Uutiset

Kauppakorkeakoululle uusi strategia

Uusi visio, missio ja neljä strategista avainhanketta ohjaavat koulun toimintaa vuosina 2021–2024.
Entrance, Ekonominaukio 1, photo by Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun uusi strategia vuosille 2021–2024 on julkaistu. Uusi strategia pohjautuu Aallon strategiaan ja täydentää sitä kauppa- ja taloustieteiden näkökulmasta.

Vaikka Kauppakorkeakoulun tilanne on erinomainen – se sijoittuu loistavasti kansainvälisissä yliopistorankingeissa, kuten vuoden 2020 Shanghai-rankingissä, jossa sijoitus oli 24., ja lahjakkaiden hakijoiden määrä on selkeässä kasvussa – johtava kauppakorkeakoulu ei voi levätä laakereillaan.

”Olemme uusineet koulumme vision ja mission, koska haluamme katsoa eteenpäin. Lisäksi meillä on tulevalle strategiakaudelle neljä täysin uutta strategista avainhanketta niillä alueilla, joilla haluamme erityisesti kehittyä”, dekaani Timo Korkeamäki sanoo.

Kauppakorkeakoulun uusi visio on houkutella ja kasvattaa globaaleja johtajia liiketoiminnan tekemiseen, tutkimiseen ja opettamiseen, ja se aikoo saavuttaa visionsa täyttämällä uuden missionsa:

Tavoittelemme mottomme mukaisesti "Better Business – Better Society". Loistamme koulutuksessa ja tutkimuksessa, joita toteutamme monialaisesti yhdessä partnereidemme kanssa.

Kauppakorkeakoulun neljä strategista avainhanketta ovat:

  • Koulutuksen uudistaminen ja elämänlaajuinen oppiminen
  • Korkeatasoinen tutkimus ja infrastruktuuri
  • Yhteisön hyvinvointi
  • Kestävä kehitys

Timo Korkeamäki rohkaisee koko Kauppakorkeakoulun yhteisöä käyttämään uutta strategiaa ohjeena tulevien neljän vuoden työlle.

“Strategiamme on tehty käyttöä varten ja ajatus on, että se toimii ohjeena kaikelle tekemisellemme. Olemme jo aloittaneet strategian toteuttamisen yhdessä ja jatkamme sen toteuttamista seuraavien neljän vuoden ajan”, hän sanoo.  

Yhteinen ponnistus

Kauppakorkeakoulun uusi strategia rakennettiin koko yhteisön yhteistyönä. Henkilökunta, opiskelijayhdistys KY:n edustajat, alumnit ja muut yhteistyöyritykset osallistuivat vuoden 2020 aikana järjestettyihin työpajoihin ja kokouksiin, joissa strategiaa luotiin ja hiottiin.

”Neljä strategista avainhankettamme lähtivät liikkeelle keskusteluista, joita kävimme työstäessämme strategiaamme yhdessä. Avainhankkeemme kuvaavat sitä, mitä meidän pitää kehittää keskeisissä tehtävissämme opetuksessa ja tutkimuksessa sekä sitä, että meidän on samalla tärkeää huolehtia yhteisömme hyvinvoinnista ja kestävästä kehityksestä”, kehityspäällikkö Perttu Kähäri kertoo.

Lue lisää strategisista avainhankkeista

The picture shows Associate Dean of teaching and education Tomas Falk. Photo: Aalto University.

Koulutuksen uudistaminen ja elämänlaajuinen oppiminen on yksi Kauppakorkeakoulun neljästä avainhankkeesta

Koulutustarjonnan kehittämisessä keskitytään monialaisiin koulutusohjelmiin, digitaaliseen oppimiseen, kestävän kehityksen tavoitteisiin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Uutiset
The photo shows Associate Dean of research and international cooperation Virpi Tuunainen, and the photo was taken by Mortti Saarnia.

Korkeatasoinen tutkimus ja infrastruktuuri on yksi Kauppakorkeakoulun neljästä avainhankkeesta

Tavoitteena on auttaa tutkijoita menestymään tutkimustyössään entistäkin paremmin.

Uutiset
Kuvassa näkyvät professori Rebecca Piekkari ja HR-päällikkö Eliisa Lassila. Kuvan otti Roope Kiviranta Aalto-yliopistosta.

Yhteisön hyvinvointi on yksi Kauppakorkeakoulun neljästä avainhankkeesta

Ensimmäiset toimenpiteet tähtäävät opiskelijoiden ja koulun henkilökunnan hyvinvoinnin kohentamiseen pandemian aikana.

Uutiset
Professor Minna Halme. Photographer: Veera Konsti.

Kestävä kehitys on yksi neljästä Kauppakorkeakoulun avainhankkeesta

Professori Minna Halme: Kauppakorkeakouluilla on avainrooli kestävän kehityksen haasteiden ratkaisemisessa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Neljä iloista henkilöä juo kahvia ulkona ja heiluttaa kameralle.j
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Kahvia kiltahuoneella ja chattia Telegramissa – Pienet teot voivat auttaa psykologisesti turvallisen ilmapiirin luomisessa

Psykologisen turvallisuuden luominen ei ole pelkästään hyödyllistä – se on elintärkeää.
Niskanen and Otsuka
Yhteistyö Julkaistu:

Kurkistus funktionaalisten polysakkaridijohdannaisten elektrospinning-tutkimukseen

Meillä oli kunnia isännöidä vierailevaa puhujaa, tutkija Issei Otsukaa Grenoble Alpesin yliopistosta "Kahvia ja tiedettä" -tapahtumassamme. Otsuka vierailee Suomessa Researcher Short Mobility -ohjelmassa, jonka tarkoituksena on edistää Ranskan ja Suomen välisiä tieteellisiä kumppanuuksia.
palkalaskija
Yliopisto Julkaistu:

Nokian Renkaat lahjoittaa 200 000 euroa Kauppakorkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu käytettäväksi Nokian Renkaiden ja Jukka Moision stipendeinä ulkomaisiin vaihto-ohjelmiin lähteville maisteriopiskelijoille.
Two students watching measurements from a computer
Opinnot Julkaistu:

Health Technology Engineering -ohjelma antaa valmiudet kehittää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja terveyteen liittyviin ongelmiin

Uudessa maisteriohjelmassa yhdistyvät tekninen osaaminen ja käytännön ymmärrys terveyteen liittyvissä kysymyksissä.