Kestävä kehitys

Aulanäytöt osana kampuspalveluiden viestintää

Infotauluilta näet reaaliaikaiset kiinteistön energiankulutustiedot, korjaustiedotteet ja muut ajankohtaiset asiat.
Otakaari 1 Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto
Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto

Energiankulutuksesta sekä rakennuksiin liittyvien remonttien ja huoltotöiden tiedottamisen tueksi Aalto-yliopistokiinteistöt otti käyttöön rakennuskohtaiset aulainfonäyttötaulut kolmessatoista kohteessa vuoden 2013 elokuussa. 

Aulanäyttöjen viestinnällisinä päätavoitteina oli parantaa rakennuksiin liittyvien muutos-, korjaus- ja huoltotoimenpiteiden tiedottamista sekä tuoda rakennuksen energiankulutustiedot käyttäjille näkyviksi.

Infotaulujen sisältöä on kehitetty energiatiedon visualisoinnilla ja viestinnän suuntaamisella niin, että vaikutetaan käyttäjien energiankulutustapoihin kulutusta vähentävästi. Infotauluilta näet reaaliaikaiset kiinteistön energiankulutustiedot (sähkö, vesi, lämpö), korjaustiedotteet ja muut ajankohtaiset asiat. Aulanäyttöjä on projektin edetessä korvattu ja määrää kasvatettu parannelluilla versioilla eli infopyloneilla, joista näkyy energiatietojen ja tiedotteiden lisäksi mm. kunkin rakennuksen opastekartat.

Uudempien aulanäyttöjen avulla voi myös tarkastella rakennuksen pohjakarttaa ja löytää reitin valitsemaasi tilaan. Infotaulut sijaitsevat useimmiten kiinteistön aulassa, hyvien kulkureittien varrella. 

Mikäli sinulla on jotakin kiinteistöön liittyvää tiedotettavaa, jonka haluaisit infotaululla julkaistavaksi, otathan yhteyttä:

Milla Uusitalo
digitaalisen viestinnän asiantuntija
Aalto-yliopistokiinteistöt Oy
[email protected] 

tai

Pia Ojanperä 
johdon assistentti
Aalto-yliopistokiinteistöt Oy
[email protected]

 

Ilmoittaminen kampuksella – infonäytöt ja mediaseinät

Kestävän kehityksen kampus

Kampuksen keskeisimmät kestävän kehityksen vaikutukset liittyvät energian kulutukseen ja liikkumiseen. Kestävä ja hiilineutraali kampus on yliopiston kampusstrategian ytimessä.

Lue lisää
Väre ja Kauppakorkeakoulu aurinkopaneelit Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: