Biofilia

Biofilia - Base for Biological arts

Uusi oppimis- ja tutkimusympäristö taiteen, biotieteiden ja teknologian risteyskohdassa.

Biofilia tarjoaa taiteilijoille, tutkijoille ja opiskelijoille mahdollisuuden osallistua biotieteisiin ja sen sovelluksiin osana kulttuurista ja taidekontekstia. Tämän avulla voidaan luoda yhteyksiä biotieteiden, tekniikan ja taiteen välillä.

Historia

Biofilia – Base for Biological Arts on Aalto ARTSin yhteyteen vuonna 2012 perustettu biotaiteen yksikkö. Se tarjoaa puitteet poikkitieteelliselle tutkimukselle ja opetukselle, joiden tavoitteena on herättää kulttuurista keskustelua elävien organismien ja biologisten prosessien manipuloinnista ja edistää siihen liittyvää innovointia; keskustelua ja innovointia pyritään tukemaan sekä konkreettisella että teoreettisella tasolla, myös filosofiset ja eettiset ulottuvuudet huomioiden.

Lyhyt historia
Photo: Antti Huittinen

Laboratorio

Aallon Biofilia-laboratorio tarjoaa ainutlaatuiset tutkimusvälineet nopeasti kehittyvän biotaidealan käyttöön. Laboratorio on varusteltu käytännön tutkimusta ja luovia kokeiluja varten, ja se tarjoaa perustyökalut niin molekyylibiologiaan, kudosviljelmien tekemiseen kuin mikrobiologiaan.

Ainutlaatuiset tutkimusvälineet
Photo: Antti Huittinen

Media

Biofilia-aiheisia videoita ja valokuvia sekä media-arkisto.

Pictures and videos
bio_workshop

Latest Announcements

Yhteydenotot

Laboratory manager
Larisa Chernyaeva
+358 50 3209707
[email protected]

Käyntiosoite: Otaniemen kampus, Kemistintie 1 B, Kemian tekniikan korkeakoulu

Postiosoite: PL 16100, 00076 AALTO

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: