Lahjoita tulevaisuus

Lahjoita Sähkötekniikan korkeakoululle

Entä jos tulevaisuudessa proteesikättä ei erottaisi oikeasta? Entä jos ihminen kuulisi vuotavan kaasuputken ja vioittuneen sähkölaitteen tuottavan ultraäänen? Entä jos päälle puettava älytekstiili pelastaisi ihmishenkiä? Ja entä jos satelliitit tuhoutuisivat elinkaarensa loppupäässä jättämättä roskaa avaruuden kiertoradoille? Liity mukaan tukijoukkoihin ja mahdollista osaltasi ihmeellinen, kestävä tulevaisuus!
Radiokaiuton huone Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
Lahjoitus Sähkötekniikan korkeakoululle tukee modernin, sähköön nojaavan, kestävän yhteiskunnan kehitystä.

Sähkön ja älykkäiden sähköverkkojen lisäksi teknologian kehitys ihmiskunnan suurien haasteiden kuten ilmastonmuutoksen, materiaalien vähenemisen ja väestön ikääntymisen parissa ovat tutkijoidemme ja opiskelijoidemme keskeisiä aiheita. Rohkeat suunnannäyttäjämme pistävät tietonsa, taitonsa ja luovuutensa peliin uusien innovaatioiden ja kestävän yhteiskunnan ja ympäristön puolesta.

Sähköä tarvitaan kaikkialla ihmiskunnan isoista infrastruktuureista pieniin nanotekniikan ja elektroniikan sovelluksiin, ja juuri siksi alan koulutus ja tutkimus koskettaa meitä kaikkia.

Alle 60 % Aalto-yliopiston kuluista katetaan opetus- ja kulttuuriministeriön budjetista. Loppurahoitus kerätään erilaisista muista lähteistä, kuten yksityislahjoituksista. Siksi kaiken kokoiset lahjoitukset ovat erityisen tärkeitä. 

Lahjoita Sähkötekniikan korkeakoululle ja olet mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta!

aalto_university_robotics_lab_markus_sommers_02_Original.jpg

Väestön ikääntyminen

Ikääntyvä väestö on iso aihekokonaisuus, johon etsitään vastauksia myös Sähkötekniikan korkeakoulussa. 

Puettava teknologia tarkoittaa laitteita, joita käytetään kehoon kiinnitettynä asusteina tai tekstiileinä. Reaaliaikaisten terveystietojen lisäksi esimerkiksi älyhanskat voivat harjoittaa esineisiin tarttumista sekä kuntouttaa tuntoaistin häiriöitä.

Puheentunnistus on keskeistä esimerkiksi puheohjattujen sovelluksien toiminnassa ja tekstityspalveluissa. Kansainvälisesti teknologioita kehitetään englanniksi, joten suomenkieliselle omalle tutkimukselle on kysyntää.

Muun digitalisaation mukana myös palvelurobotiikka tulee yleistymään sosiaali- ja terveydenhuollossa. Erilaisten hoivarobottien uskotaan olevan osa hoitajien työtä 2030-luvulla. Robotit voivat toimia logistiikka-apuna ruoan ja pyykkien kuljetuksissa, mutta myös ohjeistaa oikea-aikaista lääkkeiden ottoa ja toimia kuntoutusapuna. 

Aalto University Electricity workshop

Älykäs talotekniikka

Älykäs talotekniikka ei tarkoita – ainakaan ainoastaan – tieteiselokuvista tuttuja hologrammeja. Älyrakennuksen tarkoitus on ennen kaikkea olla hyödyllinen, arkista elämää helpottava apuväline. Kyseessä on teknologia, mutta kaiken keskiössä on ihminen. Käytännössä tämä voi tarkoittaa vaikkapa naapuruston yhteistä älylukollista tilaa, josta voi vuokrata yhteiskäytöllisiä työkaluja.

Älykkäässä talotekniikassa ei ole kyse vain teknologian kehityksestä, vaan ihmisten käyttäytymisen ymmärtämisen yhdistämisestä teknologiaan.

Tarvitsemme jatkossakin vastuullisen ja älykkään maailman rakentajia; tarvitsemme ratkaisukeskeisiä ammattilaisia, jotka turvaavat yhteiskunnan toimivuuden. 

Tarvitsemme sähkötekniikan osaajia. 

Katse tulevaisuudessa

Ihmiskunnan suuriin haasteisiin tarvitaan osaajia, jotka katsovat yhtäältä kauaksi avaruuteen ja toisaalta lähelle ihmisten väliseen toimintaan.

Lahjoita ja varmista osaltasi, että meillä on tulevaisuudessakin automaation, robotiikan, informaatioteknologian, elektroniikan ja sähkötekniikan sekä bioinformaatioteknologian asiantuntijoita.

Lahjoittamalla Sähkötekniikan korkeakoululle 

  1. olet mukana tukemassa tulevaisuuden sähkötekniikan osaajien koulutusta
  2. vahvistat Suomen kilpailukykyä tukemalla sähkötekniikan huippututkimusta
  3. olet mukana rakentamassa modernia, sähköön nojaavaa, kestävää yhteiskuntaa.


Tehtävä ei ole helppo julkisen talouden kiristyessä. Tieteestä ja tutkimuksesta ei kuitenkaan ole varaa tinkiä, ja siksi lahjoitukset koulutuksen ja tutkimuksen korkean laadun varmistamiseksi ovat tärkeämpiä kuin koskaan.

 Tutkimustyössä hyödynnetään Aalto-yliopiston radiokaiutonta huonetta Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Lahjoita nyt

Lahjoittamalla Sähkötekniikan korkeakoululle autat rakentamaan älykkäämpää, vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta.

Lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma

Harkitsetko suurempaa lahjoitusta Sähkötekniikan korkeakoululle?

Jos harkitset yli 10,000 euron suuruista lahjoitusta, olethan yhteydessä joko Nora Rahnastoon (yksityishenkilöiden lahjoitukset) tai Simo Kohoseen (organisaatiolahjoitukset).

 Nora Rahnasto

Nora Rahnasto

Lahjoittajasuhteet, perustieteet ja tekniikka sekä testamenttilahjoittaminen
 Simo Kohonen

Simo Kohonen

Lahjoittajasuhteet, perustieteet ja tekniikka

Inspiroivia esimerkkejä työstä, joka muuttaa maailmaa

Tutkijamme ja opiskelijamme kehittävät ratkaisuja aikamme keskeisimpiin ongelmiin, jotka liittyvät esimerkiksi lääketieteen haasteisiin, ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja ymmärtämiseen sekä arjen sujuvuuteen.

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio sijaitsee Kirkkonummella. Kuva: Aalto-yliopisto / Ira Matilainen

Metsähovin radio-observatorio mukana mustien aukkojen salaisuuksien paljastamisessa

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorion teleskooppi Kirkkonummella on mukana kansainvälisessä teleskooppien ryhmässä tutkimassa mustia aukkoja.

Uutiset
Liikuteltavan magneettikuvauslaitteen prototyyppi.
Uutiset
A satellite picture of the forest, with pink, violet and green colours

Uusi kuvausteknologia näkee metsän terveydentilan tavalla, johon ihmissilmä ei pysty

Uuden kehitteillä olevan teknologian avulla metsien ja viljelysten kasvua voi seurata etänä – ja nähdä asioita, jotka muuten saattaisivat jäädä huomaamatta.

Uutiset
Two small loop antennas can transfer power between each other from 18 centimeters apart.

Tutkijat keksivät, miten langaton lataus toimii tehokkaasti matkankin päästä

Latausalueen laajentaminen onnistuu säteilyhäviön poistamisella, Aalto-yliopiston tutkijat osoittivat.

Uutiset
Vilho Väisälän pajassa opiskelijaryhmät pääsevät suunnittelemaan ja rakentamaan eri kursseilla mitä taidokkaimpia ja teknisesti haastavia laitteita. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Opiskelijoiden sähköpaja-tila vihittiin Vilho Väisälän pajaksi Otaniemessä

Vilho Väisälän jälkipolvien, Weisell-säätiön sekä Vaisala Oyj:n lahjoitusvarat ovat mahdollistaneet Aalto-yliopiston pitkäjänteistä kehittämistä.

Uutiset
Superkuulon toteuttava laite. Pallon pinnalla on kuusi ultraäänille herkkää mikrofonia. Ultraäänet toistetaan kuulokkeisiin niin, että kuulija havaitsee äänilähteen suunnan oikein. Kuva: Ville Pulkki / Aalto-yliopisto

Ihminenkin voi saada superkuulon – uudella audiotekniikalla voi seurata jopa lepakoiden lentoa

Ultraääni tallennetaan pienen pallon pinnalla olevilla mikrofoneilla ja toistetaan signaalinkäsittelyn jälkeen kuulokkeilla. Teknologiasta voi olla hyötyä esimerkiksi putkivuotojen paikantamisessa.

Uutiset
Vihreä-musta-valkoisessa piirroskuvassa on silmälasipäinen henkilöhahmo, jolla on päässään tohtorinhattu, jonka päällä on elektroniikasta tuttu virtanäppäimen symboli.

Älyrakennus helpottaa elämää ja säästää energiaa

Älykkäässä rakennuksessa valaistus oppii ihmisten kulkureitit, kuljetusrobotti juttelee hissin kanssa ja mobiilisovellus ohjaa vapaaseen työtilaan. Uusi älyrakennusten tohtorikoulu vauhdittaa alan kehitystä.

Uutiset
Älyhanskat henkilön kädessä, kuva: Mikko Raskinen

Teknologia ohjaa kuntoutujaa kädestä pitäen

Älyhanskat, virtuaalilasit ja tekoäly ovat osa tulevaisuuden terveydenhuoltoa.

Uutiset
Shaking up Tech, kuva Mikko Raskinen

Shaking up Tech (ulkoinen linkki)

Shaking up Tech -tapahtuman tavoite on tarjota monipuolinen käsitys tekniikasta alana ja uravalintana. Yliopistot järjestävät tapahtuman vuosittain ammatinvalinnan kynnyksellä oleville nuorille naisille.

Mitä Sähkötekniikan korkeakoulussa tehdään?

Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat ovat rohkeita kyseenalaistajia ja toimivan yhteiskunnan rakentajia, jotka ratkovat ihmiskunnan suuria haasteita – kuten ilmastonmuutosta, materiaalien vähenemistä ja väestön ikääntymistä – digitalisaation ja tekniikan avulla.

Korkeakoulu kouluttaa alansa ammattilaisia kolmella laitoksella ja yhdessä erillisyksikössä: informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitos, elektroniikan ja nanotekniikan laitos, sähkötekniikan ja automaation laitos sekä Metsähovin radio-observatorio.

Korkeakoulun kouluttamat opiskelijat valmistuvat yhteiskunnan keskeisimmille aloille mm. terveysteknologian, avaruustekniikan ja energiaratkaisujen aloille.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu