Uutiset

Aalto-yliopiston arkisto avautui Finnassa

Aalto-yliopiston arkiston Finnassa voi tutustua tekniikan, talouden ja taiteen opetuksen sekä tutkimuksen historiaan, saavutuksiin ja opiskelijaelämään.
Aalto-yliopiston arkiston Finnan etusivu
Aalto-yliopiston arkiston Finnan etusivu

Aalto-yliopiston arkiston Finna on avautunut osoitteessa aaltoarkisto.finna.fi

Aineistot sisältävät toimintaa dokumentoivia valokuvia, opetusaineistoja, opinnäytteisiin liittyviä kuvia, oppilastöitä sekä opetuksessa käytettyjä esineitä. Varhaisimmat aineistot ovat 1800-luvun lopusta, joten palvelusta löytyy myös Aalto-yliopiston edeltäjien Teknillisen korkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun aineistoa.

Poimintoja Finnassa arkiston kokoelmista
Finnassa voi tutustua poimintoihin arkiston kokoelmista

Finnan aineistoja voi hyödyntää esimerkiksi opetuksessa, tutkimuksessa, näyttelytoiminnassa sekä erilaisissa julkaisuissa. Arkiston asiakirja-, kuva- ja esineaineistot tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua yliopiston toimintaan, historiaan sekä eri tieteenalojen kehitykseen pitkällä aikavälillä.

Aalto-yliopiston arkiston Finna-näkymässä aineistoa voi hakea hakusanoin esimerkiksi aiheen tai tekijän mukaan, aineistoa voi myös selailla valmiiden teemanostojen tai kokoelmien mukaan. Käyttäjä voi sisään kirjautuneena tallentaa aineistoa suosikkilistoiksi omalle tilille. Suosikkilistan voi asettaa myös julkiseksi, jolloin sen voi jakaa esimerkiksi opetusmateriaalina.

Aineistot ovat saatavilla myös kaikkien suomalaisten kirjastojen, arkistojen ja museoiden digitaaliset aineistot yhteen kokoavassa Finna.fi:ssä.

Arkiston digitaaliset kokoelmat

Aalto-yliopiston arkisto

Arkisto vastaa yliopiston asiakirjojen ja toiminnan tuloksena syntyvien audiovisuaalisten aineistojen pitkäaikaissäilytyksestä, digitoinnista, tutkijoiden tietopalvelusta ja arkistokäytäntöjen ohjeistuksesta. Sivuiltamme löytyy tiedot arkiston kokoelmista, palveluista ja toiminnasta.

Read more
Aalto-ylopiston arkiston kuva- ja esineaineistoihin kuuluva negatiivi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto logo. Photo: Mikko Raskinen
Yliopisto Julkaistu:

Suomen Ekonomit lahjoittaa Kauppakorkeakoululle 160 000 euroa

Lahjoitus on kohdennettu kauppatieteiden osaamisen monipuolistumiseen ja tieteenalan jatkuvaan kehitystyöhön.
Kaisa Hietala is the keynote speaker at Prodeko Seminar 2022.
Yliopisto Julkaistu:

Prodeko-seminaarissa pohdittiin liiketoiminnan vastuullisuutta ja kasvua

Voiko liiketoiminnan kasvattaminen olla vastuullista? Miten ohjelmistoyrityksen toiminta muuttui koronan myötä? Vastuullisuuden ja kasvun kysymyksiä pohdittiin 6.5.2022 Prodeko-seminaarissa.
Omistajuuden professuurin kiitostilaisuuden ryhmäkuva.
Yliopisto Julkaistu:

Vahva investointi suomalaisen omistajuuden kehittämiseen

Suurlahjoittajille järjestetyssä kiitostilaisuudessa kerrattiin ainutlaatuisen professuurihankkeen vaiheita ja juhlistettiin professuurin perustamista.
Kauppakorkeakoulun promootio 2022, promootiokulkue. Kuva: Mika Levälampi
Yliopisto Julkaistu:

Kauppakorkeakoulussa juhlistettiin 16. juhlallista promootiota

Katso kuvia tästä arvokkaasta ja upeasta akateemisesta juhlasta.