Palvelut

Sisu – opiskelua ja opetusta tukeva tietojärjestelmä

Sisu on uusi opinto- ja opiskelijatietojärjestelmä, joka korvaa Aalto-yliopistossa nykyisen Oodi-järjestelmän. Tällä hetkellä Sisua käytetään Aallossa opiskelijoiden henkilökohtaisten opintosuunnitelmien (HOPS) tekemiseen. Sisu otetaan käyttöön koko laajuudessaan syksyllä 2021.
Aalto University, Plan with SIsu -text with icons on pink background year 2021

Sisun käyttöönotto Aalto-yliopistossa 

Aalto-yliopistossa on vuodesta 2017 lähtien pilotoitu henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekemistä Sisussa, ja nyt lähes kaikkien perustutkinto-ohjelmien uudet opiskelijat tekevät opintosuunnitelmansa Sisussa. Syksystä 2020 mukaan tulevat näiden ohjelmien jo aiemmin opintonsa aloittaneet opiskelijat. Samalla Aallossa siirrytään Sisun opintojensuunnittelutyökalun pilotoinnista tuotantokäyttöön.  

Lukuvuoden 2020-2021 aikana pilotoidaan opintojensuunnittelutyökalun käyttöä Kauppatieteiden tohtoriohjelmassa ja valmistellaan käytön laajentamista kansainvälisiin kaksoistutkinto-ohjelmiin.   

Vuoden 2020 aikana jatketaan Sisun muiden toiminnallisuuksien käyttöönottoon liittyvää valmistelua niin, että Sisu voidaan ottaa käyttöön koko laajuudessaan syksyllä 2021. Sisun kehittäminen ja uusien toiminnallisuuksien käyttöönotto jatkuu aktiivisesti myös Oodista luopumisen jälkeen.             

Mihin Sisua käytetään? 

Sisussa opiskelijan tekemä opintosuunnitelma on monen muun prosessin pohjana. Sisu mahdollistaa myös opintosuunnitelmatietoon perustuvan opintojen seurannan ja kehittämisen. Lisäksi Sisu tarjoaa tulevaisuudessa 

  • opiskelijatietojen perusrekisterin 

  • opettajan työkalut kursseille ilmoittautuneiden tietojen hallintaan sekä opintosuoritusten arviointiin 

  • tutkintotodistusten tekemisen 

  • opiskelijan sähköisiä asiointipalveluja, kuten valmistumisen hakeminen, lisäajan hakeminen rajattuun opintoaikaan sekä muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen     

Sisu on opiskelijoiden, opettajien ja Oppimispalveluiden eri tehtävissä toimivien henkilöiden työväline kaikissa opintojen suunnitteluun, järjestämiseen ja rekisteröintiin liittyvissä vaiheissa.

Sisu-järjestelmään pääset tästä

Käyttöoikeudet

Sisuun kirjaudutaan Aalto-tunnuksella ja -salasanalla. 

Opiskelijoiden ei tarvitse hakea erikseen käyttöoikeuksia. Opetushenkilöstön ei tarvitse hakea käyttöoikeuksia opintosuunnitelmien käsittelyyn eikä aikanaan omien kurssien hallintaan. Oppimispalveluiden henkilöstölle käyttöoikeudet ovat haettavissa Nintex-järjestelmässä.

Lisätietoa Sisun käyttöoikeuksista Oppimispalveluille ja hakulomake Sisu HELP -sivuilla

Sisu HELP -sivuilla ovat ohjeet. Sisu-ohjeita kehitetään käyttöönoton edetessä.

Sisu-ohjeet opettajalle

Sisu-ohjeet oppimispalveluille

Sisu-ohjeet opiskelijalle

Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu