Tapahtumat

Soil Matters -näyttely Designmuseossa

Soil Matters -näyttely tutkii maan materiaalisuutta ja sen yhteen kietoutumista ihmisen toiminnan kanssa.
Prof. Maarit Mäkelä and her work
Professori Maarit Mäkelä maalaa Venetsian saastuneesta maaperästä tehtyä ruukkua. Kuva: Anne Kinnunen

Muotoiluala ohjaa kulutustottumuksia ja vaikuttaa siten omalta osaltaan maaperän pilaantumiseen. Soil Matters -näyttelyssä nostetaan esiin, miten muun muassa lasi- ja posliiniteollisuus sekä uudet teknologiat ovat jättäneet jälkensä maankuoreen. Näyttelyssä muotoilijat, taidekäsityöläiset ja taiteilijat tutkivat maan ja ihmisen suhdetta työstämällä aiheesta kokeellisia muotoiluprojekteja. 

Näyttelyn ovat kuratoineet keramiikkataiteilija ja taiteen tohtori Maarit Mäkelä sekä kuraattori ja taitelija Riikka Latva-Somppi. Mäkelä toimii professorina Aalto-yliopiston Muotoilun laitoksella, jossa hän on uuden Contemporary Design -maisteriohjelman ja EMPIRICA-tutkimusryhmän johtaja. Latva-Somppi on toiminut monissa alan asiantuntijarooleissa sekä opettanut sivutoimisesti Aalto-yliopistossa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä hän tekee väitöstutkimusta Aalto-yliopiston Muotoilun laitoksen EMPIRICA-tutkimusryhmässä.

Lisätietoja: designmuseum.fi

Soil Matters avautuu syyskuussa Helsinki Design Weekille. Näyttely päättää kolmivuotisen Design Club Open Call -hakujen sarjan, jonka puitteissa on etsitty vaikuttavia uusia näyttelysisältöjä Designmuseon Galleriaan.

Soil exhibits from the project Traces_from_the_Anthropocene Working_with_Soil. Photo:TzuyuChen

Soil Matters valittu Designmuseon avoimen näyttelyhaun voittajaksi

Soil Matters valittu Designmuseon avoimen näyttelyhaun voittajaksi

Uutiset
Traces from the Antropocene exhibition in Venice Biennale in 2019. Photo: Tzuyu Chen

Traces from the Anthropocene. Working with Soil -keramiikkanäyttely

Venetsian Biennalen monialainen tutkimus- ja taideprojekti käsittelee ihmisen toiminnan ekologisia seurauksia keraamisen taiteen kautta.

Tapahtumat

Ympäristöt eläviksi

Aggressiivinen kaupungistuminen rasittaa ekosysteemiamme. Kasvava rakentaminen johtaa valtavaan energiaintensiivisten rakennusmateriaalien kysyntään, ja rakentamisen osuus muodostaa jo 39 prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä.

Lue lisää
Designs for a Cooler Planet Hack our Habitat
Designs for a Cooler Planet — Helsinki Design Week Otaniemessä
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: