Uutiset

Ehdota nimeä Otakaari 2A -rakennukselle

Otakaari 2A –uudisrakennukselle etsitään kuvaavaa nimeä. Nimikilpailu on avoin kaikille ja nimiehdotuksia voi jättää 10.3. - 10.5.2022.
Illustration image of a spring or summer view from Otakaari towards Väre, Otakaari 2B on the right side of the image, sun is shining, there are flowers in bloom on the left of the image. Lots of people walking, cycling and interacting near the building.
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC

Aalto-yliopisto rakennuttaa kaksi uudisrakennusta osoitteisiin Otakaari 2A ja Otakaari 2B keskeiselle paikalle Otaniemen kampukselle. Rakentaminen alkoi helmikuussa 2022 ja rakennustöiden on määrä valmistua kesällä 2023. Rakennuksista toiselle, Otakaari 2A –rakennukselle, etsitään nimeä kaikille avoimen nimikilpailu kautta. Kilpailuaika on 10.3. - 10.5.2022. Aalto-yliopisto järjestää kaikille avoimen nimikilpailun uudisrakennukselle ensimmäistä kertaa. 

Otakaari 2A:han valmistuu noin 6500 brm2 huippuluokan monitoimitilaa opetukseen, tutkimukseen, tapahtumille ja studiokeskukselle. Otakaari 2A:n tilat varustetaan uusilla digitaaliteknologioilla, jotka mahdollistavat alojen rajat ylittävän tutkimuksen ja opetuksen, sekä nostavat Aallon tapahtumat uudelle tasolle, niin kampuksella kuin virtuaalisestikin.

Yliopiston näyteikkuna

Rakennuksesta pyritään luomaan näyteikkuna Aallon ainutlaatuiseen tutkimukseen ja opetukseen kotimaassa ja kansainvälisesti. Rakennukseen tulee Aallon käyttäjiä palvelevien tilojen lisäksi tilaa ravintola- ja tapahtumapalvelutoimijoiden käyttöön.  

Uudisrakennus palvelee koko Aalto-yliopistoa ja keskeisiä sidosryhmiämme tarjoten alustan, joka mahdollistaa radikaalia luovuutta, kokeilua ja uudenlaista ajattelua. Rakennuksen tulevan nimen toivotaan henkivän näitä piirteitä ja sopivan kansainvälisen yleisönkin käyttöön. Ihanteellinen nimi on yksikielinen, helposti lausuttava ja huomioi Aallon yhteisön ja sidosryhmien monipuolisuuden. Ehdotukset voivat kuitenkin sisältää myös erilliset suomen-, englannin- ja ruotsinkieliset nimivaihtoehdot. 

Ehdota nimeä 10.5.2022 mennessä

Tiedustelut 
Anastasia McAvennie (kilpailu)
Visitor Experience Specialist
[email protected]
p. 050 476 7595

Noora Stapleton (haastattelut, media) 
viestinnän erityisasiantuntija
[email protected]
p. 050 353 1525
 
Rakennuttaja: Aalto-yliopistokiinteistöt Oy
Suunnittelu: Arkkitehtitoimisto SARC  
Urakoitsija: NCC Suomi

Lue lisää

Illustration image on a sunny day as the sun is setting, of Otakaari 2A, the lights in the building are lit and there are blurry images of people walking around. Grass and trees are green.

Otakaari 2A -rakennuksen nimikilpailu

Ehdota nimeä yhdelle kampuksen uusimmista rakennuksista 10.5.2022 mennessä.

Kampus
Illustration image of a spring or summer view from Otakaari towards Väre, Otakaari 2B on the right side of the image, sun is shining, there are flowers in bloom on the left of the image. Lots of people walking, cycling and interacting near the building.

Otakaari 2A ja 2B rakentaminen alkaa 21. helmikuuta

Otakaari 2A ja 2B:n työmaa on käynnistymässä helmikuun aikana.

Uutiset
Illustration image depicting what Otakaari 2 could look like, people walking and cycling near Otakaari and Maarintie, man with sunglasses looks to the viewer, its sunny and there's an event in the corner of the building

Otakaari 2: Marsio ja Kide

Marsio- ja Kide-rakennusten rakentaminen alkoi helmikuussa 2022, tavoitteena on valmistua vuosien 2023-2024 aikana.

Kampus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Nimitykset Julkaistu:

Aalto-yliopiston kehitysjohtajaksi on nimitetty Raili Pönni

Raili Pönni on toiminut aiemmin yliopiston suunnittelupäällikkönä ja väliaikaisena kehitysjohtajana.
Potrettikuva Suzanne Innes-Stubbista, hän hymyilee ja katsoo kohti kameraa
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Suzanne Innes-Stubb nimitetty johtavaksi työelämäasiantuntijaksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun

Yritysjuridiikan asiantuntija Innes-Stubb vahvistaa Kauppakorkeakoulun osaamista vastuullisessa yritystoiminnassa. Hän aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.