Uutiset

Jani Romanoff jatkaa opetuksen varadekaanina Insinööritieteiden korkeakoulussa

Romanoff on ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka nauttii työssään systeemisten ratkaisujen löytämisestä yhdessä muiden kanssa.
Insinööritieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Joonas Lehtovaara / Aalto-yliopisto
Opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Aalto-yliopisto / Joonas Lehtovaara

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä on nimittänyt professori Jani Romanoffin opetuksesta vastaavaksi varadekaaniksi viisivuotiselle jatkokaudelle 1.8.2024– 31.7.2029. Hän on toiminut tehtävässä vuodesta 2021.

Romanoff on erittäin ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka työskentelee meritekniikan professorina konetekniikan laitoksella. Hän on myös toiminut pitkään meritekniikan opettajana, vastuuopettajana ja kantavana voimana erilaisissa tekniikan alan kansallisissa ja kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa.

Opetuksen varadekaanin tehtäviin kuuluu koulun kandidaatti- ja maisteriohjelmiin liittyvä yleinen pedagoginen suunnittelu, toteutus ja tulosten seuranta.  

”Parasta työssäni on löytää systeemisiä ratkaisuja, jotka voivat levitä positiivisena muutoksena monitahoiseen organisaatiomme. Mitä enemmän ratkaisut syntyvät yhdessä, sen voimakkaampi onnistumisen tunne on”, Romanoff sanoo.  

Lähitulevaisuudessa esimerkiksi kieliuudistus ja lukuvuosimaksu-uudistus tuovat haasteensa yliopiston opetuksen kehittämiseen.  

”Mutta näissä, kuten kaikissa asioissa, on myös mahdollisuuksia. Kolikkoa pitäisi jaksaa käännellä ja tutkia molemmilta puolilta ja sitä reunaakin vielä. Pitkällä aikajänteellä oppimiskeskeisyys toiminnassamme nousee päällimmäiseksi teemaksi. Se tarkoittaa panostusta ajallaan valmistumisen aitoon mahdollistamiseen ohjelmien rakenteissa ja sisällöissä, opintojen sujuvuuteen liittyvään tukeen, sekä elinikäisen oppimisen konseptin sisäistämiseen”, Romanoff toteaa.  

Opetuksen varadekaanin tulevalla kaudella Romanoff jatkaa myös työtä opettajien ja opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi. Fokuksessa on työkuorman tasaisempi jakautuminen ja yhteisöllisyyden kehittäminen.

Opiskelu Insinööritieteiden korkeakoulussa

Korkeakoulu tarjoaa tutkinto-opetusta konetekniikan, rakennustekniikan ja rakennetun ympäristön aloilla.

Lue lisää
Opiskelijatuutoreita Insinööritieteiden korkeakoulun uusien opiskelijoiden tervetulotilaisuudessa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Miia Mäkelä
Nimitykset Julkaistu:

Miia Mäkelä on nimitetty Associate professorin tehtävään Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle

MMT (Mikrobiologia) Miia Mäkelä on nimitetty Aalto-yliopiston Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle tenure track -urapolulle Associate professorin vakituiseen tehtävään 1.9.2024 alkaen.
Daniel Martin-Yerga
Nimitykset Julkaistu:

Daniel Martin-Yerga on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Daniel Martin-Yerga on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään.
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Nimitykset Julkaistu:

Professorinimityksiä Kauppakorkeakoulussa

Prottoy Akbarin, Pablo Warnesin, Erkki Vihriälän ja Christoph Huberin nimitykset astuvat voimaan 1.8.2024.