Uutiset

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu maailman 10 parhaan joukossa

Kaikkiaan kuusi alaa ylsi sadan parhaan joukkoon arvostetussa QS-vertailussa.
Infografiikka sijoituksesta

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu (art & design) sijoittui kahdeksanneksi maailmanlaajuisessa QS-yliopistovertailussa. Viime vuonna sijoitus oli kuudes.

Tässä alakohtaisessa QS World University Rankings -vertailussa tarkasteltiin kaikkiaan 55 tieteenalaa lähes 1 600 yliopistosta ympäri maailman.

”Taide ja muotoilu avaavat uudenlaisia näkökulmia ja ratkaisuja ympärillämme oleviin isoihin haasteisiin. On hienoa nähdä, että sijoitumme tällä alueella maailman parhaiden joukkoon. Kiitos saavutuksesta kuuluu koko yhteisöllemme”, sanoo Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen.

Viidenkymmenen parhaan joukossa oli kolme muutakin Aalto-yliopiston alaa. Arkkitehtuuri ja rakennettu ympäristö (architecture & built environment) nousi hienosti sijalle 39 (viime vuonna 48). Kokonaan uusina aloina olivat mukana markkinointi (marketing), jossa Aalto oli välillä 21-50, sekä datatiede ja tekoäly (data science and AI), jossa sijoitus oli 41. maailmassa.

Sadan parhaan joukkoon maailmassa ylsivät myös liiketaloustiede ja johtaminen (business and management studies) sijalla 100 (76) sekä tietotekniikka ja tietojärjestelmät (computer science & information systems) sijalla 99 (84).

QS:n alakohtaiset vertailut painottavat sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla.

QS World University Rankings vertailee myös yliopistoja kokonaisuudessaan. Viime kesänä julkaistulla QS:n yleisranking-listalla Aalto oli Suomen yliopistoista ensimmäisellä sijalla ja maailmaanlaajuisesti 109. sijalla.

Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja Aallolle relevanteimpia ovatkin ala- tai aihekohtaiset rankingit. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.

Lue lisää:
QS World University Rankings by Subject 2024  

Lisätietoja taiteen ja muotoilun alasta:
Tuomas Auvinen
dekaani, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
puh. 050 64848, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.