Akateemiset tapahtumat ja perinteet

Tervetuliaisluennot

Aalto-yliopisto juhlistaa uusia professoreitaan kutsumalla pysyviin tehtäviin nimitetyt associate- tai full-professorit luennoimaan omasta tutkimus- ja opetusalastaan yhteiseen monialaiseen iltapäivään. Yleistajuisissa 15 minuutin esityksissä professorit kertovat, mikä heitä kiehtoo ja motivoi tutkimusaloissaan.
Professor giving his Installation Talk at Dipoli, 27.4.2022.
Professori Fabricio Oliveira pitää Installation Talks -esitystään 27.04.2022, valokuva Aalto-yliopisto/ Lasse Lecklin

Tervetuliaisluennot edistävät tutkimustulosten ja taiteellisen toiminnan yhteiskunnallista vaikuttavuutta tuomalla professoreitamme ja heidän tutkimusaiheitaan esille yleistajuisesti. Tapahtuma on hetki juhlistaa uusien vakinaistettujen professoreiden sitoutumista ja saavutuksia.

Akateemiset perinteet juontavat juurensa ensimmäisten yliopistojen syntymiseen Bolognassa, Pariisissa ja Oxfordissa 1000- ja 1100-luvuilla. Yksi keskeisistä perinteistä on uusien professoreiden nimitys yliopiston korkeimpaan opetuksen virkaan. Sana professori tulee latinan verbistä profiteri, joka tarkoittaa julistaa julkisesti, opettaa jotakin, tunnustaa. Yliopistot ovat kutsuneet tapahtumia eri tavoin; Aalto-yliopistossa käytämme tapahtumasta nimeä tervetuliaisluennot eli Tenured Professors’ Installation Talks.

Katso vakinaistettujen professoreiden esityksiä Aallon YouTube-kanavalta

Tervetuliaisluennot vuonna 2024

Tervetuliaisluennot järjestetään kolme kertaa vuodessa, yleensä tammikuun, huhtikuun ja lokakuun viimeisenä keskiviikkona. Esityksiä edeltää professoreiden nimitysseremonia ja sitä seuraa avoin vastaanotto. Tilaisuus pidetään englanniksi ja on avoinna kaikille!

Uudet vakinaistetut professorit kertovat matkastaan akateemisessa maailmassa

Miten tieteellinen tutkimus etenee? Miten professorit näkevät vakinaistamispolun sisältäpäin ja miten se voisi olla parempi?

Lohmann, a white female, stands in front of a lit seaweed sculpture. Laakso, a white male, seated in a metallic room with wires.

Tutkijasta professoriksi: Mistä inspiraatio syntyy?

Kaksi vakinaistettua professoria kertoo, mikä johti heidät tutkimuksen pariin.

Uutiset
Three side-by-side pictures of the professors.

A need for nuance: three professors offer perspective through their research

Three newly tenured Aalto professors talk about the complexities of real-world research

News
Two images in a diptych showing the professors. On the left, Koen Van Leemput is standing in front of an MRI machine, hands in pockets, smiling at the viewer. On the right, Tiina Nypelö is riding a bike down a corridor towards the viewer.

Tarinoita tutkimuksesta - virtuaalisia legoja ja ripaus yrittäjähenkeä

Kaksi uutta Aallon professoria kertovat omasta matkastaan tieteen ja tutkimuksen parissa.

Uutiset
Three images showing the professors. On the left, İdil Gaziulusoy is sitting on a staircase with a pile of books. In the center, Miloš Mladenović is standing with his bike at the Aalto University metro station. On the right, Matti Hämäläinen is standing in the lab holding a square frame with a picture of a brain.

Mistä professorit on tehty?

Kolme vakinaistettua professoria kertoo, mikä heidät johdatti omalle tutkimusalalleen

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: