Uutiset

Kauppakorkeakoulun opiskelija Katja Toropainen: Minua innostaa jatkuvasti toivo siitä, että voimme vaikuttaa

Inklusiiv-hankkeen perustaja Katja Toropainen kertoo Information and Service Management (ISM) -maisteriohjelman opinnoistaan, yrittäjyydestään ja siitä, miten Slush sai hänet kiinnostumaan teknologiateollisuuden monimuotoisuudesta.
Close-up photo of Katja Toropainen standing at a bay.
Katja Toropainen, voittoa tavoittelemattoman Inklusiiv-hankkeen perustaja

Kertoisitko hieman itsestäsi?

Olen Katja Toropainen, Inklusiiv-hankkeen perustaja, entinen Slushin pääkuraattori ja Aalto-yliopiston opiskelija. Perustin aiemmin tänä vuonna Inklusiivin, joka on kasvanut kampanjasta yhteisöksi. Rakennamme nyt voittoa tavoittelematonta organisaatiota, jonka tehtävänä on edistää työelämän monimuotoisuutta ja ihmisten mukaan ottamista. Olen tehnyt tänä vuonna myös graduani taloudellisesta mukaan ottamisesta ja minun on vielä viimeisteltävä se ennen valmistumistani.

Miksi valitsit opinahjoksi Aalto-yliopiston?

Olen todella tyytyväinen siihen, että päädyin Aalto-yliopistoon, koska se on antanut minulle mahdollisuuden suorittaa monialaisia opintoja. Hakiessani Aallon kauppakorkeakouluun en tiennyt, että monialaiset opinnot olisivat mahdollisia. Näin jälkeenpäin ajateltuna se on ollut yksi parhaimmista kokemuksista. Minulla on ollut mahdollisuus opiskella erilaisissa ryhmissä ja suorittaa opintoja niin Kauppakorkeakoulussa, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa kuin Perustieteiden korkeakoulussa yhdessä eri korkeakouluista tulevien opiskelijoiden kanssa.

Pohdiskelin pitkään opintojani ja uravalintaani ja minun oli todella vaikea päättää, minkä pääaineen valitsisin. Mikään ei tuntunut sopivalta. Mutta laaja valikoima pää- ja sivuaineita sekä monialaisia opintoja tarjoaa minunkaltaisilleni uteliaille ihmisille erinomaisen mahdollisuuden opiskella ja oppia erilaisia asioita. Saa laajan näkökulman eri mahdollisuuksiin ja löytää lopulta yrityksen ja erehdyksen kautta unelmien uran.

Mikä sai sinut valitsemaan ISM-ohjelman? Mihin erikoistut?

Kandidaatin tutkinnon jälkeen ja työskenneltyäni Slushin parissa vapaaehtoisena oli mielenkiintoista päästä seuraamaan läheltä, mitä liiketoiminnan ja teknologian risteyskohdassa tapahtuu. Mielestäni on erittäin tärkeää, että meillä on enemmän erilaisista lähtökohdista tulevia ihmisiä, jotka ymmärtävät teknologiaa ja niiden vaikutusta maailmaan.

ISM-maisteriohjelma tarjoaa laajan valikoiman hyvin erilaisia oppiaineita ja kursseja, ja sain mahdollisuuden suorittaa joitakin kursseja myös Aallon perustieteiden korkeakoulussa.

Mielestäni on erittäin tärkeää, että meillä on enemmän erilaisista lähtökohdista tulevia ihmisiä, jotka ymmärtävät teknologiaa.

Katja Toropainen, Inklusiiv-hankkeen perustaja

Miten olet hyödyntänyt oppimiasi taitoja työelämässä?

Olen lähes aina työskennellyt osa-aikaisesti opintojeni ohessa. Työkokemuksen ansiosta löysin ISM-ohjelman mahdolliseksi pääaineekseni ja oivalsin, mitä aineita voisin opiskella. Opinnoista on ollut paljon enemmän hyötyä työkokemuksen jälkeen.

Tärkeimpiä opinnoista saatuja taitoja ovat luultavasti olleet ajattelu ja priorisointi. Ajattelulla tarkoitan kattavaa lukemista ja oppimista sekä kykyä pohtia ja analysoida asioita sekä suuressa mittakaavassa että yksityiskohtaisesti. Priorisoinnilla puolestaan tarkoitan olennaisen tiedon löytämistä nopeasti, tehtävien tekemistä fiksussa järjestyksessä ja suoriutumista erilaisista projekteista.

Kursseihin on sisältynyt niin tieteellistä teoriaa kuin arkielämään liittyviä käytännöllisiä tapaustutkimuksia, ja olen nauttinut tästä yhdistelmästä.

Mikä on ollut suosikkikurssisi?

Työskentely gradun parissa! Koska ISM-maisteriohjelmassa graduaiheiden valikoima on laaja, voit tehdä opinnäytetyön miltei mistä tahansa sinua kiinnostavasta aiheesta. Minä olen valinnut suosikkiaiheeni: Miten uudet teknologiat voivat edistää taloudellista mukaanottavuutta.

Työskentelen myös itseohjautuvasti ja haastattelen opinnäytetyötä varten erittäin mielenkiintoisia ihmisiä, kuten teknologiayrittäjiä ja tutkijoita ympäri maailmaa. Olen aina rakastanut itsenäisyyttä ja mahdollisuutta päättää, mitä tehdä, milloin ja miten. Sen vuoksi päätin opiskella yliopistossa ja luultavasti siksi olen tällä hetkellä myös yrittäjä.

Mitä pidät uudesta rakennuksesta?  

Olen suorittanut suurimman osan opinnoistani Töölössä. Olen käynyt uudessa rakennuksessa muutaman kerran ja se on upea. Olen sitä mieltä, että Otaniemen kampus on loistava ja että Kauppakorkeakoulun, Perustieteiden korkeakoulun ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat voivat yhdessä luoda todellista taikaa.

Minne suuntaat ja mikä inspiroi sinua tällä hetkellä?

Toimin kahden viime vuoden ajan Slush-teknologia- ja -kasvuyritystapahtuman johtoryhmässä. Tehtäväni kuraattorina oli seurata teknologia- ja kasvuyritysteollisuutta maailmanlaajuisesti, ja tiimimme vastasi tapahtuman sisällöstä, ohjelmista ja puhujista. Opin todella paljon ja innostuin monimuotoisuudesta teknologia-alalla.

Tämän vuoden huhtikuussa perustin Inklusiiv-yhteisöhankkeen ja haastoin nopeasti kasvavat teknologiayritykset raportoimaan monimuotoisuudestaan, mikä johti siihen, että 15 yritystä raportoi monimuotoisuudestaan ensimmäistä kertaa. Rakennamme nyt voittoa tavoittelematonta organisaatiota, joka edistää työelämän monimuotoisuuteen ja mukaan ottamiseen liittyvää tietämystä ja parhaita käytäntöjä.

Oppiminen innostaa minua aina ja kaiken aikaa! Olen iloinen siitä, että rakentaessamme nyt Inklusiivia loistavan ja monipuolisen  tiimimme kanssa opin kaiken aikaa tekemään uusia asioita rakentamalla ja luomalla jotain kokonaan alusta. Olen optimistinen ja uskon, että pystyn muuttamaan asioita parempaan suuntaan. Minua innostaakin jatkuvasti toivo siitä, että voimme vaikuttaa.

Mitä haluat kertoa mahdollisille tuleville tai nykyisille ISM-opiskelijoille?

Jos haluat tietää, mitä yritysmaailmassa tapahtuu teknologisen kehityksen ja osaamistalouden näkökulmasta, ISM-ohjelma voi olla erinomainen valinta!

Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.

Information and Service Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Information and Service Management-maisteriohjelma on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun teknisesti edistynein ohjelma. ISM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan digitaalisen aikakauden tulevia johtajia, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla johtajuuden, liiketoiminnan ja tekniikan osaaminen. ISM-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille syvällisen asiantuntemuksen datavetoisten yritysten kehittämisestä, hallinnoinnista ja johtamisesta, minkä ansiosta ohjelmasta valmistuneet ovat hyvin kysyttyjä työmarkkinoilla.

Koulutustarjonta
Tieto- ja palvelujohtamisen laitos
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto-yliopisto Juniorin opiskelijaohjaaja
Opinnot Julkaistu:

Innostavat opiskelijat ohjaavat oman alansa asiantuntijoina Aalto-yliopisto Juniorin työpajoja

Junior tarjoaa lapsille ja nuorille kurkistuksia Aalto-yliopiston tarjontaan. Lue lisää toiminnasta – ja siitä, miten voit lahjoittamalla tukea tulevaisuuden tekijöiden hyväksi tehtävää työtä.
Alma Median projektitiimi, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Vastuullisuus on tärkeä osa asumisen digitaalisia palveluita

Opiskelijat tekivät Alma Medialle yritysprojektin, jossa he kartoittivat asumisen digitaalisia palveluita kestävän kehityksen näkökulmasta.
Football field / Jalkapallokenttä. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Jalkapalloilija Tim Väyrynen ja koripalloilija Helmi Tulonen kuuluvat Aalto-yliopiston URHEA-opiskelijoihin

”Aalto-yliopisto on Urhean periaatteiden mukaisesti tukenut meitä ammattiurheilun ja opiskelujen yhteensovittamisessa.”
Mira Hänninen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mira Hänninen: On inspiroivaa, että omalla työllä on positiivinen vaikutus yhteiskuntaan

Nykyisin Nesteellä työskentelevä alumnimme Mira Hänninen hakeutui Kauppakorkeakouluun yritysjuridiikan maisteriohjelmaan, sillä hän halusi enemmän käytännönläheistä yritysnäkökulmaa oikeustieteen opintoihinsa. ”Palkitsevinta opinnoissa oli juuri se, ettemme opiskelleet vain sääntelyn sisältöä vaan mietimme, millainen käytännön vaikutus sillä on yritysten liiketoimintaan ja päätöksentekoon.”