Tapahtumat

Design + Sustainability

Uusin ilmastoraportti ei jätä epäilykselle tilaa - nyt on aika miettiä uusiksi kuinka voimme tuoda kestävän kehityksen osaksi arkeamme ja jokaisen organisaation toimintaa. Muotoilu voi ottaa aktiivisen roolin kestävien ratkaisujen edistäjänä niin materiaali-innovaatioiden, palvelujen saavutettavuuden kuin kestävien bisnesmallien kautta. Uppoudu aihepiiriin näyttelyssä Helsingin keskustassa Helsinki Design Weekin aikana tai lataa tulosraportti kestävästä muotoilusta!
Design + Sustainability exhibition

Muotoilu tarjoaa ihmislähtöisen lähestymistavan muutokseen ja kehittämiseen, luoden uusia väyliä kestävän kehityksen tuomiseksi osaksi arkeamme. Perustuen Aalto-yliopiston Design Factoryn tutkimukseen 101 organisaatiosta, Design + Sustainability tarjoaa katsauksen kuinka muotoilulla voidaan edistää kestävää kehitystä tänä päivänä. 

Näyttely esittelee oivalluksia ja esimerkkejä kestävyyden muotoilusta, teollisuudesta kauppaan ja kuluttajatuotteista julkisiin palveluihin. Tutustu tyypillisiin muotoilun tavoitteisiin ja keinoihin kestävässä kehityksessä ja inspiroidu ympäristöllisen, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden esimerkeistä. Englanninkielinen näyttely Glasshousessa on toteutettu UPM:n biopohjaisia materiaaleja käyttäen ja sisältää myös Erwin Laihon suunnitteleman veistoksen. Fyysisen näyttelyn lisäksi voit tutustua antiin etänä instagramin kautta.

Näyttelyä täydentää Design+Sustainability tulosraportti, joka tarjoaa laajemman katsauksen

  • muotoilun tuomasta arvosta organisaatioissa,
  • kuinka laajasti muotoilua hyödynnetään organisaatioissa tällä hetkellä, ja
  • kuinka muotoilun kautta kehitetään ympäristöllistä, sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä.

Uskomme, että muotoilulla on paljon annettavaa kokonaisvaltaisten ratkaisujen kehittämisessä yritysten ja yhteiskunnan monimutkaisiin haasteisiin, auttaen rakentamaan myös käytännössä toimivaa ja kannattavaa kestävyyttä. Tavoitteenamme on herätellä keskustelua seuraavista askeleista organisaatioille ja ammattilaisille kestävän tulevaisuuden rakentamisessa - tervetuloa mukaan!

Lisätietoja antavat

  • Tua Björklund, työelämäprofessori, Aalto-yliopiston Design Factory, [email protected]
  • Anna Kuukka, art director, muotoilija, Aalto-yliopiston Design Factory, [email protected]

Tapahtuma on osa virallista Helsinki Design Week ohjelmaa ja Tutkitun tiedon teemavuotta. Aalto-yliopisto on yhteistyökumppani EU:n New European Bauhaus ohjelmassa. 

#ACoolerPlanet #HelsinkiDesignWeek #NewEuropeanBauhaus #tttv21

Follow us

Designs for a Cooler Planet 2021

Resource Wisdom - Designs for a Cooler Planet 2021

Helsinki Design Week on saapunut Otaniemeen – teemana resurssiviisaus

Mitä on viisasta suunnitella seuraaville sukupolville? Ainakin luksusvärejä pelloilta, puettavia aurinkokennoja ja paljon muuta - tervetuloa kurkistamaan tulevaan!

Tapahtumat
Infinite materials theme visual

Ikuiset materiaalit

Tavoitteena on kehittää biomateriaaleja, jotka eivät ole kertakäyttöisiä vaan uusiutuvia ja loputtomasti uudelleenkäytettäviä.

Tapahtumat
Better to Wear exhibition visual

Parempaa ylle

Eroon pikamuodista! Voimme pukeutua paremmin, kun suunnittelemme uusiksi tekstiilien matkan valmistuksesta käyttöön ja kierrätykseen. Haluamme tehdä Suomesta vastuullisen tekstiiliteollisuuden ja muodin edelläkävijän.

Tapahtumat
Loving environments visual theme

Vaalitut ympäristöt

Rakentaminen kuluttaa puolet maailman luonnonvaroista. Tutkijoiden, muotoilijoiden, arkkitehtien, julkisen sektorin ja yritysten yhteistyön avulla syntyy ideoita, jotka muuttavat elinympäristöjä ja rakennusteollisuutta kestävämmiksi.

Tapahtumat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: