Biofilia

Laboratorio

Aallon Biofilia-laboratorio tarjoaa ainutlaatuiset tutkimusvälineet nopeasti kehittyvän biotaidealan käyttöön. Laboratorio on varusteltu käytännön tutkimusta ja luovia kokeiluja varten, ja se tarjoaa perustyökalut niin molekyylibiologiaan, kudosviljelmien tekemiseen kuin mikrobiologiaan.
Photo: Antti Huittinen

Biofilia – Base for Biological Arts on Aalto ARTSin yhteyteen vuonna 2012 perustettu biotaiteen yksikkö. Se tarjoaa puitteet poikkitieteelliselle tutkimukselle ja opetukselle, joiden tavoitteena on herättää kulttuurista keskustelua elävien organismien ja biologisten prosessien manipuloinnista ja edistää siihen liittyvää innovointia; keskustelua ja innovointia pyritään tukemaan sekä konkreettisella että teoreettisella tasolla, myös filosofiset ja eettiset ulottuvuudet huomioiden.

Biofilia-laboratorion tilat sijaitsevat Aalto-yliopisto Juniorille kuuluvien suurempien laboratoriotilojen yhteydessä. Aalto-yliopisto Juniorin tavoitteena on tukea ja edistää lukiolaisten matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian oppimista. STEAM-aineet ovat keskeisessä asemassa. Biofilia- ja Junior-laboratorioilla on yhteinen auditoriotila, johon mahtuu 40 henkeä.

Uutena tutkimuksen ja oppimisen ympäristönä Biofilia kokoaa yhteen taiteilijoita, tutkijoita ja opiskelijoita Aalto-yliopistosta ja sen ulkopuolelta. Se on yhteishanke, johon osallistuvat Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Kemian tekniikan korkeakoulu ja Espoon kaupunki.

Biotieteen laboratorio sijaitsee Otaniemen kampuksella Kemian tekniikan korkeakoulun tiloissa (Kemistintie 1). Mahdollisista hankkeista ja tutkimuksista saa lisätietoja laboratoriomestarilta: victoria.kang @aalto.fi

Yhteydenotot

Victoria Kang  •  Biofilia laboratoriomestari
+358 504014590
[email protected]

Käyntiosoite: Otaniemen kampus, Kemistintie 1 B, Kemian tekniikan korkeakoulu

Postiosoite: PL 16100, 00076 AALTO

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: