Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Alppimaisemista Aalto-yliopistoon

Yliopiston kasvatti Daniel Julier löysi kutsumuksensa, rakastui ja muutti opiskelemaan Suomeen. Nyt mainosalalla menestyksekästä uraa luova Daniel näkee Aallosta ammennetut opit ja monialaisuuden vahvana valttina työelämässä. Elinikäisen uteliaisuuden säilyttäminen on myös jotain, mitä hänen mielestään ei voi liiaksi korostaa.
Aalto University School of Arts, Design and Architecture, Daniel Julier

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa opiskeleva, Sveitsistä lähtöisin oleva Daniel Julier päätyi vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen Suomeen. Zürichissä aloitetut tuotemuotoilun opinnot veivät hänet vaihto-opiskelijaksi Lundiin, Ruotsiin. Tämä kokemus mullisti hänen elämänsä: hän tapasi tyttöystävänsä, jonka perässä hän myöhemmin muutti Suomeen päätettyään hakea opiskelemaan Aaltoon ja tultuaan hyväksytyksi. Ovet yliopistoon avautuivat toisella hakukerralla. Hakuprosessi oli Danielista onnistunut, sillä yliopisto oli joustava tarjotessaan mahdollisuuden pääsykoehaastatteluun videopuhelun välityksellä.

Aallon hyvä maine teki päätöksestä helpon

Danielille oli jo varhain selvää, että hän haluaa syventää tietämystään ja jatkaa Zürichin opintojaan suorittamalla ylemmän korkeakoulututkinnon. Myös tästä syystä päätös muuttaa Suomeen oli helppo. Hän nimittäin kertoo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun nauttivan erittäin hyvää mainetta muotoilun saralla Keski-Euroopassa. Daniel pohtii, että Aalto-yliopistossa suoritettu maisterin tutkinto on vahva osaamisen indikaattori ja siten vahva valtti työmarkkinoilla – niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Monialaisuus toistuu myös työelämässä

Daniel uskoo, että Aalto antaa erinomaiset valmiudet työelämään, sillä samoin kuin monialaisessa yliopistossa, myös liike-elämässä tiimit koostuvat useiden eri alojen osaajista. Hän pohtii, että erilainen tapa ajatella ja moninaisen tietotaidon synnyttämä synergia ovat rikkaus. Daniel on työskennellyt nyt reilut neljä vuotta tuotemuotoilijana yhdessä Suomen palkituimmista markkinointitoimistoista, TBWA\Helsingissä.

Positiivisen ja tiedonjanoisen Danielin elämänohje on pysyä uteliaana ja olla jämähtämättä yhteen yksittäiseen ajattelumalliin. Palo elinikäiseen oppimiseen sekä avarakatseisuus ovat eväitä, joita jokaisen tulisi pakata mukaansa kaikille elämän matkoille.

Aalto-yliopistosta saat enemmän kuin tutkinnon – kuten arvokasta osaamista, kokemusta ja verkostoja. Valitse itsellesi sopivin koulutusohjelma laajasta valikoimastamme ja löydä lisätietoa hakemisesta: aalto.fi/studies

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: