Palvelut

Työelämän lainsäädäntö

Työsuhteen ehdot määräytyvät Aallossa lähtökohtaisesti työlainsäädännön, Yliopistojen yleisen työehtosopimuksen ja työsopimuksen perusteella.

Työehtosopimus

Työehtosopimus sisältää mm. palkkausjärjestelmää, työaikaa, vuosilomaa ja sairausajan palkkaa koskevia määräyksiä.

Sopimuksen neuvotteluosapuolia ovat työnantajaa edustava Sivistystyönantajat ry sekä henkilöstöä edustavat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry sekä Ammattiliitto Pro. 

1.4.2020 – 31.3.2022 voimassa oleva työehtosopimus:

 

31.3.2020 saakka voimassa ollut työehtosopimus:

Työelämän lainsäädäntö

Työelämää säätelee useita eri lakeja, jotka työantajan on pidettävänä nähtävänä työpaikalla työntekijöiden oikeuksien ja turvallisuuden takaamiseksi. Oheisena on listattu työelämän keskeisimpiä säädöksiä. Lisää Suomen lainsäädäntöä löytyy oikeudellisen tiedon internet-palvelu Finlexistä. Kohdassa Ajantasainen lainsäädäntö voi tehdä hakuja Finlexin säädöstietokannasta joko nimikkeen perusteella tai vapaalla tekstihaulla.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Sivista Logo

Yliopistojen yleinen työehtosopimus

Yliopistojen henkilöstön työsuhteen ehdoista määrätään Yliopistojen yleisessä työehtosopimuksessa (TES). Työehtosopimus on voimassa 1.2.2018–31.3.2020.

Yliopistojen työehtosopimusneuvotteluista vastaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö (JUKO), jonka suurin jäsenjärjestö OAJ on. Työehtosopimuksen löydät JUKOn sivuilta (ruotsi ja englanti Sivistystyönantajien sivulta).

Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu