Uutiset

Aalto-yliopiston talouden ala nousi sijalle 67 maailmassa NTU-rankingissa

Sadan parhaan joukossa olivat myös tietotekniikka sijalla 79 ja sähkötekniikka sijalla 92.
NTU rankingin talouden alan tulos infografiikkana

Aalto-yliopiston talouden alan (economics & business) sijoitus nousi 67:nneksi maailmassa National Taiwan Universityn (NTU) alakohtaisessa rankingissa. Edellisvuonna sijoitus oli 73. Tietotekniikka (computer science) oli vertailussa sijalla 79 (viime vuonna 64), ja sähkötekniikka nousi sijalle 92 (viime vuonna 96).

Maailman 150 parhaan joukkoon ylsivät myös kemian tekniikka (chemical engineering) sijalle 126 (viime vuonna 141), materiaalitiede (materials science) sijalle 132 (148) ja rakennustekniikka (civil engineering) sijalle 142 (132).

Kahdensadan parhaan joukossa olivat avaruustiede (space science), konetekniikka (mechanical engineering) ja energiatekniikka (energy science & engineering).

Laajemmin eri aloja yhdistävässä listauksessa Aalto-yliopiston insinööritieteet (engineering) sijoittuivat maailmassa sijalle 136 (140) ja yhteiskuntatieteet (social sciences) sijalle 158 (187). Yliopistoja kokonaisuutena tarkastelevassa yleisrankingissa Aalto-yliopisto oli sijalla 400 (373).

NTU-ranking on Clarivate Analytics Web of Science -tietokannan sisältämien julkaisu- ja viittaustietojen analyysiin perustuva vertailu, joka korostaa määrää vaikuttavuuden rinnalla. Aalto-yliopiston kaltaiselle erikoistuneelle yliopistolle alakohtaiset rankingit ovat informatiivisempia kuin yleisrankingit.

Lue lisää:
NTU ranking

Rankingit

Aalto-yliopisto on parantanut asemaansa tekniikan, talouden ja taiteen alojen rankingeissä. Sijoitus on erinomainen myös nuorten yliopistojen yleisrankingeissa.

Lue yliopistovertailuista
A Grid Aalto University / Photo by Unto Rautio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Internet Forum 2022 yleisöluentosarja
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Turvallisuusasiat mietityttävät meitä jokaista

Tervetuloa mukaan syksyn 2022 Internet Forum -yleisöluentosarjan ensimmäiselle luennolle tiistaina 13. syyskuuta kello 17.15. alkaen.
ELEC Family Day 2019
Yliopisto Julkaistu:

Aallon perhepäivä tarjoaa elämyksiä Antarktikselta avaruuteen

Aalto-yliopisto järjestää alumneille ja henkilökunnalle sekä heidän läheisilleen perhepäivän 10.9. Otaniemen kampuksella.
Unite! logo
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Unite-yliopistoverkosto saa Euroopan komissiolta 14,4 miljoonan euron lisärahoituksen

Euroopan komissio myönsi lisärahoituksen Uniten ehdotukselle toimia teknologian ja innovaatioiden veturina vihreän ja digitaalisen Euroopan edistämisessä.
Ylhäältä otetussa kuvassa opiskelijat istuvat pöydän ääressä Oppimiskeskuksen värikkäissä tiloissa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kaikille Aallon opiskelijoille tarjolla sukupuolentutkimuksen opintoja

Hilma-verkosto tarjoaa kursseja opiskelijoille ja koulutusta opettajille.