Uutiset

Aalto kuuluu parhaaseen yhteen prosenttiin yliopistojen joukossa maailmanlaajuisesti

Aalto on Suomen ykkönen tutkimusviittausten suhteellisessa määrässä.
qs2018_700x400_fi_fi.png

Aalto-yliopisto on Suomen yliopistoista paras neljällä indikaattorilla mitattuna tuoreessa QS World University Rankings 2018 -yliopistovertailussa. Aallon kokonaissijoitus maailmassa on 137, mikä merkitsee kuulumista yhden prosentin parhaimmistoon maailman yliopistoista. Viidessä vuodessa Aalto-yliopiston sijoitus QS-rankingissä on noussut 59 sijaa.

Ykkössijoitus Suomessa heltisi tutkimusviittausten suhteellisessa määrässä, työnantajamielikuvassa sekä kansainvälisen akateemisen henkilöstön ja kansainvälisten opiskelijoiden suhteellisessa määrässä. Muita vertailun indikaattoreita ovat akateeminen maine, jossa Aalto on Suomessa toisella sijalla, ja opiskelija-opettaja-suhdeluku, jossa Aalto on viides.

Tutkimusviittausten määrä on laskettu Scopus-tietokannan tiedoista ja se on suhteutettu tutkimushenkilöstön määrään sekä normalisoitu viiden päätieteenalan mukaan. QS:n mukaan tulos kertoo yliopiston tutkimustoiminnan laadusta ja vaikuttavuudesta.

Työnantajamielikuva perustuu mainekyselyyn, johon kerättiin näkemyksiä yli 40 000 työnantajalta ympäri maailmaa. Akateeminen mielikuva perustuu noin 75 000 yliopistoissa tai tutkimuslaitoksissa työskentelevien vastaajien arvioihin.

QS:n ranking-listalle on valikoitu mukaan lähes tuhat yliopistoa. Kaikkiaan QS laskee maailmassa olevan noin 26 000 yliopistoa.

QS (Quacquarelli Symonds) on yksi merkittävimmistä yliopistovertailuista. Yleisrankingin lisäksi se tuottaa tieteenalakohtaisia ja alueellisia ranking-listoja.

Lue lisää:
Topuniversities.com
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Räätälöity projekti Hiltille, työryhmä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:
Kemian tekniikan tutkija / Chemical engineering researcher
Yhteistyö Julkaistu:

Metallien jalostuksesta akkujen kierrätykseen – Aalto-yliopiston ja Bolidenin yhteistyö vahvistaa metallurgian huippuosaamista

Metallurgian osaamista tarvitaan nyt kipeästi, kun energiamurros lisää metallien kysyntää ja materiaalien uusiokäyttö vaatii uutta osaamista.
An Cong
Opinnot Julkaistu:

Informaatioverkostojen ohjelmassa opiskeleva An Cong kannustaa naisia tekniikan alalle: ”Tulkaa kampukselle katsomaan, miten mahtavaa täällä on”

Cong harkitsi lukioikäisenä opintoja niin lääketieteellisessä kuin kauppakorkeassa. Abivuonna kypsynyt päätös hakea Aalto-yliopistoon tekniikan alalle osoittautui loistoajatukseksi.
Professor Marko Hinkkanen/ Aalto University/ photo: Anni Hanén
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Marko Hinkkaselle IEEE Fellow -arvo

Professori Hinkkanen saa tunnustusta sähkömoottorikäyttöjen ja verkkosuuntaajien ohjausmenetelmien kehitystyöstä.