Uutiset

Kauppakorkeakoulu on mahtava reitti kestävän kehityksen edistämiseen

Kauppis sai opiskelijoiltaan tänäkin vuonna hyvän arvosanan kansainvälisessä Positive Impact Rating (PIR) -arvioinnissa.
The picture shows the Positive Impact Rating logo and two students on the terrace of the School of Business.

Kauppakorkeakoulun opiskelijat ovat antaneet hyvän arvosanan koulunsa yhteiskunnalliselle vaikuttamistyölle ja työlle kestävän kehityksen edistämiseksi. Koulu sijoittui kansainvälisessä Positive Impact Rating (PIR) -arvioinnissa viisiportaisen asteikon toiseksi ylimmälle eli neljännelle tasolle ja on siten transforming eli muotoaan muuttava kauppakorkeakoulu. PIR-arviointiin osallistui kauppakorkeakouluja 21 maasta, ja kolmelle ylimmälle tasolle yltäneiden 45 kauppakorkeakoulun tulokset on nyt julkaistu.

“On mahtavaa nähdä, että opiskelijamme näkevät Aallon roolin keskeisenä sekä yhteiskunnallisissa asioissa että kestävän kehityksen teemojen saralla. Opiskelijoille on tärkeää päästä vaikuttamaan heille tärkeisiin teemoihin, ja koulumme on mahtava reitti myös tällaiseen muutokseen yhteiskunnassa”, sanoo PIR-arvioinnin aineiston keruuta organisoinut KY:n hallituksen jäsen Otso Lammi.

Parantamisen varaakin on

Vaikka PIR-arvioinnin hyvä tulos ilahdutti Kauppakorkeakoulun johtoa, myös opiskelijoiden antamia kehitysehdotuksia halutaan kuunnella tarkalla korvalla.

”Poikkitieteellinen kestävää kehitystä tukeva työ on koulussamme vahvasti esillä sekä opetuksessa että tutkimuksessa. On hienoa, että tämä työ näkyy myös opiskelijoillemme, joiden arvioiden pohjalle Positive Impact Rating rakentuu. Kauppakorkeakoulusta valmistuneet vaikuttavat yhteiskuntaan merkittävästi sijoittuessaan yhteiskunnan avainpositioihin ja Positive Impact Rating on mittari, joka kertoo meille, miten hyvin onnistumme osoittamaan opiskelijoillemme, että todella pidämme kestävän kehityksen edistämistä tärkeänä”, sanoo dekaani Timo Korkeamäki.

”Vaikka pärjäsimme PIR-arvioinnissa mainiosti, haluamme edelleen parantaa tekemistämme. Siksi käymme tulokset ja opiskelijoiden arvioinnissa antamat kehitysehdotukset huolellisesti läpi ja otamme ne huomioon koulun toimintaa suunnitellessamme.”

PIR-arvioinnin keskeisenä tavoitteena on toimia työkaluna, jonka avulla kauppakorkeakoulut ympäri maailmaa oppivat ymmärtämään, mitä kestävä kehitys ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen tarkoittavat niiden opiskelijoiden näkökulmasta. Perinteisiä yliopistorankingeja täydentävän arvioinnin tavoitteena on myös saada kauppakorkeakoulut kehittämään ja parantamaan toimintaansa.

Vuodenvaihteessa 2021-2022 toteutetussa PIR-arvioinnissa opiskelijat arvioivat muun muassa sitä, miten Kauppakorkeakoulu vastaa kestävän kehityksen haasteisiin ja miten se valmistaa opiskelijoitaan toimimaan työelämässä vastuullisina asiantuntijoina ja johtajina. Aineiston keruusta vastasivat Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat KY ja Aalto Sustainability Club. Yhteensä 191 kandidaatti- ja maisteritason opiskelijaa vastasi kyselyyn.

PIR-arvioinnin ovat perustaneet kaupallisen korkeakoulutuksen asiantuntijat yhdessä maailmanlaajuisten kansalaisjärjestöjen, kuten ympäristöjärjestö WWF:n, Oxfamin ja YK:n Global Compactin kanssa. Myös kansainväliset opiskelijajärjestöt oikos, AIESEC ja Net Impact ovat mukana PIR-arvioinnissa.

 

Lisätietoa:

www.positiveimpactrating.org

https://www.positiveimpactrating.org/report2022

Lue lisää

Students outside and Positive Impact Rating logo

Kauppakorkeakoulu osallistuu vuoden 2022 Positive Impact Rating -arviointiin

Positive Impact Rating (PIR) on kansainvälinen kauppakorkeakoulujen arviointi, jossa opiskelijat arvioivat oman koulunsa toiminnan yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Uutiset
Kuvassa näkyvät kaksi opiskelijaa opiskelemassa ja PIR-arvioinnin logo.

Kauppakorkeakoulun opiskelijoilta hyvä arvosana koululleen: ”Kauppiksessa luodaan parempaa maailmaa”

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on kivunnut toiseksi ylimmälle tasolle kansainvälisessä Positive Impact Rating (PIR) -arvioinnissa, jossa opiskelijat arvioivat oman koulunsa toimintaa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osalta.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tulevat dekaanit Kari Tammi ja Jussi Ryynänen.
Nimitykset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Kari Tammi ja Jussi Ryynänen on nimitetty dekaaneiksi

Professori Kari Tammi aloittaa 1. heinäkuuta Insinööritieteiden korkeakoulussa ja professori Jussi Ryynänen 1. elokuuta Sähkötekniikan korkeakoulussa.
Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
Outi Turpeinen standing on stage talking about Unfolding public art book to a seated audience facing her.
Kampus, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Rakkautta ja runoutta - yliopiston tutkimuksesta välittyvä intohimo inspiroi taiteilijoita

K1-, K2-, ja K3-rakennuksien taidekokoelma Engineering Materials julkaistiin seminaarin yhteydessä.
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.