Avoin tiede ja tutkimus

Avoimuutta tukevat järjestelmät

Aalto-yliopiston tutkimustietojärjestelmä ACRIS (Aalto Current Research Information System) ja elektroninen julkaisuarkisto Aaltodoc muodostavat yhdessä Aalto-yliopiston avoimen julkaisuarkiston. Avoin julkaisuarkisto tarjoaa maksuttoman alustan yliopistossa tuotettujen julkaisujen rinnakkaistallennukseen ja avaamiseen (Green Open Access). 

Näiden lisäksi Aalto-yliopisto tarjoaa käytettäväksi muita avoimuutta tukevia järjestelmiä.

ACRIS-tutkimustietojärjestelmään tallennetaan tiedot yliopiston henkilökunnan tieteellisistä ja taiteellisista julkaisuista ja tuotoksista. ACRIS-järjestelmään tallennetut kokotekstit ovat avoimesti saatavilla Research.aalto.fi-portaalin kautta.  
  
ACRIS-järjestelmään tallennettujen rinnakkaistallenteiden kokotekstit ja niihin liittyvät julkaisutiedot kopioidaan ACRISista Aalto-yliopiston elektroniseen julkaisuarkistoon Aaltodociin pitkäaikaisarkistointia varten. 

Aalto University's Research Portal

ACRIS-tutkimustietojärjestelmä

ACRIS (Aalto Current Research Information System) on Aalto-yliopiston tutkimustietojärjestelmä. Järjestelmässä on ajantasaista tietoa Aalto-yliopiston tutkimuksesta ja taiteellisesta toiminnasta.

Palvelut
publication platform training

Aaltodoc-julkaisuarkisto

Aaltodoc-julkaisuarkisto sisältää Aalto-yliopistossa tuotettuja julkaisuja kuten opinnäytteitä, konferenssijulkaisuja, artikkeleita ja muuta korkeakoulujen tuottamaa tutkimusaineistoa.

Avoin tiede ja tutkimus

Aalto-yliopiston avoin julkaisuarkisto tukee avoimuutta:

  • Se tarjoaa ilmaisen väylän rinnakkaistallennukselle (Green Open Access).
  • Aineistot ovat maksutta ja avoimesti luettavissa eri puolilla maailmaa (ei kirjautumista).
  • Aineistot saavat arkistossa pysyvät verkko-osoitteet.
  • Julkaisuarkisto huolehtii aineistojen pitkäaikaissäilytyksestä eli aineistot ovat saatavilla avoimessa verkossa myös tulevaisuudessa.
  • Tallennetut aineistot löytyvät helposti hakukoneilla, mikä lisää yliopistossa tehtävän tieteellisen ja taiteellisen toiminnan näkyvyyttä.
  • Tiedot ja kokotekstien sisältö ovat haettavissa julkaisuarkiston oman avoimen hakujärjestelmän kautta ja aineistoon voi kohdistaa aiheenmukaisia hakuja. 

Muita avoimuutta tukevia järjestelmiä, joita Aalto-yliopisto rahoittaa:
 

Muita avoimuutta tukevia järjestelmiä:
 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu