Palvelut

Asennusmediat käsin ylläpidettyihin työasemiin

On jonkin verran yliopiston omistamia työasemia, jotka eivät syystä tai toisesta ole keskitetyn hallinnan piirissä. Näiden työasemien ylläpitäjät laitoksilla voivat ladata asennusmedioita henkilökunnan tunnuksilla verkkolevyltä \\work.org.aalto.fi\common\media

Keskitetysti ylläpidettyihin työasemiin sovellukset asennetaan pääsääntöisesti Aalto IT:n esivalmistelemista paketeista jakeluautomaation avulla (kts. Windows, MacOS, Linux).

On kuitenkin jonkin verran yliopiston omistamia työasemia, jotka eivät syystä tai toisesta ole keskitetyn hallinnan piirissä. Näiden työasemien ylläpitäjät laitoksilla voivat ladata asennusmedioita henkilökunnan tunnuksilla verkkolevyltä \\work.org.aalto.fi\common\media

Osaan hakemistoista (kuten Microsoft) on lisenssisyistä pääsy vain IT:n valtuuttamilla ylläpitäjillä. Joissakin hakemistoissa on kerrottu sovelluskohtaisia lisenssirajoituksia, joita tulee noudattaa.

Medioiden lataaminen Windows-työasemalta

  • Voit selata suoraan mediahakemistoon Aalto-toimialueeseen liitetyltä työasemalta kirjoittamalla tiedostohallinnassa tai työpöydän vasemman alanurkan Start-hakuvalikossa osoitteeksi \\work.org.aalto.fi\common\media
  • Työasemassa, joka on Aalto-verkossa mutta ei toimialueessa sinun täytyy syöttää Aalto-tunnuksesi muodossa AALTO\käyttäjätunnus
Mac -connect to server

Medioiden lataaminen MacOS-työasemalta

  1. Avaa Finder
  2. Avaa Finder:in Go-valikosta Connect to server...
  3. Kirjoita ilmestyvään Server Address -kenttään cifs://work.org.aalto.fi/common/media
  4. Syötä Aalto-käyttäjätunnuksesi ja -salasanasi, kun niitä kysytään
Mac2

Mediahakemisto ilmestyy Finder:iin

Medioiden lataaminen Linux-työasemalta tai -yleispalvelimelta

  • Aalto-toimialueen Linux-ympäristössä hakemisto löytyy valmiina polusta: /m/work/common/media
  • Aalto-toimialueen ulkopuolisten Linuxien kanssa voi kirjautua kosh.org.aalto.fi -yleispalvelimeen, jonka kautta tiedostojen kopiointi voidaan suorittaa haluamallaan tavalla (esim. scp tai sftp).

Liittyviä ohjeita

Ohjelmistoasennukset Aalto Linux -työasemalle

Henkilökohtaisella työasemalla tai kannettavalla, kun sinut on merkattu koneen pääkäyttäjäksi voit asentaa ohjelmistoja Aalton pakettivarastosta tavallisella tunnuksellasi.

Itsepalveluportaali Windows-sovellusten tilaamiseen

Itsepalveluportaali on keskitetysti ylläpidetyissä Windows-työasemissa näkyvä palvelu, jonka avulla voit kohdentaa IT:n tarjoamia sovellusasennuksia omaan työasemaan - tai pyytää kohdennuksia, mikäli lisenssi- tai asennusehdon toteutuminen pitää tarkistaa.

Aalto Mac: sovellusjakelu (Managed Software Centre)

Sinun on mahdollista asentaa tai poistaa Aallon Macciin valinnaisia ohjelmia sovellusjakelu Managed Software Centren kautta.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: