Uutiset

Ainejärjestö Athene toivottaa Aallossa syksyllä aloittavat teknillisen psykologian opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi

Athene laajenee syksyllä 2022 informaatioverkostojen koulutusohjelman killasta eli ainejärjestöstä myös teknillisen psykologian opiskelijoiden killaksi. Hae opiskelemaan kevään yhteishaussa 16. maaliskuuta alkaen.
Athene guild. Photo: Ilona Rahnasto
Kuva: Ilona Rahnasto.

Aallossa alkaa syksyllä 2022 uusi teknillisen psykologian kandidaattitason koulutus, joka yhdistää psykologiaa ja vahvaa insinööritieteiden pohjaa. Tarkoituksena on, että uudet opiskelijat voivat tehdä teknologisten innovaatioiden suunnittelusta entistä ihmisläheisempää. Hae opiskelemaan teknillistä psykologiaa kevään yhteishaussa 16.–30.3.2022.

Nyt äänessä ovat Athenen - tällä hetkellä siis informaatioverkostojen killan - opiskelijat Niklas Koskela, Vilppu Viinikainen, Juha Honkanen ja Allan Hemming, jotka toivottavat ”tepsyläiset” eli teknillisen psykologian opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi Aaltoon ja Athenen kiltaan.

”Sekä informaatioverkostojen että teknillisen psykologian uudet opiskelijat tulevat olemaan Athenen opiskelijoita orientaatioviikosta lähtien. Tämä koskee sekä tapahtumia että fuksiryhmiä”, Niklas Koskela sanoo.

Informaatioverkostoissa on vuosittain keskimäärin 50-60 opiskelijaa, ja teknillisen psykologian opinnot aloittaa ensimmäisenä vuonna 30 opiskelijaa. Opiskelijoiden mukaan ryhmähenki onkin vahva, koska ryhmän koko on keskimääräistä pienempi.

”Kaikki tuntevat toisensa. Saamme hyvin integroitua uudet opiskelijat mukaan”, Allan Hemming kertoo.

Athenen opiskelijat ovat yleisesti ottaen kiinnostuneita hyvin erilaisista asioista.

”Killassa on taiteilijoita, muusikoita, urheilijoita – tosi laajasti erilaisia tyyppejä”, Juha Honkanen kertoo.

”Opiskelijoilla on myös hyvin erilaisia syitä, miksi he ovat päätyneet opiskelemaan Informaatioverkostoja. He voivat olla kiinnostuneita esimerkiksi journalismista, koodaamisesta tai yhteiskuntatieteistä”, Vilppu Viinikainen lisää.

Yhteisiä tapahtumia ja opintoja

Athenessa järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten yritysvierailuja, sitsejä, teemailtoja, tai vaikkapa Megaskaba, jossa kiltalaiset kilpailevat Prodekoa, tuotantotalouden kiltaa, vastaan kilometreissä.

Niklas Koskela on Athenessa myös hyvinvointivastaavan roolissa, jossa hän on järjestänyt esimerkiksi hyvinvointivalmennusta fukseille.

”Alan ammattilaiset, kuten Aallon psykologit tai filosofi Esa Saarinen ovat käyneet valmentamassa opiskelijoita. Viimeisimpänä meillä oli Hintsa Performancen lähivalmennus Otaniemessä. Sen teemana oli resilienssi ja palautuminen tietotyöympäristössä”, Niklas Koskela kertoo.

Teknillisen psykologian ja informaatioverkostojen opiskelijoita yhdistävät myös osin yhteiset opinnot. Näistä yksi on professori Elisa Meklerin vetämä kurssi Human computer interaction, jossa tarkastellaan laitteiden ja ihmisten välistä vuorovaikutusta esimerkiksi käytettävyyden näkökulmasta. Mekler, teknillisen psykologian vastuuprofessori Janne Lindqvist ja muut teknillisen psykologian professorit ja opettajat odottavat innolla uusia opiskelijoita, Athenen kanssa yhteistyötä tehden.

Teknillisen psykologian opetussuunnitelma julkaistaan kokonaisuudessaan huhtikuun alussa. Opintoihin sisältyy muun muassa matematiikkaa, fysiikkaa, ohjelmointia, tuotantotaloutta ja kieliopintoja, sekä sosiaalipsykologiaa, kognitiivista ja biologista psykologiaa, akustiikan ja psykoakustiikan perusteita - aivoaakkosia unohtamatta. Teknillisen psykologian tutkimusprojekti -kurssilla opiskelijat pääsevät osaksi oikeita tutkimusryhmiä.

Lähtölaskenta yhteishakuun -tapahtuma on Aallon Perustieteiden korkeakoulun osalta 11. maaliskuuta klo 15-16. Katso lisätietoja ja rekisteröidy tästä!

Teknillisen psykologian koulutus ei anna psykologin pätevyyttä tai oikeutta käyttää kyseistä nimikettä.

Lisätietoa:

Lue lisää opinnoista ja hae Aaltoon kevään yhteishaussa 16.–30.3.2022:

Teknillinen psykologia

Teknillinen psykologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Teknillisen psykologian hakukohde tarjoaa Suomessa täysin ainutlaatuisen opintokokonaisuuden. Opiskelijat pääsevät opinnoissaan yhdistämään psykologiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa kansainvälisesti arvostettujen huippututkijoiden johdolla. Valmistuneet pääsevät työskentelemään mielenkiintoisten haasteiden ytimessä, esimerkiksi suunnittelemaan entistä ihmisläheisempiä ja inklusiivisempia teknologisia innovaatioita.

Koulutustarjonta

Katso tallenne Teknillisen psykologian webinaarista:

Lue lisää koulutusvaihtoehdosta, uramahdollisuuksista ja teknillisen psykologian opettajista:

Applied psychology. Picture: Matti Ahlgren, Aalto University.

Ainutlaatuinen teknillisen psykologian koulutus rakentuu teknologiasta ja ihmisen ymmärtämisestä

Teknillisestä psykologiasta valmistuneet voivat toimia esimerkiksi ihmislähtöisen tekoälyn asiantuntijoina tai sähköisten terveyspalveluiden kehittäjinä. Haku uuteen käytännönläheiseen koulutukseen alkaa keväällä 2022.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Apurahanjakotilaisuus
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahasto palkitsi sillan- ja talonrakennusalan osaajia

Vuodelle 2024 myönnettiin yhteensä yhdeksän apurahaa.
Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.