Palvelut

Kielibuusti – kansainväliset osaajat kotimaisten kielten taitajiksi

Kielibuusti-hankkeessa kehitetään kotimaisten kielten koulutusta niin, että se vastaa tehokkaammin Suomeen rekrytoitavien ja maassa jo olevien kansainvälisten osaajien kielitaitotarpeisiin. Kielibuusti on osa korkeakoulujen ja opetus-ja kulttuuriministeriön Talent Boost -toimintaa.
Ihmisiä osallistumassa työpajaan. Päällä teksti Kielibuusti Språkboost. Kuva Anni Hanén.
Kuva: Anni Hanén

Tällä sivulla

Loading table of contents

Mikä on Kielibuusti?

Kielibuusti-hankkeessa kehitetään suomen ja ruotsin kielten koulutusta, opetustarjontaa ja oppimispolkuja kansainvälisille osaajille. Hankkeen tuloksena syntyy suomi ja ruotsi toisena kielenä -opetuksen valtakunnallinen korkeakoulujen verkosto sekä kaikille avoin verkkoportaali. Verkkoportaalissa on suomen ja ruotsin kielenopiskelupalveluita ja tietoa yhdestä paikasta niin kielen oppijoille, suomen ja ruotsin opettajille kuin kansainvälisten osaajien kanssa työskenteleville työnantajille ja uraohjaajille.

Kielibuusti-hanke on osa valtakunnallista opetus- ja kulttuuriministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön Talent Boost -hankekokonaisuutta, jossa parannetaan korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien työllistymisen edellytyksiä eri keinoin. Kielibuustia koordinoivat Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto. Hankkeessa ovat mukana myös pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulut Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia. Hanke on käynnissä vuosina 2021-2024.

Tällä sivulla kerrotaan tarkemmin siitä, mitä Kielibuusti tarjoaa Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Lue lisää hankkeen omilta verkkosivuilta www.kielibuusti.fi

Ajankohtaista

Työskenteletkö kansainvälisten osaajien kanssa? Tule mukaan Makupaloja Kielibuustin verkkoportaalista -webinaariin 3.11.!

Kielibuusti-hankkeessa rakennetaan valtakunnalliseen käyttöön tarkoitettu, koulutetuille maahanmuuttajille suunnattu verkkoportaali, joka kokoaa alleen tietoa, neuvontaa ja oppimateriaaleja suomen ja ruotsin kielen opiskeluun. Verkkoportaali tarjoaa sisältöjä myös suomen ja ruotsin kielen opettajille, työnantajille ja opintopalveluille. Tervetuloa webinaariin torstaina 3.11.2022 kello 14.30–16.00 kuulemaan lisää Kielibuustin tulevasta verkkoportaalista ja sen sisällöistä!  

Webinaari on suunnattu erityisesti korkeakouluissa opettaville ja työskenteleville sekä kansainvälisiä osaajia työssään kohtaaville henkilöille. Webinaari pidetään suomeksi ja osin myös ruotsiksi.

Lue lisää Kielibuustin verkkosivuilta ja ilmoittaudu mukaan viim. 31.10.2022!

Mitä Kielibuusti voi tarjota aaltolaisille?

Kielibuusti somessa

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu