Uutiset

Aalto-yliopiston talouden ala nousi sijalle 67 maailmassa NTU-rankingissa

Sadan parhaan joukossa olivat myös tietotekniikka sijalla 79 ja sähkötekniikka sijalla 92.
NTU rankingin talouden alan tulos infografiikkana

Aalto-yliopiston talouden alan (economics & business) sijoitus nousi 67:nneksi maailmassa National Taiwan Universityn (NTU) alakohtaisessa rankingissa. Edellisvuonna sijoitus oli 73. Tietotekniikka (computer science) oli vertailussa sijalla 79 (viime vuonna 64), ja sähkötekniikka nousi sijalle 92 (viime vuonna 96).

Maailman 150 parhaan joukkoon ylsivät myös kemian tekniikka (chemical engineering) sijalle 126 (viime vuonna 141), materiaalitiede (materials science) sijalle 132 (148) ja rakennustekniikka (civil engineering) sijalle 142 (132).

Kahdensadan parhaan joukossa olivat avaruustiede (space science), konetekniikka (mechanical engineering) ja energiatekniikka (energy science & engineering).

Laajemmin eri aloja yhdistävässä listauksessa Aalto-yliopiston insinööritieteet (engineering) sijoittuivat maailmassa sijalle 136 (140) ja yhteiskuntatieteet (social sciences) sijalle 158 (187). Yliopistoja kokonaisuutena tarkastelevassa yleisrankingissa Aalto-yliopisto oli sijalla 400 (373).

NTU-ranking on Clarivate Analytics Web of Science -tietokannan sisältämien julkaisu- ja viittaustietojen analyysiin perustuva vertailu, joka korostaa määrää vaikuttavuuden rinnalla. Aalto-yliopiston kaltaiselle erikoistuneelle yliopistolle alakohtaiset rankingit ovat informatiivisempia kuin yleisrankingit.

Lue lisää:
NTU ranking

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 8. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue yliopistovertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.