Uutiset

Aalto-yliopisto säilytti paikkansa Suomen ykkösenä QS:n yliopistovertailussa

Aalto-yliopisto jatkoi menestystään kansainvälisessä QS World University ranking-vertailussa ja säilytti paikkansa Suomen parhaana yliopistona. Maailmanlaajuinen sijoitus oli tällä kertaa 113.
Aalto-yliopisto valittiin Suomen parhaaksi yliopistoksi QS-vertailussa.

Aalto-yliopisto jatkoi menestystään kansainvälisessä QS World University Rankings -vertailussa ja säilytti paikkansa Suomen parhaana yliopistona. Maailmanlaajuinen sijoitus oli tällä kertaa 113.  Viime vuoden sijoitus oli 109. maailmassa ja ensimmäinen Suomessa.   

QS-rankingissä yliopistoja arvioidaan kokonaisuutena ja käytössä on yhdeksän indikaattoria, joilla kullakin on hieman erilaiset painoarvot. Yliopistoja arvioidaan tutkimusviittausten, akateemisen maineen, työnantajamielikuvan, kansainvälisen akateemisen henkilöstön määrän, valmistuneiden työllistymisen, kestävyyden, kansainvälisten tutkimusverkostojen, opiskelija-opettaja-suhdeluvun sekä kansainvälisten opiskelijoiden suhteellisen määrän perusteella.  

Aalto pärjäsi parhaiten osa-alueilla, jotka mittaavat valmistuneiden työllistymistä (52. sija kansainvälisesti) ja kestävyyttä (53. sija). Aalto-yliopisto oli ensimmäisellä sijalla Suomessa viidellä alueella.  

QS:n ranking-listalle on valikoitu mukaan 1 500 parasta yliopistoa maailmassa, ja ensimmäisellä sijalla oli tänäkin vuonna yhdysvaltalainen MIT-yliopisto. Maailmassa arvioidaan olevan laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.  

QS (Quacquarelli Symonds) on yksi merkittävimmistä yliopistovertailuista. Yleisrankingien lisäksi QS tuottaa tieteenalakohtaisia ja alueellisia ranking-listoja. Ala- ja aihekohtaiset ranking-listat ovat Aallolle relevantimpia kuin yleisrankingit, koska yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen.  

Lue lisää:
Kaikki QS-ranking-tulokset

Aalto-yliopiston rankingit

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Ukrainalaisia lukiolaisia tekemässä biomuovia mikrossa Aalto-yliopisto Juniorin ohjeilla.
Yliopisto Julkaistu:

Rajat ylittävää tiedekasvatusta Otaniemestä Ukrainaan

Aalto-yliopisto Junior järjesti keväällä sarjan etätyöpajoja Kryvyi Rihin kouluihin Ukrainaan. Paikalliset lukiolaiset ja heidän opettajansa pääsivät tutustumaan Aalto-yliopisto Juniorin monialaisiin työpajoihin sekä Aalto-yliopiston toimintaan.