Koulutustarjonta

International Design Business Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta, sillä se yhdistää muotoilun ja tekniikan globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.
IDBM students gathered around a table and drawing

Tutkinto:

Kauppatieteiden maisteri

Hakuaika:

30.11.2023 – 2.1.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Kauppatieteet

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Kauppakorkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €15000/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta, sillä se yhdistää muotoilun ja tekniikan globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.

Opetuskieli

Opetuskielenä on englanti.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.

Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

IDBM-maisteriohjelmasta vastaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, ja sen laajuus on 120 opintopistettä. Kaksivuotinen ohjelma muodostuu seuraavista osista:

 • IDBM-pääaineopinnot (40 op)
 • sivuopinnot (24 op)
 • vapaavalintaiset opinnot (20 op)
 • pro gradu ‑tutkielma (30 op)
 • tutkielmaseminaari (6 op)

IDBM-maisteriohjelman ensimmäinen vuosi koostuu IDBM-pääaineopintojen pakollisista moduuleista ja kuuden kuukauden pituisesta yrityshankkeesta. Toisen vuoden aikana opiskelijat voivat täydentää opintojaan lähtemällä opiskelijavaihtoon yhden lukuvuoden ajaksi tai tekemällä sivuaineopintoja tai valitsemalla lisäkursseja kiinnostuksen kohteidensa ja urapolkunsa vaatimusten mukaan.

Lisäksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kauppatieteiden maisterin tutkintoa suorittaville IDBM-maisteriohjelman opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus laajentaa opintojaan suorittamalla kaksoistutkinto Barcelonan ESADE Business Schoolissa Espanjassa.

Master's Programme in International Design Business Management

Suuntautumisvaihtoehdot

IDBM-maisteriohjelman opiskelijat opiskelevat kursseja kansainvälisessä, tiiviissä ja monimuotoisessa opiskelijayhteisössä. Pakolliset IDBM-ydinopinnot on yhdistetty laajaan yrityshankkeeseen ja siihen liittyvään tiimityöhön, jonka avulla opiskelijat oppivat hyödyntämään ja soveltamaan erilaisia tietoja, työkaluja ja menetelmiä käytännössä. Lisäksi IDBM-maisteriohjelman yrityshanke syventää opiskelijoiden ymmärrystä globaalia muotoiluvetoista liiketoimintaa harjoittavien yritysten todellisista prosesseista. Projektinhallinnan ja liiketoiminnan suunnittelun osaamista kehitetään hankkeiden avulla.

Esimerkkejä laajasta kurssivalikoimastamme:

 • Business Model Design (5 op)
 • Corporate Entrepreneurship and Design (5 op)
 • IDBM Industry Project (15 op)
 • Networked Partnering and Product Innovation (5 op)

Katso kaikki kurssit

The opportunities in the digital design & innovation space have all come through the lovely people I met during my studies in IDBM.

Juho Kinnunen, Senior Business Designer, Futurice

Kansainvälistyminen

Opiskelijat opiskelevat kunnianhimoisessa ja monipuolisessa opiskelijaryhmässä, jonka jäsenet ovat eri puolilta maailmaa. Opiskelijat toteuttavat intensiivisen yrityshankkeen globaalille organisaatiolle monialaisissa tiimeissä ja osallistuvat matkoille, joita tehdään hankkeen haasteisiin liittyviin kohteisiin. Lisäksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun IDBM-maisteriohjelman opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus laajentaa opintojaan suorittamalla kaksoistutkinto Barcelonan ESADE Business Schoolissa Espanjassa.

Aalto-yliopisto toivottaa tervetulleiksi tuhansia kansainvälisiä tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita vuosittain. He liittyvät mukaan Aallon monimuotoiseen yhteisöön sekä varsinaisten opintojen että lukuisten vapaa-ajan tapahtumien ja aktiviteettien kautta. Aktiivinen tutor-toiminta auttaa ulkomaisia opiskelijoita sopeutumaan Otaniemen arkeen ja Pohjoismaiseen kulttuuriin ja tarjoaa samalla suomalaisille opiskelijoille erinomaisen väylän heihin tutustumiseen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa hakukelpoisuuden tohtorikoulutukseen.

Uramahdollisuudet

IDBM-maisteriohjelma antaa valmiudet työskentelylle luovilla aloilla ja organisaatioissa, jotka hyödyntävät luovuutta, muotoilua ja teknologiaa kilpailuasemansa keskeisinä osatekijöinä. Näitä uramahdollisuuksia avautuu niin suurissa monikansallisissa yrityksissä kuin startup-yrityksissäkin eri aloilla, kun organisaatiot ymmärtävät, miten ne voivat säilyä merkityksellisinä toimijoina ja luoda paremmin arvoa muotoilun avulla. IDBM-maisteriohjelmasta valmistuneet luovat muotoilun avulla ja usein viimeisintä tekniikkaa hyödyntäen uusia tuotteita ja palveluita työskennellessään eri tehtävissä, jotka vaihtelevat palvelumuotoilusta suunnitteluun ja strategiointiin.

Aalto-yliopiston erinomaiset urapalvelut tukevat opiskelijoita työllistymisessä sekä Suomeen että ulkomaille. Aallon opiskelijat työllistyvät tyypillisesti erittäin hyvin heti valmistuttuaan. Myös Aallon yrittäjyysyhteisö on todella aktiivinen ja auttaa opiskelijoita omien yritysten perustamisessa. Jos olet kiinnostunut tutkijan urasta, IDBM-maisteriohjelma antaa hyvän pohjan tohtorikoulutukseen hakeutumiseen ja postdoc-tutkijan työlle.

Tutkimuksen painopisteet

Lisätietoa tutkimuksesta: https://www.aalto.fi/en/department-of-management-studies

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopisto ja ohjelman laitokset tekevät yhteistyötä monien korkeatasoisten yliopistojen kanssa ympäri maailmaa.

Opiskelija voi hyödyntää Aalto-yliopiston muiden korkeakoulujen opetustarjontaa, muiden yliopistojen JOO-opintoja sekä pääaineen kansainvälisiä yhteyksiä ja opiskelijavaihtomahdollisuuksia.

Monitieteiset mahdollisuudet

IDBM-maisteriohjelma on aidosti monitieteinen ohjelma, jonka ytimessä on Aalto-yliopiston visio rohkeiden ajattelijoiden yhteisöstä, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja liiketoiminnan. Opiskelijoilla on täysin ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella ja työskennellä yhdessä kunnianhimoisten taiteiden ja suunnittelun, kauppatieteiden, insinööritieteiden, kemian tekniikan, sähkötekniikan ja perustieteiden korkeakoulujen opiskelijoiden kanssa.

Aalto-yliopisto on tunnettu tieteen, talouden, tekniikan ja taiteen aloja yhdistävänä monialaisen opiskelun edelläkävijänä. Eloisa kampus ja vapaa-valintaiset kurssit yhdistävät eri alojen opiskelijoita tehokkaasti. Tämä luonteeltaan usein varsin spontaani monialaisuus on omiaan synnyttämään uusia ideoita ja yhdistämään niistä innostuneita ihmisiä luoden ystävyyssuhteita, hyödyllisiä verkostoja ja lopulta jopa uusia yrityksiä.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
4 students taking a selfie on the steps of the Amphitheatre on Otaniemi Campus

Study-option-specific Admission Procedure and Evaluation Criteria

Applicants meeting Aalto’s general eligibility criteria for master's studies are evaluated and ranked according to the evaluation criteria decided in advance for each study option.

The applications to Master’s Programme in International Design Business Management are evaluated based on the following criteria.

Admission group 1

Bachelor’s degree from a university in Finland

Phase 1

Phase 2

Admission group 2

Bachelor’s degree from a university of applied science in Finland or from a higher education institution abroad

Phase 1

Phase 2

Tutustu meihin paremmin!

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
IDBM student wearing AR glasses

IDBM Alumni Stories

See what the IDBM alumni have to say about the programme, and how the master's studies helped them along their career paths.

Kauppakorkeakoulu
Two Aalto University students sitting under a big oak, drinking coffee and talking.

Opiskelu Aallon kampuksella

Aallon Otaniemen kampus tarjoaa monipuoliset puitteet asumiseen, opiskeluun ja vapaa-ajanviettoon. Tutustu kampukseen!

Opiskelu Aallossa

Seuraa meitä somessa!

Yhteystiedot

Kauppakorkeakoulu

[email protected] / [email protected]

 • Julkaistu:
 • Päivitetty: