Tapahtumat

Ilmastoratkaisuja NYT - dialogeja paikallisten toimien mahdollisuuksista

Paikallisten ilmastotoimien keinovalikoiman laajetessa yhä useammasta kuntalaisesta tulee ilmastotoimien mahdollistaja ja toteuttaja, työssään ja arjessaan. Neljän webinaarin sarjassa pureudutaan niihin mahdollisuuksiin ja toisaalta myös ongelmiin, joita ilmastotyö paikallistasolla kohtaa. Tilaisuuksissa Strategisen tutkimuksen CLIMATE-ohjelman tutkijat keskustelevat paikallistason toimijoiden ja ilmastopolitiikan valmistelijoiden kanssa.
Title and logos

Ilmastotoimilla on kiire ja ilmastotyön kenttä syvenee ja laajenee jatkuvasti. Mukaan tarvitaan lainvalmistelijoiden ja -säätäjien lisäksi niin kunnat, moninaiset yhteisöt kuin jokainen yksittäinen ihminenkin. Keinovalikoiman laajetessa yhä useammasta kuntalaisesta tulee ilmastotoimien mahdollistaja ja toteuttaja, työssään ja arjessaan.

Neljän webinaarin sarjassa pureudutaan niihin mahdollisuuksiin ja toisaalta myös ongelmiin, joita ilmastotoimien toteuttaminen paikallistasolla kohtaa. Mikä toimii käytännössä, missä on kitkaa? Mitä mahdollisuuksia yksittäisellä kuntalaisella on osallistua kotikuntansa ilmastotyöhön? Miten voidaan tukea yksittäisen kaupunkilaisen mahdollisuuksia tehdä arjessaan vaikuttavia tehokkaita ilmastoratkaisuja?

Webinaarit perustuvat Strategisen tutkimuksen neuvoston Ilmastonmuutos ja ihminen-ohjelmassa tehtävään tutkimukseen ja vuoropuheluun osallistuvat tutkijoiden lisäksi paikallistason toimijat ja ilmastopolitiikan valmistelijat.

Webinaarit perjantaisin klo 9:00-10:30

Pe 18.11.: Kuntien ilmastotyö – kuuluuko kuntalaisten ääni?

Pe 2.12.: Puuttuuko ilmastokeskustelusta kaupunkivihreä?

Pe 9.12.: Miten psykologi säästää sähköä? Käyttäytymistieteelliset keinot energian kulutuksen vähentämiseen

Pe 16.12.: Vauhtia lähiöiden energiamurrokseen: esimerkkinä Mellunkylä

Ilmoittautuminen webinaareihin avautuu marraskuun alussa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu