Uutiset

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu maailman 10 parhaan joukossa

Kaikkiaan kuusi alaa ylsi sadan parhaan joukkoon arvostetussa QS-vertailussa.
Infografiikka sijoituksesta

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu (art & design) sijoittui kahdeksanneksi maailmanlaajuisessa QS-yliopistovertailussa. Viime vuonna sijoitus oli kuudes.

Tässä alakohtaisessa QS World University Rankings -vertailussa tarkasteltiin kaikkiaan 55 tieteenalaa lähes 1 600 yliopistosta ympäri maailman.

”Taide ja muotoilu avaavat uudenlaisia näkökulmia ja ratkaisuja ympärillämme oleviin isoihin haasteisiin. On hienoa nähdä, että sijoitumme tällä alueella maailman parhaiden joukkoon. Kiitos saavutuksesta kuuluu koko yhteisöllemme”, sanoo Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen.

Viidenkymmenen parhaan joukossa oli kolme muutakin Aalto-yliopiston alaa. Arkkitehtuuri ja rakennettu ympäristö (architecture & built environment) nousi hienosti sijalle 39 (viime vuonna 48). Kokonaan uusina aloina olivat mukana markkinointi (marketing), jossa Aalto oli välillä 21-50, sekä datatiede ja tekoäly (data science and AI), jossa sijoitus oli 41. maailmassa.

Sadan parhaan joukkoon maailmassa ylsivät myös liiketaloustiede ja johtaminen (business and management studies) sijalla 100 (76) sekä tietotekniikka ja tietojärjestelmät (computer science & information systems) sijalla 99 (84).

QS:n alakohtaiset vertailut painottavat sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla.

QS World University Rankings vertailee myös yliopistoja kokonaisuudessaan. Viime kesänä julkaistulla QS:n yleisranking-listalla Aalto oli Suomen yliopistoista ensimmäisellä sijalla ja maailmaanlaajuisesti 109. sijalla.

Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja Aallolle relevanteimpia ovatkin ala- tai aihekohtaiset rankingit. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.

Lue lisää:
QS World University Rankings by Subject 2024  

Lisätietoja taiteen ja muotoilun alasta:
Tuomas Auvinen
dekaani, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
puh. 050 64848, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Luku 21 visualisoituna
Yliopisto Julkaistu:

Aalto hyppäsi sijalle 21 maailmassa nuorten yliopistojen vertailussa

Times Higher Educationin ranking arvioi maailman parhaat alle 50-vuotiaat yliopistot.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.