Palvelut

Autoilu ja pysäköinti Otaniemessä

Kulkureitit ja pysäköntialueet muuttuvat Otaniemen alueella tiuhaan kampuksen kehittymisen myötä. Ohessa tietoa tämänhetkisestä tilanteesta (päivitetty 22.2.2023).
Renault Zoe electric vehicle

ACRE on yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa tarkentanut Otaniemen kampuksen pysäköintirajoituksia. Pysäköintialueiden valvonnan hoitaa Espoon kaupungin pysäköinninvalvonta. Pysäköintipaikat rajoituksineen on merkitty tähän karttaan. 
 

Aaltolainen, kirjautumalla näet sivun henkilöstölle ja opiskelijoille suunnatun koko sisällön.

Vierailijoita varten aulapalvelupisteistä saa päiväkohtaisia vierailijalupia, johon merkitään päivämäärä, jolloin lupa on voimassa. Huomioithan, että A Gridin (Otakaari 5) luona osa pysäköintipaikoista on maksullisia.

Henkilökunnan tarrojen lisäksi käytössä on tavallisen pysäköintikiekon näköisiä muovisia, sinisiä lätkiä joissa on teksti ”Aalto-yliopiston pysäköintilupa”. Näillä lätkillä varustetuilla autoilla (ja peräkärryillä) saa ylittää sallitut aikarajat. Tällaisia autokohtaisia, rekisterinumeroin merkittyjä lätkiä annetaan yliopiston omistuksessa oleville autoille, peräkärryille sekä kampusalueen asukkaille (asukas= Aalto-yliopiston kiinteistöiden yhteydessä olevien asuntojen haltijat).

Muiden paikoitusalueiden ja ehtojen kohdalla menetellään samoin kuten aiemminkin. Erillisiä pysäköintipaikkoja / alueita leiriytymiseen kampuksella ei ole.

Sähköautoilijoille

Sähköautoja voi ladata erillisen hinnaston mukaisesti sähköautojen latauspisteistä kampuksella.
Latauspisteitä on seuraavilla pysäköintialueilla:

  • Dipoli
  • Konemiehentie 2
  • Otaniementie 9
  • Biologinkuja (A Blocin pysäköintialue)
  • Maarintie 8

Latauspisteet on merkitty tälle kartalle lataussymbolein. 

Lataushinnat ovat dynaamisia ja niitä tarkistetaan säännöllisin väliajoin. Ajantasaiset hinnat löytyvät Plugitin sovelluksesta sekä ACREn nettisivuilta.

Lisätiedot autoilusta ja pysäköinnistä kampuksella: Tony Wallius / ACRE, [email protected]

Pysäköintialueet Otaniemessä löytyvät oheisesta kampuskartasta:

Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Kampuskartat, osoitteet ja aukioloajat Otaniemen kampuksella

Sivulta löydät myös ravintolat, Aalto Space -mobiilisovelluksen, kulkuluvat, kartat ja avaimet - kaikki käytännön tiedot koottuna! Tutustu myös virtuaalikierrokseen.

Kampus
Tätä palvelua tarjoaa:

Aalto-yliopistokiinteistöt

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu