Palvelut

Työelämän lainsäädäntö

Työsuhteen ehdot määräytyvät Aallossa lähtökohtaisesti työlainsäädännön, Yliopistojen yleisen työehtosopimuksen (TES) ja työsopimuksen perusteella.

Työehtosopimus

Työehtosopimus (TES) sisältää mm. palkkausjärjestelmää, työaikaa, vuosilomaa ja sairausajan palkkaa koskevia määräyksiä. Sopimuksen neuvotteluosapuolia ovat työnantajaa edustava Sivistystyönantajat ry (1.1.2024 lähtien Sivistysala ry) sekä henkilöstöä edustavat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry sekä Ammattiliitto Pro.

Nykyinen työehtosopimus on voimassa 8.4.2022 – 31.3.2024.

Työehtosopimuksen löydät Sivistan verkkosivulta:

Yliopistojen yleinen työehtosopimus / General Collective Agreement for Universities / Allmänt kollektivavtal för universitet

Työelämän lainsäädäntö

Työelämää säätelee useita eri lakeja, jotka työantajan on pidettävänä nähtävänä työpaikalla työntekijöiden oikeuksien ja turvallisuuden takaamiseksi. Oheisena on listattu työelämän keskeisimpiä säädöksiä. Lisää Suomen lainsäädäntöä löytyy oikeudellisen tiedon internet-palvelu Finlexistä. Kohdassa Ajantasainen lainsäädäntö voi tehdä hakuja Finlexin säädöstietokannasta joko nimikkeen perusteella tai vapaalla tekstihaulla.

Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: