Uutiset

Alumni Kron Rexhepi: Tärkein työelämätaito on uteliaisuus ja halu oppia uutta

Oma kiinnostus ohjasi Kauppakorkeakoulun tieto- ja palvelujohtamisen alumnia Kron Rexhepiä hakeutumaan uralle data-analytiikan parissa. Koulussa muodostetut verkostot ja käydyt ohjelmointikurssit auttoivat häntä löytämään inspiroivan työn, jossa hän pääsee hyödyntämään aikaisempaa kokemustaan niin konsultoinnista kuin datasta.
Kron Rexhepi
Kauppakorkeakoulun alumni Kron Rexhepi.

Kuka olet? Mitä opiskelit Kauppiksessa ja milloin valmistuit?

Hei! Nimeni on Kron Rexhepi. Valmistuin Kauppakorkeakoulusta kesällä 2020 pääaineenani tieto- ja palvelujohtaminen ja sivuaineenani kvantitatiiviset menetelmät (Quantitative Methods).   

Miksi halusit opiskella tieto- ja palvelujohtamista?

Tieto- ja palvelujohtamisen kurssitarjonta oli laaja. Tämä houkutteli minua, sillä en ollut vielä varma omista kiinnostuksenkohteistani. Päättelin myös, että tieto- ja palvelujohtaminen olisi pääaineena todella ajankohtainen, ja siellä opittuja taitoja voisi varmasti hyödyntää tulevaisuudessa työelämään siirtyessä. Minua kiinnosti myös yleisesti eri ohjelmointikielet ja data, vaikka minulla ei ollut niistä aikaisempaa omakohtaista kokemusta. 

Millainen urapolkusi on ollut?

Maisteriopintojeni aikana tein kuusi kuukautta kestävän harjoittelujakson ratkaisukehittäjänä, jossa pääsin tutustumaan eri ohjelmointikieliin sekä datan maailmaan. Harjoittelun jälkeen palasin kouluun suorittamaan opintoni loppuun. Hieman ennen valmistumistani päätin kokeilla siipiäni liikkeenjohdon konsultoinnin maailmassa ja aloitin strategiakonsulttina Civittalla, jossa viihdyin kahden vuoden ajan ennen siirtymistä Cloud1 -yritykseen.  

Työskentelet Data & Analytiikka -konsulttina Cloud1 -yrityksessä. Miten päädyit nykyiseen työhösi ja minkälaisia työtehtäviä sinulla on?

Liikkeenjohdon konsultoinnissa minua kiinnostivat erityisesti dataan liittyvät projektit, ja huomasin myös vapaa-ajallani katselevani ohjelmointiin liittyviä videoita ja tutoriaaleja. Muutaman itsenäisesti käydyn ohjelmointikurssin jälkeen päätin, että haluaisin keskittyä työssäni enemmän dataan ja mahdollisesti myös oppia koodaamaan. Käytin koulussa muodostamiani verkostoja hyödyksi ja hain työpaikkoja data-analytiikan saralla. Loppujen lopuksi Data & Analytiikka -konsultin paikka Cloud1:llä tuntui minulle parhaalta vaihtoehdolta, koska työssä pääsisin hyödyntämään kartoittamiani taitoja niin konsultoinnin kuin datan parissa.

Työtehtäväni vaihtelevat ja riippuvat paljon sen hetkisistä asiakkaista. Olen osa yrityksemme Intelligent Data Solutions -tiimiä, joten työtehtäväni koostuvat pääosin datan raportoimisesta ja analysoimisesta. Tällä hetkellä teen erityisesti Azuren eri komponenttien hyödyntämiseen liittyviä tehtäviä. Olen muutamissa projekteissa päässyt myös suunnittelemaan ja toteuttamaan interaktiivisempia liiketoimintasovelluksia raportoinnin tueksi Power Appsia hyödyntäen. Yleisimmin käyttämäni työkalut ovat SQL, Power BI, Python ja tuoreimpana Power Apps. 

Kannattaa kokeilla rohkeasti myös teknisempiä kursseja, sillä koulussa on loistavat puitteet oppia eri ohjelmointikieliä.

Kauppakorkeakoulun alumni Kron Rexhepi

Mitkä ovat työssäsi tärkeimpiä tarvittavia taitoja? Minkälaisia vinkkejä antaisit näiden taitojen kehittämiseen opiskelijoille?

Mielestäni tärkein taito on ehdottomasti uteliaisuus ja halu oppia uutta. Jo Kauppiksessa huomasin, että varmin tapa kehittyä ja oppia itsestään on kokeilla ennakkoluulottomasti uusia asioita. Toki looginen ajattelu, päättelykyky, analyyttisyys sekä ongelmanratkaisutaidot auttavat työssäni paljon, mutta nämä taidot kehittyvät myös uuden oppimisen myötä, eivätkä ne ole alussa välttämättömiä. 

Vinkkini opiskelijoille taitojen kehittämiseen on se, että kannattaa kokeilla rohkeasti myös teknisempiä kursseja, sillä koulussa on loistavat puitteet oppia eri ohjelmointikieliä ja ”kovia” taitoja pehmeämpien ja sosiaalisten taitojen lisäksi. Ohjelmointikielien oppiminen onnistuu myös omalla ajalla, mutta kannustaisin opiskelijoita hyödyntämään opiskelutovereita näiden taitojen kehittämisessä, sillä muilta opiskelijoilta saa todella hyvää vertaistukea ja vinkkejä eri ohjelmointikielien oppimiseen.  

Mikä on mielestäsi ollut erityisen tärkeää tai hyödyllistä opinnoissa työelämän kannalta?

Verkostoitumisen roolia ei saa koskaan väheksyä, sillä melkein kaikissa työpaikoissani minulla on ollut joku tuttu, joka on suositellut minulle kyseistä työpaikkaa. Verkostoitumisen lisäksi minua auttoivat myös koulussa suorittamani ohjelmointikurssit (Muun muassa Data Resources Management ja Data Science for Business), sillä vaikka en oppinut koodaamaan, oivalsin, että ohjelmointikielet ja data-analytiikka eivät olekaan niin vaikeita kuin olin aluksi kuvitellut.

Tekisitkö jotain toisin opinnoissasi tai minkä neuvon antaisit itsellesi, jos opiskelisit nyt? 

Hyödyntäisin mahdollisuutta ottaa kursseja Aalto-yliopiston muilta tieteenaloilta, kuten esimerkiksi Perustieteiden korkeakoulusta, sillä olen huomannut, että teknisiä taitoja omaavia kauppatieteilijöitä arvostetaan työelämässä paljon. Kysyntää tuntuu olevan erityisesti sellaisille työntekijöille, jotka ymmärtävät niin liiketoimintaa kuin liiketoiminnan teknisempiä osa-alueita. 

Kävisin myös enemmän erilaisissa tapahtumissa, sillä laajasta verkostosta on aina hyötyä: suhteellisen lyhyen työurani aikana olen jo päässyt hyödyntämään kontaktejani sekä vastaavasti auttanut kavereitani etenemään heidän urapoluillaan.

Tutustu tarkemmin Kronin urapolkuun LinkedInissä

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Information and Service Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Information and Service Management-maisteriohjelma on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun teknisesti edistynein ohjelma. ISM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan digitaalisen aikakauden tulevia johtajia, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla johtajuuden, liiketoiminnan ja tekniikan osaaminen. ISM-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille syvällisen asiantuntemuksen datavetoisten yritysten kehittämisestä, hallinnoinnista ja johtamisesta, minkä ansiosta ohjelmasta valmistuneet ovat hyvin kysyttyjä työmarkkinoilla.

Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.