Uutiset

DesignTalks valottaa hyvän muotoilun merkitystä ja sen hyötyjä meille kaikille

Tartu mahdollisuuteen ymmärtää paremmin muotoilun roolia ja merkitystä eri konteksteissa! Täältä löydät kaikki DesignTalks -tallenteet, jotka tarjoavat kaikille helpon keinon syventyä muotoilun maailmaan matalalla kynnyksellä.
designtalks_banner.jpg
Kuvitus: Sabina Friman

 

Mitä tulee mieleesi, kun ajattelet muotoilua?

Jos yhdistät sanan vaistonvaraisesti taiteeseen ja luoviin käytäntöihin, et ole varmastikaan yksin, etkä välttämättä edes väärässä. Muotoilu on kuitenkin myös paljon muuta. Sillä on valtava vaikutus siihen, miten näemme, koemme ja ymmärrämme ympäröivää maailmaa. Siitäkin huolimatta muotoilun merkittävä rooli päivittäisessä elämässämme jää usein muiden asioiden varjoon.

Jos haluaisit saada paremman käsityksen siitä, mikä muotoilun rooli ja merkitys eri konteksteissa on, DesignTalks on tehty sinulle. Kaikki keskustelutallenteet ovat nyt kenen tahansa muotoilusta kiinnostuneen saatavilla.

Seitsemässä jaksossa käsitellään muotoilun merkitystä sekä pohditaan miten se on läsnä kaikessa ympärillämme ja miksi sillä on väliä. Jokaisessa DesignTalks -keskustelussa ääneen päästetään asiantuntijoita sekä Aallosta että yliopistomaailman ulkopuolelta, jotka yhdessä valottavat muotoilun roolia tietyssä kontekstissa. Käsiteltävät aiheet vaihtelevat aina kestävästä kehityksestä liiketoimintaan, kaupunkeihin, tutkimukseen ja luovuuteen.

Aallon professorien ja tutkijoiden laaja ymmärrys, tutkimustieto ja asiantuntijuus muotoilun kentällä nivoutuu DesignTalksissa yhteen liikemaailman asiantuntijoiden ensi käden tiedon, kokemusten ja näkemysten kanssa. Yhdistelmä tarjoaa kattavan mutta helposti lähestyttävän yleiskatsauksen muotoiluun eri aihealueiden kautta.

Kaikki tallenteet on koottu alle. Uppoudu jaksoihin järjestyksessä tai kuori kermat päältä ja poimi ensin kuunteluun kiinnostavimmat aiheet – saatatpa parhaassa tapauksessa päätyä kuuntelemaan niistä jokaisen.

DesignTalks -keskustelusarja käynnistyi joulukuussa 2021 ja päättyi toukokuussa 2022. Sarja täydentää ja jatkaa Design Bits -avointa verkkokurssia, joka toimii johdantokurssina muotoiluun ja muotoiluajatteluun.

Keskustelusarjan on toteuttanut Design Inside initiative yhteistyössä Radikaalin luovuuden kanssa.

 

Lisätietoja

Paulo Dziobczenski
Designer in residence at Aalto University
[email protected]

designtalks_banner.jpg

Hyvä muotoilu hyödyttää kaikkia – avoin DesignTalks-luentosarja alkaa

Luentosarja muotoilusta ei-muotoilijoille. Puheenvuoroissa asiantuntijat pureutuvat muotoilun hyötyihin eri tilanteissa ja eri näkökulmista. Luennot ovat englanniksi.

Uutiset
Design Bits is Aalto's introductory online course to design for non-designers. Illustration: Paulo Dziobczenski

Design Bits -verkkokurssi muotoilusta ei-muotoilijoille (ulkoinen linkki)

Innostava johdantokurssi luovaan ongelmanratkaisuun ja muotoilun menetelmiin.

Radical creativity illustration: Anna Muchenikova

Radikaali luovuus

Rakennamme vahvan, luovan yhteisön tukemaan uutta ajattelua.

Strategiamme
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Researchers having a discussion in a meeting room with their laptops open on the table
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston ja VTT:n tutkimushankkeessa kehitetään uudenlaisia entsyymejä

Hankkeessa tutkitaan tekoälyn avulla entsyymien ja proteiinien toimintamekanismia, joka on biologian ja biotekniikan merkittävä perustutkimuksellinen kysymys.
When Dipoli was being renovated in 2017, Ilkka Niemelä happened to be present during the installation of the artwork and ended up supporting a painting from one corner. Photo: Severi Kasurinen.
Yliopisto Julkaistu:

Ilkka Niemelä: Kun jotain yrittää korjata, on tärkeää ensin ymmärtää, mistä oikein on kysymys

"Toisen arvokkaana pitäminen on minulle henkilökohtaisesti todella tärkeää. Uskon siihen erittäin paljon. Tapa kohdata toista ihmistä määrittää organisaatiokulttuuria. Me saamme paljon enemmän aikaan, kun vuorovaikutus on arvostavaa."
PC on a desk with coffee mug next to it
Yliopisto Julkaistu:

Vika korjattu: VPN toimii jälleen

VPN ongelma on korjattu ja VPN toimii jälleen normaalisti.
Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti aukeaa Otaniemen kampukselle

Reitti avataan 19.4.2023 osana opiskelijoiden mielenterveyspäivää.