Uutiset

Aalto-yliopiston talouden ala nousi sijalle 67 maailmassa NTU-rankingissa

Sadan parhaan joukossa olivat myös tietotekniikka sijalla 79 ja sähkötekniikka sijalla 92.
NTU rankingin talouden alan tulos infografiikkana

Aalto-yliopiston talouden alan (economics & business) sijoitus nousi 67:nneksi maailmassa National Taiwan Universityn (NTU) alakohtaisessa rankingissa. Edellisvuonna sijoitus oli 73. Tietotekniikka (computer science) oli vertailussa sijalla 79 (viime vuonna 64), ja sähkötekniikka nousi sijalle 92 (viime vuonna 96).

Maailman 150 parhaan joukkoon ylsivät myös kemian tekniikka (chemical engineering) sijalle 126 (viime vuonna 141), materiaalitiede (materials science) sijalle 132 (148) ja rakennustekniikka (civil engineering) sijalle 142 (132).

Kahdensadan parhaan joukossa olivat avaruustiede (space science), konetekniikka (mechanical engineering) ja energiatekniikka (energy science & engineering).

Laajemmin eri aloja yhdistävässä listauksessa Aalto-yliopiston insinööritieteet (engineering) sijoittuivat maailmassa sijalle 136 (140) ja yhteiskuntatieteet (social sciences) sijalle 158 (187). Yliopistoja kokonaisuutena tarkastelevassa yleisrankingissa Aalto-yliopisto oli sijalla 400 (373).

NTU-ranking on Clarivate Analytics Web of Science -tietokannan sisältämien julkaisu- ja viittaustietojen analyysiin perustuva vertailu, joka korostaa määrää vaikuttavuuden rinnalla. Aalto-yliopiston kaltaiselle erikoistuneelle yliopistolle alakohtaiset rankingit ovat informatiivisempia kuin yleisrankingit.

Lue lisää:
NTU ranking

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 6. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue yliopistovertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kolme henkilöä Kauppakorkeakoululla
Yliopisto Julkaistu:

Opetusta ja kursseja kehitetään opiskelijoilta saadun palautteen pohjalta

AllWell?-kyselyllä kartoitetaan asioita, joita voidaan kehittää opiskelijoiden opiskelukyvyn parantamiseksi.
Financial Times ranking 2022
Yliopisto Julkaistu:

Aalto on sijalla 34 Financial Timesin eurooppalaisia kauppakorkeakouluja vertailevassa rankingissa

Kauppakorkeakoulu jatkaa toisena pohjoismaisten korkeakoulujen joukossa.
Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki
Palkitut, Yliopisto Julkaistu:

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä aaltolaisille

Rehtori Ilkka Niemelälle annetaan Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki, ja kaikkiaan kunniamerkkien saajina on 15 henkilöä Aallosta. Onnea!
White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Tervetuloa aamukahville Space 21:een keväällä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki Aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:en avointen ovien aamukahveille. Kevään 2023 aikataulu nyt julki!