Akateemiset tapahtumat ja perinteet

Tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio 2022

Tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootio järjestettiin perjantaina, 17.6.2022. Akateemisista tapahtumista arvokkaimman juhlan isännöi Kemian tekniikan korkeakoulu.
Miina Rautiainen ja Ville Viikari as masters of ceremony
Juhlamenojen ohjaajat, kuva: Aalto-yliopisto / Heli Sorjonen

Pääset  katsomaan promootiomuistoja tästä.

TechPromootio2019_AriS

Tohtorijuhlaan on totisesti aihetta, on väitöskirjanne sitten kuluneelta lukuvuodelta tai viidenkymmenen vuoden takaa.

Ari Sihvola, 2019 promoottori
Old conferment photo

Juhlallinen promootio on arvokas tapahtuma, jolla on Aalto-yliopistossa ja sen edeltäjissä pitkät perinteet. Kaikilla suomalaisten yliopistojen promootiotraditioilla on juurensa ensimmäisissä keskiaikaisissa yliopistoissa Italiassa ja Ranskassa. Nykyisin suomalaisten promootioperinteet ovat koko maailmassa ainutlaatuisia perinteikkyydessään.

Lue lisää

Seremoniassa promovoidut tohtorit hyväksytään tiedeyhteisön täysvaltaisiksi jäseniksi. Symbolina yhteisöön liittymisestä tohtoreille annetaan erityinen tohtorinhattu professoreista, kunniatohtoreista ja riemutohtoreista koostuvan yleisön edessä. Promootioon kuuluvat perinteisesti myös juhlapuheet, juhlavat musiikkiesitykset sekä professorikulkue, joka aloittaa ja lopettaa juhlallisen promootioaktin. Promootio jatkuu illallisella sekä juhlatanssiaisilla, joiden aikana tanssitaan sekä salonki- että uuden musiikin tahtiin.

A new doctor taking a selfie
Uusi tohtori ottaa selfien, kuva: Aalto yliopisto / Heli Sorjonen

Promovendi 2019-2022

Osallistumisoikeus promootioon on kertaluonteinen. Vain tohtorit, jotka valmistuivat 1. toukokuuta 2019 – 30. huhtikuuta 2022 välisenä aikana olivat oikeutettuja osallistumaan 2022 promootioon.

TechConferment2019_Tilli with others
Kunniatohtori Markku Tilli, kuva: Aalto yliopisto / Heli Sorjonen

Kunniatohtorit

Aalto-yliopisto myöntää kunniatohtorin arvon henkilölle, jolla on vahva yhteys Aalto-yliopistoon tai joka tieteen, tekniikan, kauppatieteiden tai taiteiden aloilla tai muun yhteiskunnallisen tai kulttuuritoiminnan edistämisessä saavuttamiensa ansioiden perusteella katsotaan tällaisen kunniaosoituksen arvoiseksi.

Vuonna 2020 Aalto-yliopisto myönsi kunniatohtorin arvon viidelle henkilölle omilla aloillaan saavuttamiensa ansioiden perusteella. Arvot ja diplomit myönnettiin uusille kunniatohtoreille henkilöille toukokuussa 2020. Alkuvuonna 2022 valittiin toiset viisi kunniatohtoria, kaikki kymmenen promovoitiin kunniatohtoreiksi vuoden 2022 promootiossa.

Lue lisää

Lisätietoa tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootiosta:

Promovendi book
Akateemiset tapahtumat ja perinteet
Promovendi in line
Akateemiset tapahtumat ja perinteet
Tech Conferment 1927
Akateemiset tapahtumat ja perinteet
TechPromootio2019_tohtorinhatut

Tekniikan kunniatohtorit 2020 - 2022

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut ovat myöntäneet kunniatohtorin arvon yhteensä kymmenelle merkittävälle tieteen ja tekniikan vaikuttajalle.

Uutiset
Doctoral hats, 2016

Kunniatohtorit Aalto-yliopistossa

Kunniatohtorit kautta aikojen Aalto-yliopiston korkeakouluissa ja niiden edeltäjäkorkeakouluissa.

Akateemiset tapahtumat ja perinteet

2022 promootion kuvia

Photos: Aalto University / Heli Sorjonen

Doctoral hats and flowers

Tekniikan korkeakoulujen 2022 promootiomuistoja

Tekniikan alojen tohtoripromootio sekä promootioillallinen ja tanssiaiset olivat ennätyksellisen suuret. Kaikkiaan 531 tohtoria ja kymmenen kunniatohtoria promovoitiin. Illallisilla oli noin 480 illallisvierasta ja promootiopäivä oli suuri menestys.

Akateemiset tapahtumat ja perinteet
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: