Uutiset

Kauppakorkeakoulu osallistuu vuoden 2022 Positive Impact Rating -arviointiin

Positive Impact Rating (PIR) on kauppakorkeakoulujen kansainvälinen arviointi, jossa opiskelijat arvioivat oman koulunsa toimintaa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osalta. Dekaani Timo Korkeamäki toivoo, että mahdollisimman moni kandidaatti- ja maisteriopiskelija vastaa kyselyyn.
Students outside and Positive Impact Rating logo

Kauppakorkeakoulun kandidaatti- ja maisteriopiskelijat pääsevät jälleen arvioimaan oman koulunsa valmiutta vastata kestävyyshaasteisiin ja muihin yhteiskunnallisiin haasteisiin, sillä koulu osallistuu kauppakorkeakoulujen kansainväliseen Positive Impact Rating (PIR) -arviointiin. Vuoden 2021 PIR-arvioinnissa Kauppakorkeakoulu kipusi toiseksi ylimmälle tasolle.

Opiskelijajärjestöt KY ja Aalto Sustainability Club ja organisoivat tiedonkeruun yhdessä Kauppakorkeakoulun henkilökunnan kanssa jakamalla linkin 1.2.2022 saakka avoinna olevaan arviointikyselyyn muun muassa uutiskirjeissä. Kyselyyn vastaaminen on erinomainen mahdollisuus vaikuttaa koulun kehitykseen ja saada mielipiteensä kuulluksi.

”Yhteiskunnalliset kysymykset ja etenkin kestävä kehitys ovat ensisijaisen tärkeitä. Erityisen tärkeää on, että opiskelijat pääsevät vaikuttamaan näihin ja jakamaan omaa näkemystään, sillä yhä suurempi osa opiskelijoistamme, ellei jopa kaikki, haluavat vaikuttaa yhteiseen tulevaisuuteemme ja olla osa myönteistä muutosta yhteiskunnassamme”, sanoo Helmi Nuortimo, joka vastaa KY:n hallituksessa kestävään kehitykseen liittyvästä työstä.

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki arvostaa mahdollisuutta saada palautetta opiskelijoilta ja toivoo, että mahdollisimman moni kandi- ja maisteriopiskelija vasta kyselyyn.

”PIR-kysely tarjoaa opiskelijoillemme erinomaisen tilaisuuden ilmaista mielipiteensä siitä, miten onnistumme koulussamme käsittelemään kestävään kehitykseen liittyviä kysymyksiä. Odotan kiinnostuneena, miltä opiskelijoiden palaute tästä erittäin tärkeästä aiheesta näyttää tällä kertaa.”

Asiantuntijoiden, kansalaisjärjestöjen ja opiskelijoiden luoma arviointi

PIR-kyselyssä opiskelijoille esitetään sekä monivalintakysymyksiä että avoimia kysymyksiä, jotka koskevat muun muassa koulun opetus- ja toimintakulttuuria ja sitoutumista yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Tuloksena Kauppakorkeakoulu saa tiedon omasta sijoittumisestaan viisiportaiselle kestävän kehityksen asteikolle sekä välineitä, joita se voi käyttää kehitystyössään.

”PIR on suunniteltu välineeksi, jonka avulla kaupallista korkeakoulutusta voidaan kehittää ja parantaa. Se auttaa kauppakorkeakouluja ymmärtämään, mitä myönteinen yhteiskunnallinen vaikuttaminen tarkoittaa opiskelijoiden näkökulmasta. PIR korostaa, että parhaissakin kouluissa on parantamisen varaa”, toteaa Positive Impact Rating -järjestön puheenjohtaja Katrin Muff.

PIR-arvioinnin ovat luoneet kaupallisen korkeakoulutuksen asiantuntijat yhdessä maailmanlaajuisten kansalaisjärjestöjen, kuten WWF:n (World Wildlife Fund), Oxfamin ja YK:n Global Compactin kanssa. Myös kansainväliset opiskelijajärjestöt oikos, AIESEC ja Net Impact ovat osa PIR:iä, jota tukevat VIVA Idea ja Fehr Advice.

Vuoden 2022 PIR-arvioinnin tulokset julkaistaan kansainvälisessä tapahtumassa keväällä 2022.

Lisätietoja arvioinnista:

www.positiveimpactrating.org

Lisää aiheesta

Students outside and Positive Impact Rating logo

Kauppakorkeakoulu on mukana Positive Impact Rating -arvioinnissa

Positive Impact Rating (PIR) on kansainvälinen arviointi, jossa kauppakorkeakoulujen opiskelijat arvioivat oman koulunsa valmiutta vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin.

Uutiset
Kuvassa näkyvät kaksi opiskelijaa opiskelemassa ja PIR-arvioinnin logo.

Kauppakorkeakoulun opiskelijoilta hyvä arvosana koululleen: ”Kauppiksessa luodaan parempaa maailmaa”

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on kivunnut toiseksi ylimmälle tasolle kansainvälisessä Positive Impact Rating (PIR) -arvioinnissa, jossa opiskelijat arvioivat oman koulunsa toimintaa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osalta.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Outi Turpeinen standing on stage talking about Unfolding public art book to a seated audience facing her.
Kampus, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Rakkautta ja runoutta - yliopiston tutkimuksesta välittyvä intohimo inspiroi taiteilijoita

K1-, K2-, ja K3-rakennuksien taidekokoelma Engineering Materials julkaistiin seminaarin yhteydessä.
Graphic illustration of materials science, AI and physics with equations, B&W photos and a photo of prof. Rinke.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Prof. Patrick Rinke: kestävän kehityksen materiaaleja tekoälyn avulla

Professori Patrick Rinken taito luoda ja löytää ympäristö- ja ilmastoystävällisiä materiaaleja tekoälyn avulla on tärkeämpää nyt kuin koskaan aiemmin
Arttu Leinonen, Aalto BIZ
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:
USA-Suomi-seminaari Otaniemessä
Yhteistyö Julkaistu:

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.