Johtamisen laitos

Yrittäjyys

The Entrepreneurship unit offers a unique action-oriented learning experience for Master’s students and a high-quality research programme that contributes to scholarly debates and policy development.

Huippuluokan tutkimus – mutta ei vain norsunluutornille

Tutkimuksemme on vahvasti poikkitieteellistä soveltaen talouden, maantieteen, psykologian ja sosiologian teorioita ja menetelmiä erilaisiin yrittäjyysilmiöihin.

Vaikka on vaikeaa (ellei jopa mahdotonta) esittää lyhyesti tutkimuksemme monialaisuutta, voimme luottavaisin mielin todeta, että tutkimustyömme täyttää korkeimmat laatuvaatimukset. Työryhmämme ovat julkaisseet alan huippulehdissä (Entrepreneurship Theory and Practice, International Small Business Journal, Small Business Economics) ja vierekkäisillä aloilla (Journal of Economic Geography, Regional Studies) sekä saaneet merkittäviä palkintoja (Academy of Management, ISBE) artikkeleistaan ja arvostettua tutkimusrahoitusta (Suomen Akatemia, Tekes).

Osa tutkimuksestamme edistää nimenomaan yrittäjyysteoriaa. Mutta toiminnallamme on merkitystä myös politiikan kehittämisessä. Tästä syystä olemme edelleen aktiivisia poliittisessa yhteisössä ja neuvomme päättäjiä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Olemme toimineet konsultointitehtävissä esimerkiksi Suomen ja Saksan ministeriöille sekä EU:lle ja OECD:lle.

Kokemusperusteinen oppiminen – yrittäjyyden maisteriohjelman ainutlaatuinen ominaisuus

Yrittäjyyden maisteriohjelmasta valmistuneilla opiskelijoilla ei ole ongelmia uusien liiketoimintaideoiden tuottamisessa tai niiden muuttamisessa teoiksi – he ovat kokeneet yrityksen perustamisprosessin itse! Meiltä valmistuvat opiskelijat ovat uraauurtavia ammattilaisia, jotka osaavat luoda uusia liiketoimintaideoita sekä nykyisille että startup-yrityksille ja jotka ymmärtävät yrittäjyyden yhtenä talouden ja yhteiskunnan keskeisistä myötävaikuttajista.

Tieteellisen uteliaisuuden polku – yrittäjyyden tohtorintutkinto

Jos harkitset tohtoriksi lukemista, miksi valitsisit yrittäjyyden?

Meidän vastaus on yksinkertainen: yrittäjyys on mielestämme erittäin mielenkiintoinen aihealue, koska se tarjoaa lukemattomia aiheita ja on avoin eri teoreettisille ja metodologisille lähestymistavoille.

Tohtorinkoulutuksemme tärkein tavoite on tutustuttaa opiskelijat yrittäjyyteen tämän monipuolisen tutkimusalan eri teoreettisista näkökulmista ja antaa heille käyttöön yrittäjyyden tutkijan tarvitsevat menetelmät ja käytännön taidot.

Yhteystiedot

Kauppakorkeakoulu, jonka edustalla istuu neljä opiskelijaa. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto

Kauppakorkeakoulu

Ekonominaukio 1

Toimipisteet

Administration

Head of the Department: Professor Henri Schildt

Unit Coordinator: Arne Kroeger
Secretaries of the Unit: Tiia Melander

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu