Kampus

Otakaari 2A -rakennuksen nimikilpailu

Yhdelle Otaniemen kampuksen keskelle rakentuvista uudisrakennuksista haetaan nimeä kaikille avoimen nimikilpailun kautta. Voittajanimen ehdottamisen kunnian lisäksi voittajaehdotuksen antaja palkitaan iPadilla.

Osallistumisaika on 10.3.-10.5.2022.
Illustration image on a sunny day as the sun is setting, of Otakaari 2A, the lights in the building are lit and there are blurry images of people walking around. Grass and trees are green.
Otakaari 2A. Havainnekuva: SARC Arkkitehdit

Otakaari 2A:een valmistuu on noin 6500 brm2 nykyaikaista monitoimitilaa opetukseen, tutkimukseen, taideprojekteille ja -tuotantoihin, tapahtumiin ja vierailuihin. Rakennuksen kaikki tilat tulevat hyödyntämään digimediateknologiaa monin tavoin.

Rakentaminen alkoi helmikuun 2022 lopussa ja ovet on tarkoitus avata vuoden 2023 lopussa. Rakennus palvelee koko Aalto-yliopistoa ja keskeisiä sidosryhmiämme tarjoten alustan, joka mahdollistaa radikaalia luovuutta, kokeilua ja uudenlaista ajattelua. Virtualisointi (ihminen ja ympäristö), visuaalinen laskenta, tietokonepelit, AR/VR/MR/XR-sovellukset, käyttäjäkokemus, tekoäly suunnittelussa ja taiteessa sekä tulevaisuuden kaupungit ovat opetuksen ja tutkimuksen keskiössä.

Ehdota nimeä

Rakennuksen tulevan nimen toivotaan henkivän yllämainittuja piirteitä, alla olevassa kierroksessa kuvattuja asioita sekä sopivan kansainvälisen yleisönkin käyttöön. Ihanteellinen nimi on yksikielinen, helposti lausuttava ja huomioi Aallon yhteisön ja sidosryhmien monipuolisuuden. Ehdotukset voivat kuitenkin sisältää myös erilliset suomen-, englannin- ja ruotsinkieliset nimivaihtoehdot. 

Vieraile Otakaari 2A:ssa

Osallistu alla olevaan kuvitteelliseen rakennuskierrokseen ennen kuin jätät nimiehdotuksen.

  Illustration image set in sunset, depicting Otakaari 2 buildings in the future. People walking around and the lights are on in the building.

  Otakaari 2A:n ulkopuolella

  Saavuitpa sitten autolla, metrolla, bussilla, raitiovaunulla tai pyörällä, Otakaari 2A:n löytäminen ei ole vaikeaa, sillä se sijaitsee aivan kampuksen sydämessä.

  Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC

  Illustration image of Otakaari 2A event lobby with a speaker in limelight on the stage on the left and a crowd with a photographer looking at the speaker

  Tapahtuma-aula, ensimmäinen kerros

  Astu sisään lasiovista ja näet ensimmäisenä vierailijagalleriamme. Tämä on tapaamis- ja infopiste, jossa pääset tutustumaan Aalto-yliopistoon ja kampukseen sekä käymään virtuaalisella kävelyllä Otaniemessä.

  Ensimmäisestä kerroksesta löydät myös korkeat ja tilavat tapahtumatilat, jotka on varusteltu huippuluokan audiovisuaalisella tekniikalla (tapahtumaaula, tapahtumastudio ja e-urheiluteatteri). Näiden tilojen tapahtumat tarjoavat kohtaamispaikan, joka yhdistää eri alojen ja taustojen ihmisiä sekä esittelee Aalto-yliopiston saavutuksia talouden, taiteen, teknologian ja tieteen aloilla. Rakennuksen lähestymistapa näihin on ensisijaisesti digitaalinen, palvellen sekä paikan päällä olevaa yleisöä että kampuksen ulkopuolista ja maailmanlaajuista yleisöä.

  Tilat, AV-laitteet ja tapahtumatuottajien palvelut nostavat Aalto-yliopiston tapahtumat uudelle tasolle niin fyysisesti kampuksella kuin virtuaalisessa ympäristössäkin. Tutkijat, opiskelijat ja yhteistyökumppanit mittaavat ja ymmärtävät ihmisten kollektiivisia kokemuksia eri tuotantojen kautta datastudiossa. Erilaisten luovien projektien parissa työskentelevät opiskelijat ja henkilökunta voivat lainata Takeoutista AV- ja IT-laitteita. Tässä kerroksessa sijaitseva ravintola pitää lisäksi kaikki hyvin ruokittuina ja nesteytettyinä.

  Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC 

  Two people sit facing each other by a large editing table, intensily interacting with each other

  Multikameratilat, toinen kerros

  Kuljetaan portaita tai hissillä seuraavaan kerrokseen.  

  Tästä kerroksesta löydät laajan valikoiman AV-tiloja, kuten esimerkiksi video- ja grafiikkapaja sekä huoneita värin korjaamiseen ja videon ja äänen editointiin. Tilojen pääkäyttäjät ovat Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun laitoksilta. Lisäksi tästä kerroksesta löytyy digitaalisia oppimistiloja sekä yleisiä toimistotiloja.

  Kuva: Aalto Studios

  Illustration image of MAGICS studio

  MAGICS visualisointi, kolmas kerros

  Rakennus ylin kerros on taianomainen. Kansallisen MAGICS-infrastruktuurin tavoitteena on vauhdittaa uutta tutkimusta ja innovaatioita digitalisoimalla havaintodataa ihmisistä ja heidän ympäristöstään.

  Tästä kerroksesta löydät erilaisia ja kiehtovia virtuaalitodellisuudesta, moniulotteisesta äänilaboratoriosta, visualisoinneista, tietokonepeleistä, animaatiosta ja käyttökokemuksesta kiinnostuneiden Aallon tutkijoiden käyttämiä studiotiloja. Näiden studiotilojen lisäksi löydät myös joitain opetustiloja sekä useita projektitiloja, jotka tulevat erilaisten tutkimus- ja taideprojektien käyttöön.

  Havainnekuva: Igloo Vision Ltd

  A person uses VR headset while another assists on the background

  MAGICS VR studio, kolmas kerros

  Kaikki tämän kerroksen tilat on yhdistetty toisiinsa ja muihin kerroksiin nopealla kuituverkolla, joka mahdollistaa esimerkiksi ensimmäisen kerroksen datastudion ja kolmannen kerroksen käyttäytymislaboratorion yhteiskäytön.

  Näiden lisäksi sokerina pohjalla ovat oppimisen digitalisoinnissa, mediatuotannossa, innovatiivisissa projekteissa ja tapahtumissa käytettäväksi tarkoitetut e-urheilu, lanhub, itsepalvelustudio, green screen -studio ja älylava.

  Kuva: Aalto Studios

  Status message

  Sorry...This form is closed to new submissions.

  Lue lisää

  Illustration image depicting what Otakaari 2 could look like, people walking and cycling near Otakaari and Maarintie, man with sunglasses looks to the viewer, its sunny and there's an event in the corner of the building

  Otakaari 2: Marsio ja Kide

  Marsio- ja Kide-rakennusten rakentaminen alkoi helmikuussa 2022, tavoitteena on valmistua vuosien 2023-2024 aikana.

  Kampus
  Illustration image of a spring or summer view from Otakaari towards Väre, Otakaari 2B on the right side of the image, sun is shining, there are flowers in bloom on the left of the image. Lots of people walking, cycling and interacting near the building.

  Otakaari 2A ja 2B rakentaminen alkaa 21. helmikuuta

  Otakaari 2A ja 2B:n työmaa on käynnistymässä helmikuun aikana.

  Uutiset
  Illustration image set in sunset, depicting Otakaari 2 buildings in the future. People walking around and the lights are on in the building.

  Kaksi uutta rakennusta nousee keskelle Otaniemen kampusta

  Otakaari 2A & 2B rakentaminen alkaa tammikuussa 2022, rakennusten on tavoitteena valmistua kesällä 2023.

  Uutiset
  Illustration image of a spring or summer view from Otakaari towards Väre, Otakaari 2B on the right side of the image, sun is shining, there are flowers in bloom on the left of the image. Lots of people walking, cycling and interacting near the building.

  Ehdota nimeä Otakaari 2A -rakennukselle

  Kaikille avoin kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa. Nimeä voi ehdottaa 10.3. - 10.5.2022.

  Uutiset

  News from campus

  Ahomansikka
  Kampus Julkaistu:

  Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

  Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
  Aalto Space mockup ravintolatarjonnasta
  Kampus, Yliopisto Julkaistu:

  Ravintolapalvelut Aalto Spaceen - testaa ja voita!

  Testaa, löydätkö kampuksen ravintolat Aalto Space -sovelluksesta ja voita kesäisiä palkintoja.
  Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti
  Kampus, Yliopisto Julkaistu:

  Viima - Puumiehenkuja 5 sai seikkailuun kutsuvan nimen

  Rakennuksen pääkäyttäjät pohtivat uutta nimeä yhdessä.
  Poikkeustilanne-kuvitus
  Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

  Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

  Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: