Uutiset

Aallon tietojenkäsittelytiede maailman 47. paras US News -rankingissa

Sadan parhaan joukkoon ylsivät myös kauppa- ja taloustieteiden sekä avaruustieteen alat.
us_news_2018-01_web_fi_fi.jpg

Aalto paransi sijoitustaan kaikissa niissä US News Best Global Universities -yliopistonrankingin listauksissa, joissa se on mukana. Tietotekniikan alan (Computer Science) sijoitus on 47. maailmassa. Tietotekniikan alan maailman kärkikolmikossa tässä vertailussa ovat Tsinghua University, University of Texas - Austin ja Nanyang Technological University. Muista suomalaisista Helsingin yliopisto on maailman 150. ja Oulun yliopisto 183. paras.

Maailman sadan parhaan joukkoon ylsivät myös kauppa- ja taloustieteiden (Economics and Business) ala sijalla 87 ja avaruustieteen (Space Science) ala sijalla 97. Kauppa- ja taloustieteiden alan maailman kärkikolmikko tässä vertailussa on Harvard University, Massachusetts Institute of Technology ja Stanford University. Kauppa- ja taloustieteiden alan listalle ei yltänyt muita suomalaisia yliopistoja, avaruustieteessä Helsingin yliopisto on 77. ja Turun yliopisto 118.

Sekä insinööritieteiden alalla (Engineering) että materiaalitieteissä (Materials Science) Aallon sijoitus on maailman 116., muut suomalaiset jäävät näissä alarankingeissa sijoille 270–382. Taide ja muotoilu eivät ole mukana omina kategorioinaan.

Aallon sijoitus US Newsin yleisrankingissa on 255., kun rankingissa on mukana yhteensä 1 250 maailman johtavaa yliopistoa. Yleisrankingin maailman kärkikolmikon muodostavat samat yliopistot, jotka ovat kärjessä myös taloustieteiden alan listauksessa, eli Harvard University, Massachusetts Institute of Technology ja Stanford University. Suomalaisista yliopistoista Aallon edelle nousee Helsingin yliopisto ollen 81. maailmassa.

US News on julkaissut Best Global Universities -rankingia vuodesta 2014 alkaen, mutta sillä on yli 30 vuoden historia yhdysvaltalaisten yliopistojen listauksissa. US Newsin globaali ranking on uutuudestaan huolimatta varsin laajalti hyväksytty yhdeksi merkittävimmistä rankingeista yhdessä ARWUn (Shanghai), QS:n ja Times Higher Educationin (THE) kanssa. Se perustuu Clarivate Analyticsin Web of Science ja InCites -analyysityökalujen tarjoamaan bibliometriseen dataan sekä mainekyselyyn. Rankingin metodologiaa on muutettu vuosittain, joten eri vuosien tulokset eivät ole keskenään täysin vertailukelpoisia.

Tutustu US News Best Global Universities -rankingiin

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Hanna-Kaisa Korolaisen väitöskirjan The Making of Inspiration sisäaukeama.
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTS Booksille kultaa kansainvälisessä ICMA-kilpailussa sekä tieteellisten että oppikirjojen sarjassa

Neljä Aalto ARTS Booksin kirjaa palkittiin ICMA (International Creative Media Award) -kilpailun kirjojen osiossa.
Espoo Ambassador 2022, prof. Rebecca Piekkari
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi

Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan.
Professor Jens Schmidt opening the first Aalto Alumni Strategy Circle. Audience in the front.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto Alumni Strategy Circle -tapahtumassa jaettiin fuusioiden ja yrityskauppojen parhaita käytäntöjä

Aalto Alumni Strategy Circle kokoaa yhteen strategia-alan ammattilaisia ja yritysjohtajia oppimaan ja vaihtamaan ajatuksia strategian ajankohtaisista aiheista.
Metsähovi's director Joni Tammi at Aalto University photo: Mikko Raskinen
Nimitykset Julkaistu:

Joni Tammi jatkaa Metsähovin radio-observatorion johtajana

Nimitys on voimassa vuoden 2025 loppuun saakka.