Palvelut

Vierailija

Vierailijalla tarkoitetaan henkilöä, joka ei ole työsuhteessa Aaltoon eikä siten saa Aallosta palkkaa, mutta esimerkiksi käyttää Aallon tiloja ja/tai välineitä tai hänelle tarvitaan vierailijatunnukset Aallon järjestelmiin. Vierailijalla täytyy aina olla määrätty Aallon työntekijä vastuuhenkilöksi ja vierailijasta täytyy aina ilmoittaa omalle HR-yksikölle, jotta yliopiston tiloja tai järjestelmiä käyttävät henkilöt voidaan rekisteröidä. Vierailijalle on mahdollista pyytää kulkuoikeus kampukselle.
Aalto yliopisto vierailija

Vierailija ja vierailijasopimus

Tyypillisimpiä vierailijoita Aallossa ovat akateemiset vierailijat, joilla on pitkä perinne yliopistomaailmassa, mutta myös palveluiden puolella esimerkiksi erilaiset konsultit voivat muodostaa vierailijasuhteen Aaltoon.

Kun vierailu Aallon tiloissa kestää tai vierailijatunnukset tarvitaan yli kuukaudeksi, vierailun ehdot ja vierailijan asema Aallossa on hyvä kirjata sopimukseen, josta kopio jää myös vierailijalle. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä esimerkiksi työterveyteen tai tutkimustulosten oikeuksiin liittyvissä asioissa: vierailija ei ole työsuhteessa Aaltoon eikä siten voi käyttää esim. työterveyspalveluita tai ole oikeutettu työsuhde-etuihin, vaikka vierailu tutkimusryhmässä kestäisi kauankin. Vierailijan vastuuhenkilöllä ei myöskään ole työnjohdollista oikeutta vierailijaan. Akateemisen vierailijan sopimus on ladattavissa Akateeminen vierailija -sivulla.

Ennen kirjallisen vierailijasopimuksen laatimista HR tallentaa vierailijan tiedot sekä vierailun päivämäärät HR-järjestelmä Workday:hin. Sopimusta voi jatkaa, jos sille ei ole estettä. Lue tarkemmat ehdot vierailjatyypin mukaan alta.

Kirjallista vierailijasopimusta ei tarvitse tehdä silloin, kun vierailijatunnus tarvitaan Aallon omalle opiskelijalle. Opiskelijan henkilötiedot täytyy kuitenkin tallentaa HR-järjestelmään.

Lyhytaikainen vierailija (ei Aalto-tunnusta)

Alle kuukauden mittaisissa vierailuissa sopimusta ei lähtökohtaisesti tehdä eikä henkilötietoja viedä Workday:hin. Tälloin vierailijalle ei myöskään ole mahdollista avata tunnuksia eikä itsenäistä kulkuoikeutta tiloihin, vaan vierailu tapahtuu vastuuhenkilön seurassa ja kulkuoikeuksin.

Kulkuoikeuskäytännöt eriävät kuitenkin rakennuskohtaisesti, joten olethan yhteydessä oman yksikkösi avainvastaaviin selvittääksesi, onko lyhytaikaiselle vierailijalle mahdollista saada väliaikainen kulkuoikeus, jonka vastuuhenkilö valtuuttaa.

Väliaikaisia Aalto-tunnuksia järjestelmiin ei voi avata kirjaamatta vierailijan henkilötietoja HR-järjestelmään: Jos lyhytaikainen vierailija tarvitsee itsenäisen pääsyn tietojärjestelmiin ja/tai tiloihin, menetellään hänen kohdallaan kuten pitkäaikaisen vierailijan kanssa.

Asuminen ja liikkuminen

Vierailijat ovat vastuussa omasta majoituksestaan sekä liikkumisestaan vierailun aikana. Alla on linkkejä, joista voi kuitenkin olla apua.

Väliaikainen majoitus

Täältä löydät tietoa väliaikaisesta asumisesta, jota Aalto tarjoaa yhdessä Unihomen kanssa. Lisäksi löydät linkkejä, jotka helpottavat väliaikaisen asunnon tai muun tilapäismajoituksen löytämistä.

Aalto Töölö

Kampuskartat, osoitteet ja aukioloajat Otaniemen kampuksella

Sivulta löydät myös ravintolat, Aalto Space -mobiilisovelluksen, kulkuluvat, kartat ja avaimet - kaikki käytännön tiedot koottuna! Tutustu myös virtuaalikierrokseen.

Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Sosiaalinen elämä ja vapaa-aika

Sosiaalinen verkosto tekee olosi kotoisaksi. Aalto-yliopisto järjestää tapahtumia ja muuta ajanvietettä kansainvälisille työntekijöilleen ja heidän perheilleen, jotta kotiutuminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen sujuisivat mahdollisimman kitkattomasti. Esimerkkejä ovat Aalto Club ja Experiencing Finland -tapahtuma. Olemme lisäksi koonneet vinkkejä ja linkkejä, joista voit valita itsellesi sopivimmat.

Two women walking in the campus area and carrying an Aalto umbrella

Lisää aiheesta:

Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.

People biking in front of Väre and ABloc

Workday-perusohje

Workday on henkilöstöhallintajärjestelmä. HR käyttää Workdayta kaikissa HR prosesseissa. Workday on myös työntekijöiden sekä vierailijoiden itsepalveluportaali: esimerkiksi yhteystiedot päivitetään ja poissaolot anotaan Workdayssa. Kirjautuaksesi Workdayhin tarvitset aktivoidut Aalto-tunnukset, sekä voimassaolevan työ- tai vierailijasopimuksen. Workdayta voi käyttää suomeksi tai englanniksi.

A group of people absolutely not staging a photograph gathered around a laptop
Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: