Uutiset

Aalto-yliopiston professori emeritukselle Yrjö Sotamaalle merkittävä muotoilupalkinto Kiinassa

Frontier Design Prize 2023 -palkinto myönnettiin Taideteollisen korkeakoulun entiselle pitkäaikaiselle rehtorille.
Yrjö Sotamaa receives Frontier Design Prize 2023

Shanghain Design Innovation -instituutin kokoama 20 jäseninen arvovaltainen kansainvälinen jury on 26.9.2023 myöntänyt 1.000.000 RMB arvoisen Frontier Design Prize 2023 -palkinnon Taideteollisen korkeakoulun entiselle pitkäaikaiselle rehtorille Yrjö Sotamaalle. 

Palkintoraati perustelee palkintoa seuraavasti: "Professori Yrjö Sotamaa on omistautunut muotoilu- ja innovaatiokoulutuksen rajojen ylittämiselle. Helsingin Taideteollisen korkeakoulun rehtorina toimiessaan hän muutti korkeakoulun Pohjois-Euroopan johtavaksi muotoilukouluksi ja integroi muotoilun menestyksekkäästi Suomen kansalliseen innovaatiojärjestelmään. Hän oli perustamassa Aalto-yliopistoa, josta on sittemmin tullut malliesimerkki monialaisesta innovaatiokoulutuksesta.

Lisäksi hänellä on ollut keskeinen rooli CUMULUS-verkoston perustamisessa. CUMULUS on maailman johtava taide- ja muotoilualan koulutuksen ja tutkimuksen järjestö."

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Oskari Vilamon palkinnot
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Oskari Vilamon rahasto palkitsi parhaat rakennusalan opinnäytteet

Aalto-yliopistosta palkittiin kolme väitöskirjaa ja kolme diplomityötä.
Janne Naapuri
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

TkT Janne Naapuri sai Gustaf Kompan väitöskirjapalkinnon

Suomalaisten Kemistien Seuran Gust. Kompan vuoden 2023 väitöskirjapalkinto myönnettiin tekniikan tohtori Janne Naapurille Aalto-yliopistosta ja tekniikan tohtori Jussi Isokuorttille Tampereen teknillisestä yliopistosta.
Nomaji landscap architects Kaapelipuisto park view. Photo Tommy Kankkonen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden 2023 Arkkitehtuurin valtionpalkinto Nomaji-maisema-arkkitehdeille

Aalto-yliopiston tutkija ja pitkäaikainen tuntiopettaja Mari Ariluoma on Nomajin osakas ja tutkija Caroline Moinel Nomajin suunnittelija.
Nokia Säätiön tunnustuspalkinto emeritusprofessori Antti Räisäselle radiotekniikan tutkimuksen ja opetuksen kehittämisestä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Nokia Säätiön tunnustuspalkinto emeritusprofessori Antti Räisäselle radiotekniikan tutkimuksen ja opetuksen kehittämisestä

Emeritusprofessori Antti Räisänen tunnetaan korkeisiin radiotaajuuksiin liittyvän tieteellisen tutkimuksen uranuurtajana sekä intohimoisena radiotekniikan opetuksen kehittäjänä.