Uutiset

Kauppakorkeakoulu on mukana Positive Impact Rating -arvioinnissa

Positive Impact Rating (PIR) on kansainvälinen arviointi, jossa kauppakorkeakoulujen opiskelijat arvioivat oman koulunsa valmiutta vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin.
Students outside and Positive Impact Rating logo

Kauppakorkeakoulun kandidaatti- ja maisteriopiskelijat pääsevät arvioimaan oman koulunsa valmiutta vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin, kuten kestävyyshaasteisiin, sillä koulu osallistuu kauppakorkeakoulujen kansainväliseen Positive Impact Rating (PIR) -arviointiin.

Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat KY ja Aalto Sustainable Business Club organisoivat tiedonkeruun jakamalla arviointikyselyn opiskelijoille sähköpostitse. Järjestöt kannustavat opiskelijoita vastaamaan kyselyyn, sillä vastaaminen on erinomainen tilaisuus saada mielipiteensä kuulluksi ja vaikuttaa koulun kehitykseen.

”Yhteiskunnalliset kysymykset ja erityisesti ympäristökysymykset ovat 2020-luvulla entistäkin tärkeämpiä, ja myös opiskelijoiden kiinnostus näitä kysymyksiä kohtaan kasvaa. Monet kauppatieteiden opiskelijat haluavat vaikuttaa yhteiseen tulevaisuuteemme ja olla osa myönteistä muutosta maailmassa", toteaa Saramaria Ritala, joka vastaa KY:llä viestintä- ja brändiasioista sekä digitalisista ja kestävän kehityksen asioista.

”On ratkaisevan tärkeää, että yliopisto-opinnoissa tarjotaan oikeita välineitä monimutkaisten yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen. Siksi olen iloinen siitä, että kauppatieteiden opiskelijoille tarjotaan näin konkreettinen tapa arvioida koulumme vaikutusta kestävyyshaasteisiin ja muihin yhteiskunnallisiin haasteisiin.”

Myös Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki arvostaa mahdollisuutta saada palautetta opiskelijoilta.

”PIR-kysely tarjoaa opiskelijoillemme erinomaisen tilaisuuden ilmaista mielipiteensä siitä, miten onnistumme koulussamme käsittelemään kestävään kehitykseen liittyviä kysymyksiä. Odotan kiinnostuneena opiskelijoiden palautetta tästä erittäin tärkeästä aiheesta.”

Asiantuntijoiden, kansalaisjärjestöjen ja opiskelijoiden luoma arviointi

Arviointikyselyssä opiskelijoille esitetään 20 kysymystä, jotka koskevat koulun tarjoamaa opetusta, muuta toimintaa ja sitoutumista yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Tuloksena Kauppakorkeakoulu saa tiedon omasta sijoittumisestaan viisiportaiselle kestävän kehityksen asteikolle sekä välineitä, joita se voi käyttää kehitystyössään.

”PIR on suunniteltu välineeksi, jonka avulla kaupallista korkeakoulutusta voidaan kehittää ja parantaa. Se auttaa kauppakorkeakouluja ymmärtämään, mitä myönteinen yhteiskunnallinen vaikuttaminen tarkoittaa opiskelijoiden näkökulmasta. PIR korostaa, että parhaissakin kouluissa on parantamisen varaa”, toteaa Positive Impact Rating -järjestön puheenjohtaja Katrin Muff.

PIR-arvioinnin ovat luoneet kaupallisen korkeakoulutuksen asiantuntijat yhdessä maailmanlaajuisten kansalaisjärjestöjen, kuten WWF:n (World Wildlife Fund), Oxfamin ja YK:n Global Compactin kanssa. Myös kansainväliset opiskelijajärjestöt oikos, AIESEC ja Net Impact ovat osa PIR:iä, jota tukevat VIVA Idea ja Fehr Advice.

Vuoden 2021 PIR-arvioinnin tulokset julkaistaan Maailman talousfoorumissa Luzern-Bürgenstockissa Sveitsissä toukokuussa 2021.

Lisätietoja arvioinnista: www.positiveimpactrating.org

Lue myös:

The photo shows School of Business students studying together.

Kauppatieteiden opiskelijat asennoituvat myönteisesti kestävään kehitykseen

Tutkijoiden mukaan opiskelijoiden arvojen ja asenteiden tunteminen on opetuksen kehittämisen kannalta tärkeää.

Uutiset

Kestävä kehitys Kauppakorkeakoulussa

Tavoitteenamme on sisällyttää kestävyys ja vastuullisuus kaikkeen opetukseen ja tutkimukseen ja olla Suomen johtava kestävä yliopistokampus vuonna 2020. Käytännössä kestävä kehitys tarkoittaa muun muassa energian ja luonnonvarojen kestävää käyttöä ja ihmislähtöistä elinympäristöä.

Palvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Moderni vaalea rakennus, jossa on useita ikkunoita ja parvekkeita, ympärillä korkeita puita.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Kouvolan tyhjät kiinteistöt käyttöön kiertotalousrakentamisella

Aallon opiskelijat etsivät ratkaisuja Kouvolan kaupungin kiinteistöongelmiin.
Opiskelijoita piirtämässä Incomplete City -arkkitehtuurikonseptia
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston opiskelijat suunnittelivat fiktiivisen kaupungin Paimiossa

Aalto-yliopiston opiskelijat osallistuivat lokakuun alussa Incomplete City -projektiin, joka on kansainvälinen arkkitehtuurikonsepti.
Professori Jouni Punkki iloitsee, että Loikka-hankkeen tutkimustulokset on viety täysimääräisenä käytäntöön ja Lammi näyttää omalta osaltaan suuntaa koko alalle. Kuva: Lammin Betoni
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Lammi siirtyi valmistamaan vain vähähiilisiä tuotteita – taustalla tutkimustyö

Lammin Betoni siirtyi tänä syksynä valmistamaan vain vähähiilisiä harkkotuotteita. Siirtymää edelsi laaja-alainen, yli kahden vuoden pituinen kansallinen LOIKKA-tutkimushanke.
Aalto Digital Creatives autumn 2024 participants in a picture
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Luovia innovaatioita tukemassa: kaksitoista uutta tiimiä aloitti Aalto Digital Creatives- esihautomossa

Syyslukukauden luovien alojen esihautomo alkoi lokakuun ensimmäinen päivä. Aalto Startup Centerin startupneuvojat ja Aalto Studiosin luovien alojen asiantuntijat auttavat kahtatoista uutta tiimiä kehittämään liikeideoitaan.