Uutiset

Ennätysmäärä Kauppakorkeakoulun opiskelijoita vaihtoon

Kauppakorkeakoulun opiskelijat ymmärtävät vaihto-opintojen merkityksen urakehitykselle.
Iina Sintonen oli vaihdossa Nanyang Technological Universityssä (NTU) Singaporessa.

Kauppakorkeakoululla on merkittävä rooli Aalto-yliopiston kansainvälisessä opiskelijaliikkuvuudessa. Vuoden 2016 tilastojen mukaan Aallosta vaihtoon lähtevistä opiskelijoista kauppakorkeakoululaisia on 42 %. Lukuvuonna 2017–2018 Kauppakorkeakoulusta lähtee vaihtoon peräti 436 opiskelijaa 38 eri maahan, mikä on suurin määrä ikinä koulumme historiassa.

Kauppatieteiden opiskelijat ovat erittäin motivoituneita opiskelemaan osan tutkinnostaan vaihdossa ja kilpailu suosituimpiin vaihtokohteisiin on kovaa. Kansainvälistä kokemusta pidetään tärkeänä osana tutkintoa ja monet opiskelijat päättävät jo opintojensa alkuvaiheessa, että hakevat vaihtoon. Monet opiskelijat, jotka ovat olleet vaihdossa kandidaattivaiheessa, hakevat uudestaan vaihtoon maisteriopintojen aikana. Vaihto-opinnot luetaan hyväksi Aallon tutkintoon kansainvälisenä sivuopintokokonaisuutena, joka voi sisältyä sekä kandidaatti- että maisterintutkintoon.

Tulevana lukuvuonna Kauppakorkeakoulu lähettää opiskelijoita kaikkiin maanosiin: eniten lähtijöitä on Eurooppaan (41 %), sitten Aasiaan (28 %) ja Pohjois-Amerikkaan (18 %). Neljä suosituinta maata, joihin Kauppakorkeakoulun opiskelijat lähtevät vaihtoon, ovat Kanada (42), USA (35), Singapore (34) ja Kiina (32). Kymmenen suosituinta yliopistoa opiskelijoiden ensisijaisen hakukohdetoiveen mukaan ovat National University of Singapore (47), WU Vienna (18), Bocconi University (18), The University of Queensland (13), University of Technology Sydney (13), University of St. Gallen (13), Nanyang Technological University (12), HEC Montreal (11), Seoul National University (11) ja Yonsei University (11).

Henna Sahlbergin vaihtoyliopisto on Nagoya University of Commerce and Business.
”Hain Japaniin vaihtoon, jotta voin kokea jotain täysin erilaista kuin mitä tähänastinen työelämä ja opinnot ovat tarjonneet. Minua kiinnosti vaihtokohde, johon ei ole niin helppoa lähteä sitten myöhemmin työuralla. Tavoitteenani on, että vaihtoaika on samalla sekä hieno kokemus että hyödyllinen opintojen kannalta – olen opiskellut kieltä nuorempana, joten on hienoa päästä taas kertaamaan sitä”, Henna kertoo tunnelmistaan viikko ennen vaihtoon lähtemistään.

Vaihto-opiskelujakso on tarjolla jokaiselle Kauppakorkeakoulun opiskelijalle

”Kauppakorkeakoulun opiskelijat ymmärtävät vaihto-opintojen merkityksen tulevaisuuden urakehitykselle. Kansainvälistä kokemusta, kykyä toimia monikulttuurisessa ympäristössä arvostetaan, kun yrityksissä tehdään rekrytointipäätöksiä. Kuitenkin suurin hyöty vaihtojaksosta opiskelijalle on kansainvälisen identiteetin kehittyminen. Opiskelijan kyky reflektoida omia arvojaan ja katsoa maailmaa eri näkökulmista kehittyy vaihtojakson aikana. On silminnähden huomattavissa, kuinka opiskelijoiden itsevarmuus ja kommunikointitaidot kehittyvät”, kertoo kansainvälisten asioiden päällikkö Saila Kurtbay.

Iina Sintonen oli vaihdossa Nanyang Technological Universityssä (NTU) Singaporessa.
"Parasta vaihdossa oli se, kun lukukauden kuluessa huomasin sopeutuneeni hyvin paikalliseen kulttuuriin ja tapoihin, jotka alussa olivat tuntuneet hyvin vierailta. Oivalsin, kuinka paljon ovia onkaan auki tulevaa kansainvälistä uraani ajatellen", hän kertoo.

Vaihto-opiskelujakso on tarjolla ihan jokaiselle Kauppakorkeakoulun opiskelijalle, joka haluaa kehittää kansainvälisiä ja monikulttuurisia taitojaan opiskelemalla ulkomailla erilaisessa akateemisessa ja kulttuurisessa ympäristössä kuin mihin on kotiyliopistossaan tottunut.

Turvallisuuden merkitys korostuu

Kauppakorkeakoulu ei ainoastaan lähetä opiskelijoitaan vaihtoon, vaan myös vastaanottaa ulkomaalaisia vaihto-opiskelijoita. Lukuvuonna 2016–2017 Kauppakorkeakouluun saapui 310 vaihto-opiskelijaa. Vaihto-opiskelijoista 44 % tuli Euroopasta, 27 % Aasiasta, 15 % Pohjois-Amerikasta, 7 % Oseaniasta ja 7 % Latinalaisesta Amerikasta. Eniten opiskelijoita tuli Kiinasta, Ranskasta, Kanadasta, Singaporesta, Saksasta ja USA:sta. Syyslukukaudeksi 2017 Kauppakorkeakouluun saapuu 170 vaihto-opiskelijaa.

”Vaihto-opiskelijoille vuosittain tehtävän kyselyn mukaan tärkeimmät valintaperusteet vaihtokohteen valinnalle ovat olleet kiinnostus Suomea ja Helsinkiä kohtaan, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun hyvä maine ja Suomen tunnettuus yhtenä maailman turvallisimmista maista. Monissa maissa opiskelijoiden vanhemmat ovat vahvasti vaikuttamassa vaihtokohteen valintaan ja viime vuosina erityisesti turvallisuuden merkitys on korostunut palautteissa”, kertoo kansainvälisten asioiden suunnittelija Minna Pekkanen.

Akateemisten opintojen lisäksi KY:n aktiviteeteillä ja etenkin KY Subin matkoilla on erittäin suuri merkitys meille saapuvien opiskelijoiden sopeutumisessa ja heidän koko vaihtokokemuksessaan. Opiskelijapalautteessa KY saa lähestulkoon jokaiselta vaihto-opiskelijalta kiitosta.

Kauppakorkeakoululla on laaja partneriyliopistoverkosto, johon kuuluu 150 erinomaista kauppakorkeakoulua ympäri maailmaa. Yhteistyöyliopistoista 89 %:lla on kansainvälinen laatuleima (AACSB, EQUIS tai AMBA). Partneriyliopistot arvioidaan vuosittain opiskelijoilta saadun palautteen, akateemisten tulosten, opiskelijoiden vaihtokohdekysynnän ja akkreditointien perusteella. Uusia yhteistyösopimuksia on äskettäin allekirjoitettu mm. University of Zurichin, Victoria University of Wellingtonin ja Chinese University of Hong Kong in Shenzhenin kanssa, ja neuvottelut jatkuvat monien korkeatasoisten yliopistojen kanssa.    

Oppimispalveluiden kansainvälisten asioiden tiimin muodostavat Saila Kurtbay, Minna Pekkanen, Niina Huovinen ja Kaisa Pulliainen. Sanna Krigsholm ja Sanna Huovinen ovat vanhempainvapaalla.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.