Uutiset

Aalto BIZ Case Development Center -projekti tähtää jokaisen yhtäläistä osallistumista tukevien oppimisympäristöjen luomiseen

Kauppakorkeakoulu tukee yhdenvertaisuutta, monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta edistäviä hankkeita ja aloitteita.
A Grid. Opiskelijoita istumassa tyynyillä ja työskentelemässä yhdessä.
A Grid, Otakaari 5. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoululla on ilo kertoa Case Development Center -hankkeen merkittävästä edistymisestä. Hanketta vetävät vanhemmat yliopistonlehtorit David Derichs ja Nina Sormunen laskentatoimen laitokselta. Projektin tavoitteena on edistää opetuksessa tasapuolisuutta, monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta (EDI) luomalla case-harjoitusten avulla oppimisympäristöjä strategisesti merkittävistä aiheista, kuten ESG.

Aalto BIZ Case Development Centerin tiimi on luonut prosessin case-harjoituksille. Prosessiin sisältyy case-harjoituksien kirjoittaminen, tuotanto ja julkaiseminen. Tähän mennessä Aalto BIZ Case Development Center on tukenut viittä case-harjoitusta, joista yksi on tulossa julkaisuun EDI-projektin puitteissa.

Case-harjoituksena Suomen julkinen kirjastojärjestelmä

Yksi Aalto BIZ Case Development Centerin tukemista case-harjoituksista liittyy Suomen julkiseen kirjastojärjestelmään. Juliana Rodriguesin kirjoittama case tutkii Suomen julkista kirjastojärjestelmää. Kyseisen case-harjoituksen tarkoituksena on edistää ajankohtaista keskustelua resurssien ja julkisten tilojen jakamisesta. Tapaus perehtyy kirjastojärjestelmän monimuotoisuuteen ja korostaa kirjastojen roolia tasa-arvon, monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämisessä.

Juliana Rodrigues on kiitollinen Case Development Centeriltä saamastaan ​​tuesta ja erittäin innostunut tulevasta julkaisusta. ”Odotan, että saan esitellä suomalaisen julkisen kirjastojärjestelmän kokemuksia yhteisten resurssien hyödyntämisestä. Aalto BIZ Case Development Centeriltä saamani tuki ja ohjaus materiaalin luomisessa on todella arvokasta. Tältä pohjalta materiaalista tulee erinomainen työkalu kriittisen reflektoinnin edistämiseen luokkahuoneessa. Toivon, että se innostaa ja saa opettajat ja opiskelijat mukaan keskusteluihin, jotka edistävät tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja osallisuutta.”

Julianan casen julkaisemisen myötä Aalto BIZ Case Development Center vahvistaa sitoutumistaan opetus- ja oppimiskokemusten parantamiseen kehittämällä relevantteja ja osallistavia case-harjoituksia. Keskus odottaa innolla voivansa tukea opettajia tuottamaan mielekkäitä materiaaleja, jotka edistävät EDIn periaatteita.

Case-harjoitusten pullonkaula 

Case Development Centerin tarkoituksena on pyrkiä estämään Kauppakorkeakoulun case-harjoitusten pullonkaulan syntyminen. Opettajien aikarajoitukset ja rajallinen kokemus case-harjoitusten kirjoittamisesta ja tähän liittyvästä prosessista ovat omiaan synnyttämään pullonkaulaa. Tarjoamalla puitteet case-harjoitusten kirjoittamiseen ja tuottamiseen Case Development Center pyrkii tulevaisuudessa tuottamaan kattavan määrän case-harjoituksia, kuten tekevät sen verrokkiryhmään kuuluvat kauppakorkeakoulut (mm. Erasmus University Rotterdam, INSEAD, LBS ja IMD Lausanne).

David ja Nina rohkaisevat kaikkia, joilla on case-ideoita, ottamaan yhteyttä heihin. ”Jo nyt Case Development Center on saavuttanut merkittäviä virstanpylväitä ja odotamme tämän projektin jatkuvaa vaikutusta tasa-arvon, monimuotoisuuden ja osallisuuden lisäämiseen opetuksessa.”

Ideoi ja toteuta tapoja tukea tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta Kauppakorkeakoulussa vuonna 2023

Kauppakorkeakoulussa satsataan tasa-arvoiseen ja yhdenvertaiseen toimintaympäristöön. Nyt yhteisön jäsenemme voivat ehdottaa, miten arvomme näkyisivät toiminnassamme entistä laajemmin.

Lue lisää
Kristallikukat-näyttely. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
In the photo Lauri Saarinen.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden opettaja 2024 on Lauri Saarinen

Aalto-yliopiston tuotantotalouden opiskelijat ovat valinneet apulaisprofessori Lauri Saarisen vuoden opettajaksi.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!