Uutiset

Aalto-yliopiston arkisto avautui Finnassa

Aalto-yliopiston arkiston Finnassa voi tutustua tekniikan, talouden ja taiteen opetuksen sekä tutkimuksen historiaan, saavutuksiin ja opiskelijaelämään.
Aalto-yliopiston arkiston Finnan etusivu
Aalto-yliopiston arkiston Finnan etusivu

Aalto-yliopiston arkiston Finna on avautunut osoitteessa aaltoarkisto.finna.fi

Aineistot sisältävät toimintaa dokumentoivia valokuvia, opetusaineistoja, opinnäytteisiin liittyviä kuvia, oppilastöitä sekä opetuksessa käytettyjä esineitä. Varhaisimmat aineistot ovat 1800-luvun lopusta, joten palvelusta löytyy myös Aalto-yliopiston edeltäjien Teknillisen korkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun aineistoa.

Poimintoja Finnassa arkiston kokoelmista
Finnassa voi tutustua poimintoihin arkiston kokoelmista

Finnan aineistoja voi hyödyntää esimerkiksi opetuksessa, tutkimuksessa, näyttelytoiminnassa sekä erilaisissa julkaisuissa. Arkiston asiakirja-, kuva- ja esineaineistot tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua yliopiston toimintaan, historiaan sekä eri tieteenalojen kehitykseen pitkällä aikavälillä.

Aalto-yliopiston arkiston Finna-näkymässä aineistoa voi hakea hakusanoin esimerkiksi aiheen tai tekijän mukaan, aineistoa voi myös selailla valmiiden teemanostojen tai kokoelmien mukaan. Käyttäjä voi sisään kirjautuneena tallentaa aineistoa suosikkilistoiksi omalle tilille. Suosikkilistan voi asettaa myös julkiseksi, jolloin sen voi jakaa esimerkiksi opetusmateriaalina.

Aineistot ovat saatavilla myös kaikkien suomalaisten kirjastojen, arkistojen ja museoiden digitaaliset aineistot yhteen kokoavassa Finna.fi:ssä.

Arkiston digitaaliset kokoelmat

Aalto-yliopiston arkisto

Aalto-yliopiston arkisto on kaikille tutkijoille avoin arkisto. Arkistopalvelujen tehtävänä on yliopiston tieteellisen, taiteellisen ja hallinnollisen kulttuuriperinnön säilyttäminen ja ylläpito sekä siihen pohjautuvan tutkimuksen edistäminen.

Read more
Aalto-ylopiston arkiston kuva- ja esineaineistoihin kuuluva negatiivi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: