Palvelut

Aalto-profiilien päivittäminen (Workday, ACRIS, Aalto.fi)

Aalto People Hub on Aalto.fi-sivustolla oleva hakemisto, joka sisältää Aallon henkilökunnan tiedot. Hakemiston tiedot perustuvat HR-järjestelmä Workdayn ja ACRISin tietoihin. Voit muokata profiiliasi ja henkilötietojasi Workdayssa, ACRISissa ja Aalto.fi:ssä noudattamalla alla olevia ohjeita.

Profile data workflow
Tietojen integrointi Aallon järjestelmissä.

1. Päivitä tietosi Workdayssa

 1. Kirjaudu Workdayhin (aalto.fi -> Työkalut) ja valitse Personal Information -> Contact Information.
 2. Varmista, että kaikki tiedot (kuten puhelinnumero, nimi ja sähköposti), ovat ajan tasalla.  Vaihda organisaatiosi osoite http://idm.aalto.fi/ -sivulla, jotta se integroituu ACRISiin.
 3. Lisää koulutustietosi. Tiedot integroidaan Workdaysta ACRISiin ja ne näkyvät tutkimusportaalin profiilisivulla osoitteessa https://research.aalto.fi/.
  1. Mene kohtaan View Profile. Valitse pystyvalikosta Summary -> Siirry kohtaan Education ja klikkaa Add Education.
  2. Täytä tarvittavat tiedot, valitse vaihtoehto 'Yes' Degree received -kentän kohdalla ja lisää tutkinnon suoritusvuosi sekä viimeinen läsnäolopäivä. 
  3. Klikkaa lopuksi Submit.

2. Tietojen päivitys ACRISissa

Muista tallentaa muutokset lopuksi (asetus löytyy profiilin muokkausikkunan alaosasta).

 1. Kirjaudu ACRISiin: https://acris.aalto.fi ja valitse Edit profile -> Metadata.
 2. Nimivaihtoehdot: Voit lisätä Known as name -kentän, jos se eroaa järjestelmässä olevasta virallisesta nimestä. Tämä nimi näkyy julkisessa profiilissasi osoitteessa https://research.aalto.fi/. Voit myös lisätä oletusjulkaisunimesi (Default publishing name) parantaaksesi julkaisutietueiden yhdistettävyyttä nimeesi.
 3. Akateeminen arvo: Voit lisätä akateemisen arvon (esim. tohtori) ACRIS-profiilisi Title-kenttään.
 4. ORCID-tunnus: Lisää ORCID-tunnus (Voit rekisteröityä osoitteessa ORCID, jos sinulta puuttuu tunnus.).
 5. Profiilikuva: Lisää profiiliin kuvasi (HUOM! Varmista, että kuva on alle sadan kilotavun kokoinen. Tämä kuva siirretään myös Aalto.fi-profiilisivullesi). Valitse kuvatyypiksi Portrait.
 6. Kuvakaruselli: Voit lisätä profiilisivullesi kuvakarusellin kohdassa Profile pictures valitsemalla kuvan tyypiksi vaihtoehdon Gallery. Kuvakaruselli tulee profiilisivullasi näkyviin Artistic and research interests -osion alle.
 7. Linkit: Voit lisätä linkkejä muihin verkkosivustoihin.
 8. Tutkimusintressit: Siirry kohtaan Curriculum and research description -> Valitse Add profile information -> Kirjoita kuvaus kenttään Artistic and research interests. Tämä auttaa tutkimusportaalin Fingerprint-hakukonetta valitsemaan oikeita käsitteitä profiiliisi.
 9. Aalto-yliopiston ulkopuoliset tehtävät: Voit käyttää Positions outside of institution -kenttää korostaaksesi nykyisiä yliopiston ulkopuolisia tehtäviäsi.
 10. Koulutustiedot: Tiedot Education and qualification -kohtaanintegroidaan HR:n Workday-järjestelmästä.Ks. ohjeistus kohdasta Tietojen päivitys Workdayssa.
 11. Avainsanat: Lisää kohtaan Keywords avainsanoja, jotka määrittelevät tutkimusaiheitasi ja -alaasi. Tämä auttaa tutkimusportaalin Fingerprint-hakukonetta valitsemaan oikeita käsitteitä profiiliisi.
 12. Profiilin näkyvyys: Tarkista, että profiilisi näkyvyystila on julkinen - ei rajoituksia (asetus löytyy profiilin muokkausikkunan alaosasta).

Voit muokata valinnaisia profiiliasetuksia seuraavasti

 1. Valitse profiilieditorissa vasemmalta kohta Portal profile.
 2. YhteistyökarttaVoit valita, haluatko näyttää vai piilottaa yhteistyökartan (Collaboration map)
 3. Affiliaatiotiedot (Show affiliations): Voit valita, mitä organisaatiotietoja näytät portaalin profiilissasi. Oletusarvoisesti kaikki aktiiviset organisaatioyksikköjen yhteydet näkyvät. Jos piilotat yhteyden, se voi silti näkyä portaalissa muilla sivuilla, mutta ei henkilökohtaisessa profiilissasi.
 4. Fingerprint-käsitteet: Voit valita, mitkä käsitteet näkyvät henkilökohtaisessa profiilissasi. 
  1. Voit poistaa yhden tai useamman käsitteen valitsemalla sen ja napsauttamalla punaista rastia, jolloin kyseinen käsite poistetaan. Voit lisätä sen takaisin napsauttamalla vihreää plus-merkkiä. 
  2. Voit myös poistaa Fingerprint-käsitteet kokonaan profiilisivultasi klikkaamalla sinistä On-painiketta käsiteryhmän vieressä.
 5. Tiettyjen sisältöjen korostaminen: Voit nostaa esiin tärkeitä julkaisujasi, aktiviteettejasi, palkintojasi, lehdistö/mediaesiintymisiä ja projektejasi profiilisi yhteenvetosivulla (yhteistyökartan alapuolella) valitsemalla profiilieditorista vasemmalta Highlighted content ja etsimällä haluamasi sisällön.

Tietojen poistaminen julkisesta profiilista

Tutkimusportaalissa (Research.aalto.fi) saattaa näkyä tietoja, joiden et halua olevan julkisia. Tässä on ohjeet puhelinnumeron poistamiseksi järjestelmästä (PDF-tiedosto).

Aalto profile settings
Aalto-profiilin asetukset aalto.fi:ssa. Kuva Kaija Virolainen

3. Muokkaa Aalto-profiilisi asetuksia

 1. Kirjaudu aalto.fi -sivulla ja valitse Oma profiili.
 2. Valitse Muokkaa profiilia.
 3. Aseta näkyvyys julkiseksi (HUOM! Profiili on oletuksena piilotettu)
 4. Valitse nimikkeesi
  • Työnimikkeesi Workdaysta
  • Nimikkeesi ACRIS-profiilista
 5. Aseta ACRISista integroidut tiedot näkyviksi:
  • Asiantuntemus (ACRISissa olevien avainsanojen lista)
  • Palkinnot
  • Tutkimusryhmätiedot
  • Julkaisut

Takaisin ACRIS-ohjeiden hakemistoon ja ACRIS-ohjeiden pääsivulle:

Kaikki ACRIS-ohjeet

Tälle sivulle on koottu linkit kaikkiin ACRIS-ohjeisiin. ACRIS, Aalto Current Research Information System, on Aalto-yliopistoon tutkimustietojärjestelmä. Tutkimustietojärjestelmään tallennetut tiedot näytetään julkisessa Research.aalto.fi-portaalissa.

ACRIS-ohjeet

ACRIS (Aalto Current Research Information System) on Aalto-yliopiston tutkimustietojärjestelmä. Järjestelmässä on ajantasaista tietoa Aalto-yliopiston tutkimuksesta ja taiteellisesta toiminnasta. Tiedot näkyvät julkisesti Research.aalto.fi-portaalissa.

Yellow dots and a magnifying glass
Tätä palvelua tarjoaa:

Tutkimus- ja innovaatiopalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: