Uutiset

Kurkistus funktionaalisten polysakkaridijohdannaisten elektrospinning-tutkimukseen

Meillä oli kunnia isännöidä vierailevaa puhujaa, tutkija Issei Otsukaa Grenoble Alpesin yliopistosta "Kahvia ja tiedettä" -tapahtumassamme. Otsuka vierailee Suomessa Researcher Short Mobility -ohjelmassa, jonka tarkoituksena on edistää Ranskan ja Suomen välisiä tieteellisiä kumppanuuksia.
Niskanen and Otsuka
Apulaisprofessori Jukka Niskanen ja vieraileva puhuja TkT. Issei Otsuka. Kuva: Aalto-yliopisto, Raski

Issei Otsuka työskentelee The Plant Macromolecular Research Centerissä tutkimusryhmässä, joka keskittyy glykopolymeerien itsejärjestäytymiseen. Hänen tutkimusryhmänsä tulokset viittaavat siihen, että sähkösäikeistetyillä polysakkaridikalvoissa on paljon potentiaalia. Tutkimuksessa käytetty menetelmä on sähkökehrääminen, joka on erittäin monipuolinen menetelmä, jolla polymeerien liuoksia tai sulatteita voidaan käsitellä jatkuviksi kuiduiksi, joiden halkaisija vaihtelee kymmenistä nanomillimetreistä muutamaan mikrometriin. Tekniikkaa on sovellettu monissa biomateriaalien sovelluksissa, kuten lääkkeiden annostelussa ja haavasidoksissa.

Professori Jukka Niskanen kutsui Otsukan Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksen kahvia ja tiedettä -tilaisuuteen. Nämä kaksi tutkijaa tapasivat sattumalta Puolan Krakovassa noin kymmenen vuotta sitten. Heidän tiensä ristesivät uudelleen Montrealissa Kanadassa, jossa Otsuka työskenteli vierailevana tutkijana ja vierailevana professorina samaan aikaan, kun Niskanen työskenteli postdoc-tutkijana. Ja muutama vuosi myöhemmin nämä kollegat törmäävät toisiinsa sattumalta Espoon VTT:n kahvihuoneessa. 

***

Maupertuis 2024 Researcher Short Mobility -ohjelmaa tukevat Ranskan Suomen instituutti, Ranskan Suomen suurlähetystö, Ranskan korkeakoulu- ja tutkimusministeriö sekä Suomen Tiedeseura. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Puustoa kerrostaloalueella.
Mediatiedotteet Julkaistu:
Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.