Uutiset

Anna näkemyksesi elävään strategiaamme – vastaa vuoden 2023 yliopiston ennakointikyselyyn

Kaikki aaltolaiset ja kumppanit ovat lämpimästi tervetulleita jakamaan ajatuksiaan. Kysely on auki 30. syyskuuta saakka.
Opiskelijoita ja henkilökuntaa kuvattuna yläperspektiivista. Ihmiset kävelemässä eri suuntiin. Liikettä kuvassa.

Aalto-yliopisto on omaksunut elävän strategian lähestymistavan, joka huomioi maailman muutoksen. Strategiamme sisältää kehityskohteita liittyen tutkimukseen, koulutukseen, vaikuttavuuteen ja menestyksen mahdollistajiin. Lisäksi strategialla pyritään edistämään läpileikkaavia ​​lähestymistapoja eli ratkaisuja kestävään kehitykseen, radikaalia luovuutta ja yrittäjähenkstä ajattelutapaa. Yhteisönä arvioimme valintojamme ennakoivasti ja jatkuvasti. Tehtävämme, arvomme ja tapamme toimia ohjaavat pitkän aikavälin suuntaa, ja valitsemme ne kehityskohteet ja -toimet, jotka parhaiten vievät kohti päämääräämme. 

Pyydämme nyt kaikilta Aalto-yliopistoyhteisön jäseniltä palautetta strategiaamme, jotta voimme arvioida tehtävämme ja arvojemme merkityksellisyyttä, kehittämisen painopisteitä ja meihin vaikuttavia maailmanlaajuisia trendejä. Vastaathan kyselyyn 30.9. mennessä. 

Vastaa kyselyyn (englanniksi)

Kysely on osa Aalto-yliopiston vuosittaista ennakkokatselmusta. Lue lisää alta ja Aalto-käsikirjasta

Aalto-yhteisön jäsenet kutsuttiin myös jakamaan ajatuksiaan ja keskustelemaan strategisesta suunnasta yliopiston hallituksen kanssa yhteisötilaisuudessa 13. syyskuuta (kirjaudu Aalto-tunnuksillasi).

Yliopiston ennakkokatselmus 2023

Yliopiston ennakkokatselmus on vuosittainen koko yhteisöä koskettava prosessi, missä analysoimme nousevia suuria trendejä, jotka muovaavat operatiivista toimintaympäristöä ja strategisia valintojamme. Prosessi on olennainen osa Aallon elävää strategiaa, sillä sen avulla pystymme reagoimaan ennakoivasti toimintaympäristömme muutoksiin.

Vuoden 2023 ennakkokatselmus keskittyy erityisesti elävän strategian päivittämiseen. Varmistamme siten strategian merkittävyyden myös tulevaisuudessa. Elävän strategian päivittäminen on myös tärkeä askel, kun valmistaudumme neuvotteluihin opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa kaudelle 2025–2028. Aalto-yhteisön jäsenten osallistuminen on ratkaisevan tärkeää prosessin onnistumisen kannalta. Yllä mainittu kysely tarjoaa sinulle mahdollisuuden jakaa ajatuksiasi yliopistollemme tärkeisiin pitkän tähtäimen tavoitteisiin. 

Ioncell

Strategiamme

Aalto-yliopiston tulevaisuuden perusta on laadukas tutkimus ja opetus, vaikuttavuus sekä jaetut arvot - vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö. Yliopiston tehtävänä on rakentaa kestävää tulevaisuutta.

Uusinta tietoa ja innovaatioita

Yliopiston ennakkokatselmus 2023

Syksyn 2023 ennakkokatselmuksen (University Preview) tavoitteena on tukea Aallon elävän strategian kehittymistä varmistamalla ennakoivasti tehtävämme, arvomme, kehittämistoimien painopisteiden sekä meitä muokkaavien tärkeimpien trendien merkityksellisyys.​

Aalto-käsikirja
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Ukrainalaisia lukiolaisia tekemässä biomuovia mikrossa Aalto-yliopisto Juniorin ohjeilla.
Yliopisto Julkaistu:

Rajat ylittävää tiedekasvatusta Otaniemestä Ukrainaan

Aalto-yliopisto Junior järjesti keväällä sarjan etätyöpajoja Kryvyi Rihin kouluihin Ukrainaan. Paikalliset lukiolaiset ja heidän opettajansa pääsivät tutustumaan Aalto-yliopisto Juniorin monialaisiin työpajoihin sekä Aalto-yliopiston toimintaan.