Uutiset

Ainejärjestö Athene toivottaa Aallossa syksyllä aloittavat teknillisen psykologian opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi

Athene laajenee syksyllä 2022 informaatioverkostojen koulutusohjelman killasta eli ainejärjestöstä myös teknillisen psykologian opiskelijoiden killaksi. Hae opiskelemaan kevään yhteishaussa 16. maaliskuuta alkaen.
Athene guild. Photo: Ilona Rahnasto
Kuva: Ilona Rahnasto.

Aallossa alkaa syksyllä 2022 uusi teknillisen psykologian kandidaattitason koulutus, joka yhdistää psykologiaa ja vahvaa insinööritieteiden pohjaa. Tarkoituksena on, että uudet opiskelijat voivat tehdä teknologisten innovaatioiden suunnittelusta entistä ihmisläheisempää. Hae opiskelemaan teknillistä psykologiaa kevään yhteishaussa 16.–30.3.2022.

Nyt äänessä ovat Athenen - tällä hetkellä siis informaatioverkostojen killan - opiskelijat Niklas Koskela, Vilppu Viinikainen, Juha Honkanen ja Allan Hemming, jotka toivottavat ”tepsyläiset” eli teknillisen psykologian opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi Aaltoon ja Athenen kiltaan.

”Sekä informaatioverkostojen että teknillisen psykologian uudet opiskelijat tulevat olemaan Athenen opiskelijoita orientaatioviikosta lähtien. Tämä koskee sekä tapahtumia että fuksiryhmiä”, Niklas Koskela sanoo.

Informaatioverkostoissa on vuosittain keskimäärin 50-60 opiskelijaa, ja teknillisen psykologian opinnot aloittaa ensimmäisenä vuonna 30 opiskelijaa. Opiskelijoiden mukaan ryhmähenki onkin vahva, koska ryhmän koko on keskimääräistä pienempi.

”Kaikki tuntevat toisensa. Saamme hyvin integroitua uudet opiskelijat mukaan”, Allan Hemming kertoo.

Athenen opiskelijat ovat yleisesti ottaen kiinnostuneita hyvin erilaisista asioista.

”Killassa on taiteilijoita, muusikoita, urheilijoita – tosi laajasti erilaisia tyyppejä”, Juha Honkanen kertoo.

”Opiskelijoilla on myös hyvin erilaisia syitä, miksi he ovat päätyneet opiskelemaan Informaatioverkostoja. He voivat olla kiinnostuneita esimerkiksi journalismista, koodaamisesta tai yhteiskuntatieteistä”, Vilppu Viinikainen lisää.

Yhteisiä tapahtumia ja opintoja

Athenessa järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten yritysvierailuja, sitsejä, teemailtoja, tai vaikkapa Megaskaba, jossa kiltalaiset kilpailevat Prodekoa, tuotantotalouden kiltaa, vastaan kilometreissä.

Niklas Koskela on Athenessa myös hyvinvointivastaavan roolissa, jossa hän on järjestänyt esimerkiksi hyvinvointivalmennusta fukseille.

”Alan ammattilaiset, kuten Aallon psykologit tai filosofi Esa Saarinen ovat käyneet valmentamassa opiskelijoita. Viimeisimpänä meillä oli Hintsa Performancen lähivalmennus Otaniemessä. Sen teemana oli resilienssi ja palautuminen tietotyöympäristössä”, Niklas Koskela kertoo.

Teknillisen psykologian ja informaatioverkostojen opiskelijoita yhdistävät myös osin yhteiset opinnot. Näistä yksi on professori Elisa Meklerin vetämä kurssi Human computer interaction, jossa tarkastellaan laitteiden ja ihmisten välistä vuorovaikutusta esimerkiksi käytettävyyden näkökulmasta. Mekler, teknillisen psykologian vastuuprofessori Janne Lindqvist ja muut teknillisen psykologian professorit ja opettajat odottavat innolla uusia opiskelijoita, Athenen kanssa yhteistyötä tehden.

Teknillisen psykologian opetussuunnitelma julkaistaan kokonaisuudessaan huhtikuun alussa. Opintoihin sisältyy muun muassa matematiikkaa, fysiikkaa, ohjelmointia, tuotantotaloutta ja kieliopintoja, sekä sosiaalipsykologiaa, kognitiivista ja biologista psykologiaa, akustiikan ja psykoakustiikan perusteita - aivoaakkosia unohtamatta. Teknillisen psykologian tutkimusprojekti -kurssilla opiskelijat pääsevät osaksi oikeita tutkimusryhmiä.

Lähtölaskenta yhteishakuun -tapahtuma on Aallon Perustieteiden korkeakoulun osalta 11. maaliskuuta klo 15-16. Katso lisätietoja ja rekisteröidy tästä!

Teknillisen psykologian koulutus ei anna psykologin pätevyyttä tai oikeutta käyttää kyseistä nimikettä.

Lisätietoa:

Lue lisää opinnoista ja hae Aaltoon kevään yhteishaussa 16.–30.3.2022:

Teknillinen psykologia

Teknillinen psykologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Teknillisen psykologian hakukohde tarjoaa Suomessa täysin ainutlaatuisen opintokokonaisuuden. Opiskelijat pääsevät opinnoissaan yhdistämään psykologiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa kansainvälisesti arvostettujen huippututkijoiden johdolla. Valmistuneet pääsevät työskentelemään mielenkiintoisten haasteiden ytimessä, kuten esimerkiksi ratkaisemaan sitä, miten teknologisten innovaatioiden suunnittelusta voisi tehdä entistä ihmisläheisempää ja inklusiivisempaa.

Koulutustarjonta

Katso tallenne Teknillisen psykologian webinaarista:

Lue lisää koulutusvaihtoehdosta, uramahdollisuuksista ja teknillisen psykologian opettajista:

Applied psychology. Picture: Matti Ahlgren, Aalto University.

Ainutlaatuinen teknillisen psykologian koulutus rakentuu teknologiasta ja ihmisen ymmärtämisestä

Teknillisestä psykologiasta valmistuneet voivat toimia esimerkiksi ihmislähtöisen tekoälyn asiantuntijoina tai sähköisten terveyspalveluiden kehittäjinä. Haku uuteen käytännönläheiseen koulutukseen alkaa keväällä 2022.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students
Opinnot Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulu avaa haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin tutkimusryhmissä

Etsimme innokkaita opiskelijoita liittymään joukkoomme ensi kesäksi. Yhteensä 24 paikkaa auki kaikilla laitoksillamme. Ihanteellinen hakija on erittäin motivoitunut ja kykenee esimerkiksi avustamaan ja suorittamaan erilaisia laboratoriotehtäviä, kokeita ja kehittämään omia tutkimustaitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta tutkimushankkeista ja työskennellä rinnakkain tohtoriopiskelijoiden ja post doc -tutkijoiden kanssa.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.