Palvelut

Mielen hyvinvoinnin tukipalveluita Aallossa

Huoli omasta tai kollegan hyvinvoinnista on riittävä syy lähteä hakemaan tukea. Mitä aikaisemmin vaikeaksi koettuun tilanteeseen puututaan, sitä paremmin siihen löytyy apua ja ratkaisuja. Hae siis rohkeasti tukea!
Interiors of the Harald Herlin Learning Centre. Photographer: Tuomas Uusheimo.

Oletko huolissasi omasta tai työkaverisi jaksamisesta tai henkisestä hyvinvoinnista? Esihenkilö, oletko huolissasi tiimisi jäsenen henkisestä hyvinvoinnista?

Univaikeuksia tai epämääräistä pahaa mieltä? Tuntuuko vaikealta lähteä aamulla töihin? Tuntuuko, ettet pärjää, vaikka teet parhaasi? Tai onko kollegan käytös muuttunut huolta aiheuttavaksi?

Meistä joka toinen kärsii elämänsä aikana mielen hyvinvoinnin häiriöistä. Niin yleisiä kuin nämä haasteet ovatkin, silti ihmiset arkailevat leimautumisen pelossa puhua ongelmista.  Uupuminen ja mielenterveyden haasteet ovat kuitenkin akateemisessa maailmassa suurin sairauspoissaolojen aiheuttaja.

Omasta ja työyhteisön henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen jää helposti jalkoihin arjen kiireen keskellä. Aikaansaavat, tunnolliset ihmiset uupuvat, kun työn imu vie mennessään, ja tutkijan tai asiantuntijan mieli ei osaa välttämättä erotella työtä ja vapaa-aikaa.

Huoli omasta tai kollegan hyvinvoinnista on riittävä syy lähteä hakemaan tukea. Mitä aikaisemmin vaikeaksi koettuun tilanteeseen puututaan, sitä paremmin siihen löytyy apua ja ratkaisuja. Hae siis rohkeasti tukea!

Näille kalvoille on koottu pähkinänkuoressa, mitä eri mielenterveyden tukipalveluita Aallossa on käytössä ja hyödynnettävissä.

Aallossa on tarjolla useita erilaisia reittejä lähteä purkamaan mielen kuormittumista:

 • Keskustele oman esihenkilösi kanssa. Esihenkilö ota asia puheeksi Aallon varhaisen tuen mallin mukaisesti.  – Aallon varhaisen tuen mallin kautta (PysTy-keskustelu ja jatkotoimet) löytyy usein apua
 • Koulun tai laitoksen HR auttaa – täältä saat tukea ja neuvoja asian eteenpäin viemiseen
 • Wellbeing Desk - Aallon koko henkilöstölle suunnattu matalan kynnyksen palvelupiste, josta saat neuvontaa ja palveluohjausta työhyvinvointiin ja työkykyyn liittyvissä asioissa.
 • Ratkaisukeskeinen coaching koko henkilöstölle on matalan kynnyksen käytännönläheistä coachingia kaikissa (työ)hyvinvoinnin asioissa, haasteissa tai tavoitteissa.
 • Työterveys auttaa – ota yhteys ensisijaisesti oman koulun nimettyyn työterveyshoitajaan, hän ohjaa edelleen oikeaksi katsomalleen asiantuntijalle, työterveys Otaniemi, työterveys Mikkeli
 • Aallon tohtoriopiskelijat voivat myös ottaa yhteyttä Aallon psykologipalveluihin. Nämä palvelut ovat ilmaisia kaikille tohtoriopiskelijoille, riippumatta rahoitustilanteesta. Katso lisätietoja täältä. Ajanvaraukset jatko-opiskelijoista vastaavalle psykologille:  Muista myös tutustua sivuun “Being a doctoral student at Aalto” täällä.
 • Mielen Chat ja Mielen Sparri ovat työterveyden tarjoamia matalan kynnyksen tukipalveluita, joissa voit anonyymisti keskustella asiantuntijan kanssa ja saada tarvittaessa ohjeita jatkotoimiin. Lisätietoja Mielen Chatista ja Sparrista löydät Aallon työterveyden sivuilta.
 • Voit olla yhteydessä työsuojeluun tai luottamushenkilöön
 • Aallon häirintäyhteyshenkilöt [email protected] ja [email protected]
 • Aalto-papit ovat kaikkien Aalto-yhteisön jäsenten käytettävissä luottamuksellisina keskustelukumppaneina uskonnosta tai elämänkatsomuksesta riippumatta
 • Aallon itsensä johtamisen työkalut ja valmennukset.

Muita hyödyllisiä linkkejä

Lisää aiheesta:

Kuva oppimiskeskuksesta

Palvelut ja valmennukset itsensä johtamisen tueksi

Työelämän muutokset edellyttävät monipuolisia itsensä johtamisen taitoja.

Palvelut
Wellbeing desk logo bubbles on light blue background

Wellbeing Desk ja Wellbeing Chat - hyvinvointia koko Aallon henkilöstölle

Matalan kynnyksen palvelupisteestä saat neuvontaa ja palveluohjausta työhyvinvointiin ja työkykyyn liittyvissä asioissa.

Palvelut
Hyvinvoinnin avaimet

Oasis of Radical Wellbeing

Autamme sinua ja yhteisöäsi löytämään keinoja oman hyvinvoinnin kehittämiseen.

Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: