Uutiset

Iiro Jääskeläinen tekee yhteistyötä moskovalaisten tutkijoiden kanssa selvittääkseen kulttuuritaustan vaikutusta aivotoimintaan

Professori Iiro Jääskeläinen sai hyvin arvostetun kolmevuotisen mega-grant -tutkimusrahoituksen Venäjältä. Tavoitteena on tutkia muun muassa sitä, miten kulttuuritausta vaikuttaa ajatteluun ja tunnereaktioihin.
Kuva: Lasse Lecklin.
Kuva: Lasse Lecklin.

Systeemineurotieteen professori Iiro Jääskeläinen on saanut Venäjältä yli miljoonan euron arvoisen kolmevuotisen mega-grant -rahoituksen toimiakseen osa-aikaisesti johtavana tutkijana moskovalaisessa taloustieteen yliopistossa (National Research University Higher School of Economics). Tavoitteena on tutkia muun muassa sitä, miten kulttuuritausta vaikuttaa aivotoimintaan.

”Moskova on ihanteellinen paikka tutkia kulttuuritaustan vaikutusta. Hankkeen puitteissa perustamme noin kymmenen tutkijan sosiaalisen neurotieteen laboratorion Moskovaan”, Iiro Jääskeläinen sanoo.

Venäjä on hyvin monikulttuurinen maa. Tämä tekee siitä oivallisen ympäristön tämänkaltaiseen perustutkimukseen, joka tähtää erilaisten ihmisryhmien välisen ymmärryksen lisääntymiseen.

”Tavoitteena on tehdä kulttuurienvälisiä vertauksia. Tutkimme luonnollisen kaltaisten ärsykkeiden, kuten elokuvien ja tarinoiden, avulla, miten kulttuuritausta vaikuttaa aivotoimintaan: ajatteluun, tunnereaktioihin, informaation tulkitsemiseen ja kieleen”, Jääskeläinen kertoo.

Iiro Jääskeläisen sosiaalisen neurotieteen osaaminen täydentyy tutkimusyhteistyössä Higher School of Economicsin päätöksenteon, neurotaloustieteen ja taloustieteen asiantuntemuksella. Pääosan työajastaan Iiro Jääskeläinen jatkaa Aalto-yliopiston professorina, ja hänen Aallon tutkimusryhmästään osallistuu muitakin tutkijoita tutkimushankkeiden suunnitteluun yhteistyössä Higher School of Economicsin tutkimusryhmän kanssa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

School of Business alumna Minna Kuusisto
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Minna Kuusisto

Taloustieteen alumnimme, Finnfundin ekonomisti Minna Kuusisto on työurallaan kerryttänyt kokemusta niin pankkimaailmasta, kestävän liiketoiminnan konsultoinnista kuin kehitysrahoituksesta. ”Ole utelias ja verkostoidu jo opiskeluaikana ihmisten kanssa, joiden urapolusta olet kiinnostunut. Lähes kaikki ilahtuvat kahvi- tai lounaskutsuista.”
Yhteistyö Julkaistu:

JobTeaser korvasi Aalto CareerWebin

Aalto CareerWeb jää historiaan ja Aalto JobTeaser toimii jatkossa opiskelijoiden kanavana löytää töitä, saada neuvoja työnhakuun tai löytää uratapahtumia.
Violetti Unifi-banneri, jossa kuvattu numeroita, joiden päällä erilaisia graafisia kuvia, esim. avain ja suurennuslasi
Yhteistyö Julkaistu:

Yliopistot julkaisivat 12 kunnianhimoista teesiä ja aikovat nousta kestävän kehityksen kärkeen

Teesipaketti sisältää mittavia toimenpidesuosituksia niin yliopistojen opetukseen, tutkimukseen, hallintoon, yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen kuin rahoitusmalliinkin.
Kuvassa taideinstallaatio SOONI vaaleassa aulatilassa. Teoksen värikkäät tekstiilit liikkuvat teoksesta kantautuvan äänivirran mukana.
Yhteistyö Julkaistu:

Yhteistyö Club For Five -yhtyeen kanssa poiki äänitaideteoksen

Miltä ääni näyttää? Miltä taide kuulostaa? Taideinstallaatio SOONI tutkii äänen ja materian yhteyksiä ja vaikutusta hyvinvointiin.