Avoin tiede ja tutkimus

Avoimuutta tukevat järjestelmät

Aalto-yliopiston tutkimustietojärjestelmä ACRIS (Aalto Current Research Information System) ja elektroninen julkaisuarkisto Aaltodoc muodostavat yhdessä Aalto-yliopiston avoimen julkaisuarkiston. Avoin julkaisuarkisto tarjoaa maksuttoman alustan yliopistossa tuotettujen julkaisujen rinnakkaistallennukseen ja avaamiseen (Green Open Access). 

Näiden lisäksi Aalto-yliopisto tarjoaa käytettäväksi muita avoimuutta tukevia järjestelmiä.

ACRIS-tutkimustietojärjestelmään tallennetaan tiedot yliopiston henkilökunnan tieteellisistä ja taiteellisista julkaisuista ja tuotoksista. ACRIS-järjestelmään tallennetut kokotekstit ovat avoimesti saatavilla Research.aalto.fi-portaalin kautta.  
  
ACRIS-järjestelmään tallennettujen rinnakkaistallenteiden kokotekstit ja niihin liittyvät julkaisutiedot kopioidaan ACRISista Aalto-yliopiston elektroniseen julkaisuarkistoon Aaltodociin pitkäaikaisarkistointia varten. 

ACRIS-ohjeet

ACRIS (Aalto Current Research Information System) on Aalto-yliopiston tutkimustietojärjestelmä. Järjestelmässä on ajantasaista tietoa Aalto-yliopiston tutkimuksesta ja taiteellisesta toiminnasta. Tiedot näkyvät julkisesti Research.aalto.fi-portaalissa.

Yellow dots and a magnifying glass

Aaltodoc-julkaisuarkisto

Aaltodoc-julkaisuarkisto sisältää Aalto-yliopistossa tuotettuja julkaisuja kuten opinnäytteitä, konferenssijulkaisuja, artikkeleita ja muuta korkeakoulujen tuottamaa tutkimusaineistoa.

publication platform training

ACRIS, avoin julkaiseminen ja rinnakkaistallennuspalvelu

Ohjeita avoimeen julkaisemiseen ja rinnakkaistallennukseen ACRISissa

A book and a pen with Aalto logo. Photo by Aino Huovio.

Aalto-yliopiston avoin julkaisuarkisto tukee avoimuutta:

  • Se tarjoaa ilmaisen väylän rinnakkaistallennukselle (Green Open Access).
  • Aineistot ovat maksutta ja avoimesti luettavissa eri puolilla maailmaa (ei kirjautumista).
  • Aineistot saavat arkistossa pysyvät verkko-osoitteet.
  • Julkaisuarkisto huolehtii aineistojen pitkäaikaissäilytyksestä eli aineistot ovat saatavilla avoimessa verkossa myös tulevaisuudessa.
  • Tallennetut aineistot löytyvät helposti hakukoneilla, mikä lisää yliopistossa tehtävän tieteellisen ja taiteellisen toiminnan näkyvyyttä.
  • Tiedot ja kokotekstien sisältö ovat haettavissa julkaisuarkiston oman avoimen hakujärjestelmän kautta ja aineistoon voi kohdistaa aiheenmukaisia hakuja. 

     

Muita avoimuutta tukevia järjestelmiä, joita Aalto-yliopisto tukee rahallisesti:

Muita avoimuutta tukevia järjestelmiä:

An image describing the benefits of open access (for example findability, impact, visibility, higher citation rates, compliance with grant rules, value for taxpayers)

Avoin julkaiseminen

Avoimen eli open access -julkaisemisen avulla tieteelliset julkaisut ovat kaikkien saatavilla maksutta ja esteettä.

Avoin tiede ja tutkimus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu