Palvelut

Sovelluspaketointi

Sovellukset täytyy paketoida, jotta niitä voidaan jaella työasemiin keskitetysti.

Sovellusjakelu keskitetysti ylläpidettyihin Windows-, Linux- ja Mac-työasemiin pyritään tekemään pääsääntöisesti automaatiolla. Jotta sovelluksia voidaan näin jaella, ne pitää ensin valmistella IT:n toimesta paketeiksi.

Mikäli haluat keskitettyyn jakeluun uuden sovelluksen tai uuden version jo saatavilla olevasta sovelluksesta, ja siihen on hankittuna usean työaseman käyttöön riittävä lisenssi tai sovellus on ilmainen:

  1. Tarkista ensin, ettei sovellus ole jo saatavilla (Windows, MacOS, Linux )
  2. Tarkista, ettei sovelluksen käytölle ole esteitä. Lisätietoa: Lisenssit ja niiden hankinta -sivulta.
  3. Selvitä miten sovellus halutaan asennettavaksi, mikäli se halutaan tehdä oletusasennuksesta poikkeavasti. Selvitä myös, mistä asennusmedia ja mahdolliset asennusohjeet voidaan ladata ja tähän mahdollisesti tarvittavat tunnukset.
  4. Mikäli sovelluksen asentamiseksi tarvitaan medioita, asetus- tai lisenssitiedostoja tai pitempiä ohjeita mitä IT ei voi ladata itse, kopioi ne verkkohakemistoon \\work.org.aalto.fi\common\software-upload\oma_käyttäjätunnus\sovelluksen_nimi. Huomaa, että voit itse luoda nuo hakemistot.
  5. Täytä paketointipyyntölomake kohdissa 2 ja 3 kerätyillä tiedoilla. Lue lomakkeen kenttien yhteydessä olevat [?] ohjetekstit, jotka ilmestyvät kun liikutat hiiren kohdalle. Lomake on englanniksi, mutta voit kirjoittaa siihen myös suomeksi. Täytetystä ja lähetetystä lomakkeesta syntyy uusi tiketti eSupport-järjestelmään ja saat tästä automaattisesti kuittauksen. Aalto IT ottaa tehtävän työjonoon pyynnön tarkistettuaan.

******************************************************************************************************************
Tee pyyntö hyvissä ajoin, mielellään kuukausi ennen tarvetta. Aalto IT ei välttämättä ehdi valmistella pakettia muutamassa päivässä, koska paketointi on erityisosaamista vaativaa työtä, jossa on oma työjononsa. Työn määrä vaihtelee suuresti sovelluksesta riippuen. Paketointipyyntö tulee aina tehdä lomakkeen kautta, jotta saamme varmasti tarvittavat tiedot ja pystymme priorisoimaan työjonoa.
******************************************************************************************************************

Liittyviä ohjeita

Itsepalveluportaali Windows-sovellusten tilaamiseen

Itsepalveluportaali on keskitetysti ylläpidetyissä Windows-työasemissa näkyvä palvelu, jonka avulla voit kohdentaa IT:n tarjoamia sovellusasennuksia omaan työasemaan - tai pyytää kohdennuksia, mikäli lisenssi- tai asennusehdon toteutuminen pitää tarkistaa.

Ohjelmistoasennukset Aalto Linux -työasemalle

Henkilökohtaisella työasemalla tai kannettavalla, kun sinut on merkattu koneen pääkäyttäjäksi voit asentaa ohjelmistoja Aalton pakettivarastosta tavallisella tunnuksellasi.

Aalto Mac: sovellusjakelu (Managed Software Centre)

Sinun on mahdollista asentaa tai poistaa Aallon Macciin valinnaisia ohjelmia sovellusjakelu Managed Software Centren kautta.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: