Koulutustarjonta

Master's Programme in Mechanical Engineering

Konetekniikan maisteriohjelmassa voit opiskella arktista tekniikkaa, materiaalitekniikkaa, meritekniikkaa, mekatroniikkaa, tuotesuunnittelua, tuotantotekniikkaa ja lujuusoppia. Tarjoamme opiskelijalle mahdollisuuden kartuttaa osaamista itselleen mielenkiintoisissa aiheissa konetekniikan alalla, jossa ammattilaisia tarvitaan luomaan tehokkaita ja turvallisia ratkaisuja yhteiskunnalle.
A student-built robot on display at Mechatronic Circus 2018

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

1.12.2021 – 3.1.2022

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Insinööritieteiden korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €15000/v (maisteriopinnot)

Hakuaika on päättynyt

Haku maisterikoulutuksiin

Webinaari | Mechanical Engineering

Haluatko kuulla lisää Mechanical Engineering -maisteriohjelmastamme? Tässä webinaarissa tutkinto-ohjelman johtaja ja ohjelmasta valmistunut opiskelija kertovat lisää Mechanical Engineering -maisteriohjelmassa opiskelusta.

Katso webinaaritallenne!
Aalto University Mechatronic Circus

Huom! Hakukohteen opetuskieli on englanti.

Nykymaailmassa konetekniikalta odotetaan tehokkaita, kestäviä ja turvallisia ratkaisuja yhteiskunnan tarpeisiin. Ala käsittää monenlaista toimintaa ja eri tekniikan alaa aina energiasta ja kuljetuksesta lääketieteellisiin välineisiin ja ympäristönsuojeluun. Koneinsinöörille on siis tarjolla laaja valikoima tehtäviä, haasteita ja mahdollisuuksia, joihin hänen osaamistaan tarvitaan innovatiivisten ratkaisujen luomiseksi. Konetekniikka koskettaa kaikkea pienimmistä komponenteista suurimpiin laitteisiin, joten alan asiantuntijoille on aina kysyntää. 

Maisteriohjelman opetus on huippuluokkaa ja siinä yhdistyvät käytännön tekeminen ja teoria. Valmistuttuaan opiskelijalla on tietoa ja taitoja, jotka vastaavat tulevaisuuden yhteiskunnan haasteisiin. Aalto-yliopiston kouluttamalla konetekniikan diplomi-insinöörillä on ainakin seuraavat ominaisuudet:

 • Oma erikoisala. Maisteriohjelma tarjoaa kursseja seitsemässä eri aiheessa: arktinen tekniikka, materiaalitekniikka, meritekniikka, mekatroniikka, tuotesuunnittelu, tuotantotekniikka ja lujuusoppi. Opiskelijana voit syventyä näistä yhteen tai luoda oman profiilisi yhdistelemällä osaamista eri aihepiireistä. Ohjelmamme on joustava ja monipuolinen, joten opiskelijalla on useita vaihtoehtoja erikoistumisen, monialaisuuden ja oman opintopolun kartoittamisen suhteen. 

 • Asiaankuuluvat tekniset, matemaattiset, laskennalliset ja analyyttiset tiedot ja taidot. Maisteriohjelman suoritettuasi ymmärrät teknisen mekaniikan periaatteet ja metodit sekä niiden käytännön sovellukset. Osaat ratkaista teknisiä ongelmia valitsemallasi erikoisalalla ja suorittaa tehtäväsi luovuuden, järjestelmällisen arvioinnin, laskennallisten työkalujen ja kriittisen ajattelun avulla. 

 • Hyvät henkilötaidot. Aalto-yliopiston opiskelijana toimit kansainvälisessä ympäristössä, jossa opit perustelemaan valintoja ja metodeja, viestimään selkeästi ja työskentelemään tehokkaasti muiden kanssa. 

 • Käsitys yhteiskunnallisesta kehyksestä. Perehtymällä oikeisiin tapauksiin yritysten kanssa näet alan laajemman yhteiskunnallisen merkityksen. Opit konetekniikkaa soveltamalla luomaan tehokkaita, kestäviä ja turvallisia ratkaisuja, joista yhteiskunta hyötyy monin eri tavoin, mikä näkyy myös ohjelmamme erikoisalojen valikoimassa. 

 • Käytännön kokemusta alalta. Maisteriohjelmalla on tiiviit suhteet teollisuuden kanssa, ja opiskelijat pääsevät oppimaan yhteistyössä alalla toimivien yritysten ja julkisten laitosten kanssa. 

Katso lisätietoja hakukohteen englanninkielisiltä sivuilta

Koulutuksen sisältö 

Konetekniikan maisteriohjelman pohjana toimii kattava ymmärrys mekaniikan perusasioista, joiden varaan syventävien opintojen sisältö rakentuu. Opinnot antavat vankan teknisen pohjan työskentelylle kansainvälisessä, kilpailukykyisessä ja innovatiivisessa ympäristössä. Opetus perustuu ongelmalähtöiseen oppimiseen. Aiheet ovat usein tosimaailmasta poimittuja ja niitä käsitellään yhteistyössä teollisuuden kanssa  

Erikoistuminen 

Maisteriohjelmassa erikoistuminen rakennetaan syventävien opintojen kursseilla, jotka on järjestetty aihealueittain. Syventävissä opinnoissa voit seurata valmiita opintopolkuja tai valikoida itsellesi sekoituksen omien kiinnostustesi mukaan. Opintojen suunnitelussa apunasi on kattava akateeminen tukijärjestelmä.

 • Arktinen tekniikka 
 • Materiaalitekniikka 
 • Meritekniikka 
 • Mekatroniikka 
 • Tuotekehitys 
 • Tuotantotekniikka 
 • Lujuusoppi 

Maisteriohjelman ensimmäinen osa on projektikurssi, jonka ytimenä on yleinen konetekniikan ongelma. Kurssin edetessä opit ja työskentelet osana ryhmää sekä muodostat oman ammattiprofiilisi koneinsinöörinä. Profiilisi toimii jatkossa opintopolkusi perustana. Projektikurssi on osa maisteriohjelman yhteisiä opintoja, joiden laajuus on 30 opintopistettä. 

Yhteisten opintojen lisäksi valitset 30 opintopistettä syventäviä opintoja, joissa rakennat erikoisalasi osaamisen. Ohjelmaan kuuluu myös 30 opintopistettä valinnaisia opintoja, jotka voit valita haluamaltasi konetekniikan alalta tai niiden ulkopuolelta. Maisteriohjelman päättää diplomityö. 

Uramahdollisuudet 

Diplomi-insinöörin tutkinto konetekniikan alalla avaa oven monelle eri uralle: konsultointi, suunnittelu, tuotesuunnittelu, tutkimus ja johtotehtävät, tai voit siirtyä jatko-opintoihin Aalto-yliopistossa tai muualla. Konetekniikan maisteriohjelmasta valmistunut diplomi-insinööri voi toimia 

 • systeemi-insinöörinä, joka ymmärtää ja suunnittelee järjestelmiä eri mittakaavoissa, aina atomitasolta maailmanlaajuiseen; 

 • yrittäjäinsinöörinä, joka innovatiivisen suunnittelun avulla kehittää tuotteita, prosesseja ja palveluita, jotka kilpailevat kansainvälisillä markkinoilla; 

 • tutkimusinsinöörinä, joka vastaa energiakestävyyden kaltaisiin kansainvälisiin haasteisiin perustutkimuksen keinoin; 

 • tai kansainvälisten hankkeiden ja yritysten johtotehtävissä

Yllä mainitut ovat kuitenkin vain esimerkkejä – todellinen urapolkujen kirjo on melkein loputon. Opiskelijamme tekevät tiivistä yhteistyötä teollisuuden kanssa jo opintojensa aikana, ja usein ura alkaakin jo ennen valmistumista. 

Tutustu alumneihin

Portrait of Waqas Ahmad

"Jää on todella haastava materiaali työstettäväksi. Tutkimme jäänmurtumien syitä ja niiden vaikutuksia offshore -rakenteiden suunnittelussa Arktisella merialueella. Tätä varten käytämme tietoteknisiä menetelmiä perinteisen murtumamekaniikan rinnalla."

Tohtoriopiskelija Waqas Ahmad, Aalto-yliopisto

Lue lisää

Portrait of Eetu Kivelä

"Minulle laivat olivat, ja edelleen ovat ylivoimaisesti paras tekninen tuote siinä mielessä, että niissä kaikki tekniikan alat yhdistyvät ja lopputuloksena on hyvin monitahoinen kokonaisuus, kelluva kaupunki."

Projektipäällikkö Eetu Kivelä, Foreship Ltd. 

Lue lisää

Portrait of Mikko Koskinen

"En oikein tuntenut oloani kotoisaksi ensimmäisten vuosien ja peruskurssien aikana, mutta mielenkiintoni heräsi, kun tutustuin tuotekehitykseen: Halusin suunnitella jotain uutta ja käyttää siinä hyväksi ihmismielestä ja käyttäytymisestä tehtyjä havaintoja."

Perustaja Mikko Koskinen, Kyrö Distillery

Lue lisää

Portrait of alumna Aino Mäntyranta

"Alun perin halusin erikoistua mekatroniikkaan, mutta materiaalit veivätkin minut mennessään kandiopintojeni aikana. Päätin kirjoittaa kandityöni materiaalitekniikasta ja sille tielle jäin!"

Tohtoriopiskelija Aino Mäntyranta, Aalto-yliopisto

Lue lisää

Lien Tran at her graduation ceremony

"Suoritin kanditutkintoni muoviteknologiasta, jonka jälkeen halusin laajentaa analyysi- ja suunnittelutaitojani ja syventyä materiaaleihin ja rakenteisiin. Nämä tavoitteet mielessä hain Mechanical Engineering -maisteriohjelmaan Aaltoon, jossa valitsin pääaineekseni lujuusopin."

Konseptisuunnittelija Lien Tran, Deltamarin 

Lue lisää

 

Jatko-opintomahdollisuudet 

Konetekniikan maisteriohjelma antaa erinomaisen pohjan jatko-opinnoille ja edelleen tutkijatohtorin tehtäviin. 

Kansainvälistyminen

Ohjelman opiskeluympäristö on kansainvälinen ja opinnot suoritetaan monikulttuurisissa ryhmissä. Maisteriohjelma tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon Aallon kumppanuusyliopistoihin.

Aalto-yliopiston opiskelija voi lisäksi kansainvälistyä monin eri tavoin, esimerkiksi:

 • opiskelemalla kesäkurssilla tai -koulussa ulkomailla
 • tekemällä työharjoittelun ulkomailla
 • opiskelemalla englanninkielisillä kursseilla
 • opiskelemalla kieliä ja kulttuurienvälistä viestintää
 • toimimalla kv-ISOna Aalto-yliopiston ulkomaisille opiskelijoille ja osallistumalla AYY:n ja kiltojen kansainväliseen toimintaan
 • tekemällä diplomityön ulkomailla
 • hakemalla kansainväliseen kaksoistutkinto-ohjelmaan DI-vaiheessa
 • suorittamalla kursseja Unite! -verkoston yliopistoissa virtuaalivaihdon kautta (Unite! - Opinnot - Into (aalto.fi).

 

Tutkimuksen painopisteet

Our Mechanical Engineering M.Sc. programme brings together teaching mainly from five research groups in the Department of Mechanical Engineering: Advanced Manufacturing and Materials, Marine Technology, Mechatronics, Product Development, and Solid Mechanics. Broadly, we all work on the design, production, and operation of sustainable systems, mostly involving one or more of the 4 M’s of Mechanics, Materials, Marine, and Manufacturing. We typically make use of digitalization for innovation, optimization, and control; for example at Aalto Industrial Internet Campus for Mechatronics or ADDlab for additive manufacturing. Design Factory and Aalto Ice Tank are world-class facilities for research in product development and in ice mechanics or marine technology, respectively. More information can be found on our website at https://mecheng.aalto.fi/.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

In teaching as well as in research, we often collaborate with industry and other research institutes for our projects. The majority of master’s theses in our programme are carried out in industry, and annual events to showcase the outcomes of student projects, such as the Mechatronics Circus, the Product Development Gala, and the Marine Technology Gala are well attended by people from industry and academia alike. Within our programme, students collaborate in project courses and case studies, and often choose to develop a multidisciplinary professional profile by taking minors or elective studies in other fields.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
Aalto students walking at campus during summer

Ohjelman valintaperusteet

Valinta ylempään tutkintoon johtaviin maisteriohjelmiin perustuu pääsääntöisesti aiempien opintojen perusteella saatuun näyttöön ja toteutetaan todistusvalintana, ilman pääsykoetta. Valintaprosessissa tarkistetaan ensin yleinen hakukelpoisuus, minkä jälkeen kelpoiset hakemukset arvioidaan hakukohteissa.

Maisterivaiheen valinnoissa käytetään keväällä 2022 seuraavia akateemisen arvioinnin valintakriteerejä (vain englanniksi):

Academic performance
What is evaluated: Grades of the previous degree
Admission requirements: Grades need be to mainly good or excellent
Evaluated documents: Transcript(s) of records
Criticality: Critical

Relevance of previous studies
What is evaluated: Content and quantity in relation to the applied study-option-specific requirements
What we look for in an applicant: Previous studies should prepare for very good or excellent study performance in the study option. This requires a thorough understanding of statics and dynamics, basics of solid mechanics, and materials, complemented for example with some combination of continuum mechanics, fluid dynamics, machine design and production engineering.
Evaluated documents: Transcript(s) of records, degree certificate(s)
Criticality: Critical

Recognition and quality of institution
What is evaluated: Recognition and quality of the applicant's previous institution
Admission requirements: Recognized for high quality of education and research
Method of demonstrating competence: International and national rankings of higher education institutions
Criticality: Not critical

Suitability
What is evaluated:Applicant’s fit to the study option, motivation, and commitment for studies
What we look for in an applicant: Motivaton should be clearly in connection with the study option
Evaluated documents: Motivation letter
Criticality: Critical

Other areas of competence
What is evaluated?  Practical experience and other acquired knowledge/achievements: e.g., publications, formal and non-formal education, competitions
What we look for in an applicant: Context situating the motivation in connection with the study option
Evaluated documents:  Curriculum vitae and (if applicable) supporting documents
Criticality: Not critical

Applicants are expected to hold a high-quality bachelor's degree in mechanical engineering or a related discipline.

Huom! Motivaatiokirje ja cv ovat pakollisia hakemusliitteitä tähän maisteriohjelmaan! Katso ohjeita motivaatiokirjeen ja cv:n kirjoittamiseen hakukohteen englanninkielisestä ohjelmakuvauksesta.

Study-option-specific documents requested

The documents requested from all applicants are listed here (https://www.aalto.fi/en/study-at-aalto/applying-to-masters-programmes). In addition, applicants to the Mechanical engineering programme are requested to provide the following study-option-specific documents:

 • A motivation letter, with reflections on what you hope to learn from the topics you can study in this programme and on the connection between your interests, relevant prior experience, career goals, and intended studies
 • A curriculum vitae and (if applicable) supporting documents clearly showing the timing of post-secondary education and any prior experience relevant to the motivation for applying to this programme. Supporting documents for such prior experience are also required, if applicable.

The lack of these application document will adversely affect the evaluation of your application. Study-option-specific documents must be uploaded for each study option separately. If you use for example the same CV, you have to upload it twice.

Tips for writing

Yhteystiedot 

Hakuprosessia koskevat kysymykset: [email protected] 

Maisteriohjelman opintoja ja sisältöä koskevat kysymykset: Katri Koistinen

Sven Bossuyt 

Professori (Associate professor) 

[email protected] 

+358504319055 

Hakuaika on päättynyt

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu