Palvelut

Opiskelijoiden tukeminen, ohjaus ja opiskeluhyvinvointi

Opiskeluhyvinvointi on Aallossa tärkeää ja se on nostettu strategiseksi tavoitteeksi. Aallossa tuetaan opiskelijoiden menestymistä ja hyvinvointia monikulttuurisessa ja monimuotoisessa yhteisössä. Opiskeluhyvinvointikyselyt osoittavat, että hyvinvoivat opiskelijat myös opiskelevat hyvin. Tätä hyvinvointia tuemme monin eri keinoin laadukkailla oppimisen tukipalveluilla ja jatkuvalla opetuksen kehittämisellä.
Opiskelijoiden tukeminen, ohjaus ja hyvinvointi

Opiskeluhyvinvoinnin pitkäjänteisessä kehittämisessä tehdään yhteistyötä akateemisen henkilökunnan, oppimispalveluiden edustajien ja opiskelijoiden kanssa. Aalto-yliopisto tarjoaa monenlaisia palveluita menestyksekkääseen opiskeluun ja viihtymiseen yliopiston kampuksella.

Opiskeluhyvinvointia kartoitetaan vuosittain toteutettavalla kyselyllä, josta myös opiskelija itse saa itselleen palautetta ja vinkkejä opiskelutaitojensa kohentamiseen. Kyselyn pohjalta on hahmoteltu kehitysalueita, joihin Aallossa panostetaan. Tärkeintä on innostava opetus, jonka kuormitus on oikein mitoitettu. Tähän opettajat saavat tukea niin pedagogisilta kehittäjiltä, toisiltaan kuin opiskeluhyvinvointihankkeelta (Success of Students).

Opiskelutaidot koostuvat monesta osa-alueesta, kuten eri opiskelumenetelmien hallitsemisesta, itsensä johtamisesta, yhteisössä toimimisesta ja omien tunteiden säätelystä. Opiskelutaidot ovat nimensä mukaisesti taitoja, joita voi opetella ja oppia.

Lue lisää opiskelijoille tarkoitetuista opiskelukykyyn liittyvistä palveluista opiskelijaportaali Intosta:

Opiskelutaidot

Kurssit ja työpajat

Nettiapua itsensä kehittämiseen

Tukea opiskeluun

Success of Students -opiskeluhyvinvointiprojekti
Starting Point of Wellbeing
Personal Impact
Helping Hand ARTS
Akateeminen ohjaus Aalto-yliopistossa
Henkilökohtaiset opintojärjestelyt

Tapahtumat

Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu