Uutiset

Duarte Feiteiran ikimuistoinen kesäharjoittelu - tutkimustyötä, uusia ystäviä ja Suomen luontoa

Portugalilainen maisteriopiskelija Duarte Feiteira vietti kesän harjoittelijana Aalto Science Instituten kesäharjoitteluohjelmassa.
Duarte Feitera
Duarte Feitera piti Aallon erilaisista yhteistiloista, joissa voi työskennellä yhdessä. Erityinen suosikki oli esimerkiksi Otakaari 1.

Uusia ystäviä, kokemuksia suomalaisesta kulttuurista ja uutta itsevarmuutta kansainvälisessä akateemisessa työssä - nämä Duarte Feiteira mainitsi kysyttäessä, mikä oli parasta Aalto Science Instituten kesäharjoitteluohjelmassa. Tänä aikana hän oli mukana kvanttifysiikan tutkimusprojektissa ja pääsi mukaan muiden eri aloilla työskennelleiden harjoittelijoiden kansainväliseen verkostoon.

Feiteira on yksi 52 osallistujasta, jotka olivat mukana ulkomaisille tutkijoille ja opiskelijoille tarkoitetussa harjoitteluohjelmassa kesäkuusta elokuuhun 2023. Palkallinen harjoittelu houkuttelee vuosittain osallistujia eri puolilta maailmaa Aalto-yliopiston kampukselle ja tarjoaa ulkomaisille opiskelijoille mahdollisuuden olla osa Aallon tutkimusryhmiä.

Kotimaassaan Portugalissa Feiteira opiskelee fysiikkaa Lissabonissa, Instituto Superior Técnicossa. Parhaillaan hän tekee maisterityötään painovoimasta. Aallossa hän halusi saada ajatuksiaan muualle opinnäytetyöstään. Painovoiman lisäksi Feiteira on kiinnostunut tiiviin aineen fysiikasta ja kvanttimekaniikasta, ja siksi hän liittyi Aallon tutkijatohtori Alexander Zyuzinin johtamaan projektiin. Työ osoittautui mielenkiintoiseksi.

"Projektissa meillä oli kokeellisia tuloksia, jotka osoittivat, että kaksiulotteisella suprajohteella oli ominaisuus, kriittinen lämpötila, jonka arvo poikkesi teorian perusteella odotetusta. Tehtäväni oli selittää teorian avulla, miksi näin tapahtui. Lopullisia tuloksia ei ole vielä saatu, mutta meillä on nyt menetelmä ilmiön selittämiseksi. Pidän yhteyttä Alexander Zyuziniin ja jatkan työskentelyä hänen kanssaan etänä Portugalista käsin", Feiteira sanoo.

AScI_Duarte

Kampus ja luonto tekivät vaikutuksen

Feiteira, joka vietti suuren osan ajastaan Aallossa lukien ja kirjoittaen, oli vaikuttunut kampuksesta ja sen yhteisistä tiloista. Yksi hänen suosikeistaan oli Oppimiskeskuksen kirjasto.

Parasta ohjelmassa oli kuitenkin se, että hän tapasi uusia ihmisiä ja sai ystäviä, joiden kanssa hän matkusti sekä Suomen sisällä että Ruotsiin ja Viroon.

"Me harjoittelijat söimme yhdessä lounasta ja hengailimme vapaa-ajalla. Harjoitteluohjelman järjestäjät pitivät meille urheiluiltoja ja yhteisretkiä sekä -matkoja. Pääsin osallistumaan matkojen järjestämiseen Porvooseen, Turkuun ja Tampereelle. Tampere on pohjoisin paikka, jonne olen koskaan matkustanut. Suomen metsät ja järvet ovat niin kauniita. Luonto tuntuu olevan lähellä. Se teki minuun suurimman vaikutuksen täällä asuessani ja matkustaessani", Feiteira sanoo.

Duarte_AScI

Uusia taitoja ja tulevaisuuden suunnitelmia

Ohjelma täytti Feiteiran odotukset ja kokemus ulkomailla asumisesta oli onnistunut. 

"Olen tyytyväinen työhön, jota sain tehdä. Kesän lopussa pidimme kaikkien harjoittelijoiden kesken julistesession, jossa näytimme kollegoillemme, mitä olimme tehneet kesän aikana. Tämä oli ensimmäinen poikkitieteellinen esittelytilaisuuteni", Feiteira kertoo.

Feiteira toivoo pitävänsä yhteyttä uusiin ystäviinsä ja ehkä jopa tekevänsä heidän kanssaan yhteistyötä tulevaisuudessa.

"Tämän kokemuksen jälkeen haluaisin todella palata Suomeen. Haluaisin tehdä tohtorintutkinnon täällä tai jossakin muussa Pohjoismaassa."

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Muotoilija Noora Yaun suunnittelemia kimaltavia puukristalleja. Kuva: Mikko Raskinen
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avaruusteknologiaa, kimaltavaa puuta ja muotoaan vaihtavia tekstiilejä - tutustu maailmaa muuttavaan tutkimukseen upouudessa Marsio-rakennuksessa

Mahdottoman tekijät -näyttelyt ja Designs for a Cooler Planet -festivaali käynnistävät Aalto-yliopiston uuden kohtaamispaikan syyskauden.
Publication icon
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Julkaisufoorumi hakee uusia panelisteja kaudelle 2025-2028

Jos olet kiinnostunut ryhtymään Julkaisufoorumin panelistiksi, hae tehtävään 15.6.2024 mennessä.
Vihreän siirtymän rakentajat
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi podcast: Vihreän siirtymän rakentajat

Vihreän siirtymän toteuttamisessa kiinteistöala on avainasemassa. Talotekniikka on sen vaikuttavin keino torjua ilmastonmuutosta ja vastata EU:n kiristyviin energiavaatimuksiin. Uusi Vihreän siirtymän rakentajat - podcast tuo esiin talotekniikan tutkijoita, kehittäjiä ja toteuttajia, jotka jakavat näkemyksiään ja ideoitaan matkalla kohti kestävämpää kiinteistö- ja rakennusalaa.
Tekstiilikemia-tutkimusryhmä
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vihreämpiä, turvallisempia ja innovatiivisempia tekstiilejä

Professori Ali Tehrani ja hänen tutkimusryhmänsä keskittyvät johonkin meille kaikille hyvin tuttuun - tekstiileihin.