Palvelut

Autoilu ja pysäköinti Otaniemessä

Kulkureitit ja pysäköntialueet muuttuvat Otaniemen alueella tiuhaan kampuksen kehittymisen myötä. Ohessa tietoa tämänhetkisestä tilanteesta (päivitetty 24.8.2023).
Renault Zoe electric vehicle

ACRE on yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa tarkentanut Otaniemen kampuksen pysäköintirajoituksia. Pysäköintialueiden valvonnan hoitaa Espoon kaupungin pysäköinninvalvonta. Pysäköintipaikat rajoituksineen on merkitty tältä sivulta löytyvään pdf-karttaan.
 

Aaltolainen, kirjautumalla näet sivun henkilöstölle ja opiskelijoille suunnatun koko sisällön.

Vierailijoita varten aulapalvelupisteistä saa päiväkohtaisia vierailijalupia, johon merkitään päivämäärä, jolloin lupa on voimassa. Huomioithan, että A Gridin (Otakaari 5) luona osa pysäköintipaikoista on maksullisia.

Henkilökunnan tarrojen lisäksi käytössä on tavallisen pysäköintikiekon näköisiä muovisia, sinisiä lätkiä joissa on teksti ”Aalto-yliopiston pysäköintilupa”. Näillä lätkillä varustetuilla autoilla (ja peräkärryillä) saa ylittää sallitut aikarajat. Tällaisia autokohtaisia, rekisterinumeroin merkittyjä lätkiä annetaan yliopiston omistuksessa oleville autoille, peräkärryille sekä kampusalueen asukkaille (asukas= Aalto-yliopiston kiinteistöiden yhteydessä olevien asuntojen haltijat).

Muiden paikoitusalueiden ja ehtojen kohdalla menetellään samoin kuten aiemminkin. Erillisiä pysäköintipaikkoja / alueita leiriytymiseen kampuksella ei ole.

Sähköautoilijoille

Sähköautoja voi ladata erillisen hinnaston mukaisesti sähköautojen latauspisteistä kampuksella.
Latauspisteitä on seuraavilla pysäköintialueilla:

  • Dipoli
  • Konemiehentie 2
  • Otaniementie 9
  • Biologinkuja (A Blocin pysäköintialue)
  • Maarintie 8

Latauspaikat on merkitty tältä sivulta löytyvään pdf-karttaan.

Lataushinnat ovat dynaamisia ja niitä tarkistetaan säännöllisin väliajoin. Ajantasaiset hinnat löytyvät Plugitin sovelluksesta sekä ACREn nettisivuilta.

Lisätiedot autoilusta ja pysäköinnistä kampuksella: Tony Wallius / ACRE, [email protected]

Pysäköintialueet Otaniemessä löytyvät oheisesta kampuskartasta:

Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Kampuskartat, osoitteet ja aukioloajat Otaniemen kampuksella

Sivulta löydät myös ravintolat, Aalto Space -mobiilisovelluksen, kulkuluvat, kartta ja avaimet - kaikki käytännön tiedot koottuna! Tutustu myös virtuaalikierrokseen.

Kampus
Tätä palvelua tarjoaa:

Aalto-yliopistokiinteistöt

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: