Uutiset

Aallon tietojenkäsittelytiede maailman 47. paras US News -rankingissa

Sadan parhaan joukkoon ylsivät myös kauppa- ja taloustieteiden sekä avaruustieteen alat.
us_news_2018-01_web_fi_fi.jpg

Aalto paransi sijoitustaan kaikissa niissä US News Best Global Universities -yliopistonrankingin listauksissa, joissa se on mukana. Tietotekniikan alan (Computer Science) sijoitus on 47. maailmassa. Tietotekniikan alan maailman kärkikolmikossa tässä vertailussa ovat Tsinghua University, University of Texas - Austin ja Nanyang Technological University. Muista suomalaisista Helsingin yliopisto on maailman 150. ja Oulun yliopisto 183. paras.

Maailman sadan parhaan joukkoon ylsivät myös kauppa- ja taloustieteiden (Economics and Business) ala sijalla 87 ja avaruustieteen (Space Science) ala sijalla 97. Kauppa- ja taloustieteiden alan maailman kärkikolmikko tässä vertailussa on Harvard University, Massachusetts Institute of Technology ja Stanford University. Kauppa- ja taloustieteiden alan listalle ei yltänyt muita suomalaisia yliopistoja, avaruustieteessä Helsingin yliopisto on 77. ja Turun yliopisto 118.

Sekä insinööritieteiden alalla (Engineering) että materiaalitieteissä (Materials Science) Aallon sijoitus on maailman 116., muut suomalaiset jäävät näissä alarankingeissa sijoille 270–382. Taide ja muotoilu eivät ole mukana omina kategorioinaan.

Aallon sijoitus US Newsin yleisrankingissa on 255., kun rankingissa on mukana yhteensä 1 250 maailman johtavaa yliopistoa. Yleisrankingin maailman kärkikolmikon muodostavat samat yliopistot, jotka ovat kärjessä myös taloustieteiden alan listauksessa, eli Harvard University, Massachusetts Institute of Technology ja Stanford University. Suomalaisista yliopistoista Aallon edelle nousee Helsingin yliopisto ollen 81. maailmassa.

US News on julkaissut Best Global Universities -rankingia vuodesta 2014 alkaen, mutta sillä on yli 30 vuoden historia yhdysvaltalaisten yliopistojen listauksissa. US Newsin globaali ranking on uutuudestaan huolimatta varsin laajalti hyväksytty yhdeksi merkittävimmistä rankingeista yhdessä ARWUn (Shanghai), QS:n ja Times Higher Educationin (THE) kanssa. Se perustuu Clarivate Analyticsin Web of Science ja InCites -analyysityökalujen tarjoamaan bibliometriseen dataan sekä mainekyselyyn. Rankingin metodologiaa on muutettu vuosittain, joten eri vuosien tulokset eivät ole keskenään täysin vertailukelpoisia.

Tutustu US News Best Global Universities -rankingiin

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
In the photo Lauri Saarinen.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden opettaja 2024 on Lauri Saarinen

Aalto-yliopiston tuotantotalouden opiskelijat ovat valinneet apulaisprofessori Lauri Saarisen vuoden opettajaksi.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.