Avoimen yliopiston kurssit

Taloustieteen perusteet

Opetusaika:

3.5.2023 – 7.8.2023

Ilmoittautumisjakso:

4.4.2023 – 12.5.2023

Opetusajankohdat:

Kesä

Opintojen muoto:

Verkko-opetus

Kieli:

suomi

Taso:

Peruskurssi

Kurssikoodi:

A31A00110

Laajuus:

6 opintopistettä

Hinta:

90,00 €

Osaamistavoitteet
Kurssin suorittaneet hallitsevat taloustieteen perusteet ja osaavat soveltaa taloustieteellistä ajattelua yhteiskunnallisten ilmiöiden hahmottamisessa sekä käytännön ongelmien ratkaisemisessa.

Sisältö
Kurssi tarjoaa johdatuksen taloustieteelliseen ajatteluun ja auttaa muodostamaan kokonaiskuvan talouden toiminnasta. Kurssilla analysoimme yksittäisen ihmisen valintoja, strategista kanssakäymistä, yritysten ja markkinoiden toimintaa, talouspolitiikan vaihtoehtoja ja vaikutuksia sekä suhdannevaihtuluiden, inflaation ja taloudellisen kasvun syitä ja seurauksia.

Opettaja
Anne Mikkola

Oppimateriaali
Luennoilla jaettava materiaali.
CORE: The Economy (luvut 1-17); e-versio luettavisa osoitteessa   www.core-econ.org/the-economy/fi/

Kurssin digitaalinen oppimisympäristö ja käyttäjätunnuksen aktivointi
MyCourses on opiskelijoille ja opettajille yhteinen työkalu päivittäiseen kurssityöskentelyyn. Tarvitset Aalto-käyttäjätunnusta kirjautuaksesi kurssin MyCourses-työtilaan ja osallistuaksesi opetukseen. Käyttäjätunnus on mahdollista aktivoida ilmoittautumista seuraavana päivänä ja se tulee aktivoida viimeistään päivää ennen kurssin alkua. Katso täältä ohjeet Aalto-käyttäjätunnuksen aktivointiin: Käyttäjätunnuksen aktivointi

Kurssin työtila: MyCoursesTyötilan materiaalit päivitetään kurssin alkuun mennessä.

Työmäärä
Luennot 36h, luentoihin valmistautuminen 44h, harjoitukset 10h ja harjoituksiin valmistautuminen 27h, tentti 2 h ja tenttiin valmistautuminen 41h

Arviointi
Kurssi toteutetaan verkko-opetuksena, mutta tentit Otaniemessä tehtävinä EXAM-tentteinä.
1. Verkkoluennot 36h, PhD Anne Mikkola
2. Verkkoharjoitukset 10h (15% arvostelusta)
3. EXAM-tentti. (85%). Tentti perustuu luentoihin ja luennoilla jaettavaan materiaaliin sekä alla mainittuun kirjallisuuteen.

Opetuksen aika ja paikka

Kurssi alkaa 3.5. Zoom aloitusluennolla, joka pyritään äänittämään. Muut luennot ovat valmiiksi äänitettyjä. Harjoitustehtävät rytmittävät kurssin etenemistä. Kukin viidestä harjoitustehtäväsetistä julkaistaan viimeistään viikkoa ennen harjoitustuntia. Harjoitukset palautetaan kurssisivulla olevaan palautuslaatikkoon ennen harjoitustuntia. Harjoitustunnilla käydään oikeat vastaukset läpi zoomin välityksellä. Harjoitustuntia ei äänitetä, mutta oikeat vastaukset tulevat saataville myös poissaolijoille.  Läsnäolo harjoitustunnilla ei ole välttämätöntä harjoituspisteiden saamiseksi.  Harjoitustunnin yhteydessä voidaan käydä läpi myös tarvittaessa kurssin vaikeita kohtia.

Aloitusluento ke 3.5.2023 klo 17-18:30
Harjoitukset (livenä, ei äänitetä):  ma 15.5, ma 29.5, to 8.6, ma 19.6 ja ma 3.7. klo 17-18:30

Tentit 
Katso tarkemmat ohjeet kurssin MyCourses-työtilasta ja lue lisää EXAMista

EXAM tenttinä, jolloin tenttikausi alkaa mainituista päivistä.
Kurssitentti 7.8. Ei tarvitse erikseen ilmoittautua tenttiin
1. uusinta 25.9. Muista ilmoittautua tenttiin viimeistään viikkoa ennen Sisussa
2. uusinta 13.11. Muista ilmoittautua tenttiin viimeistään viikkoa ennen Sisussa

Tenttiohjeet Avoimessa yliopistossa

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Avoimen yliopiston kursseille ilmoittaudutaan Sisu-järjestelmässä.
Ilmoittautuminen kurssille: Sisu-järjestelmäIlmoittautuminen alkaa 4.4.2023 klo 9.00
Ilmoittautuminen päättyy 12.5.2023 klo 23.59

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan opintomaksu. Opintomaksu on kurssikohtainen ja sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksusääntöihin sekä opiskelua koskeviin ohjeisiin:
Ilmoittautuminen, maksut ja säännöt

Huom. Kurssille on tarjolla maksuttomia paikkoja Aalto-yliopiston läsnäoleville tutkinto-opiskelijoille. Tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat maksuttomille paikoille Sisussa normaaliin tapaan. Sinun pitää valita oikea kurssikoodi HOPSillesi ennen kuin voit ilmoittautua. Kurssikoodin voit tarkistaa tämän kurssikuvauksen yläreunasta. Ilmoittautumisohjeet (Aallon tutkinto-opiskelijoille)

Kurssi on Aalto-yliopiston Avoimen yliopiston järjestämä.

Kulkutunniste Aalto-yliopiston kampuksen opetustiloihin

Päästäksesi opetustiloihin tarvitset Aalto-yliopiston opiskelijan kulkutunnisteen, joka pitää aktivoida ennen käyttöönottoa Aalto-käyttäjätunnusten avulla. Saavu kampukselle ajoissa ennen ensimmäistä opetuskertaa ja nouda kulkutunniste kampuksen aulapalveluista. Katso ohjeet kulkutunnisteen käyttöönottoon:
Kulkutunnisteen käyttöönotto

Otaniemen kampus, Espoo
Kampuskartta

Henkilökohtaiset opintojärjestelyt

Henkilökohtaiset opintojärjestelyt: Jos tarvitset opetukseen osallistuaksesi henkilökohtaisia opintojärjestelyjä, ota yhteyttä avoimen yliopiston toimistoon [email protected] hyvissä ajoin tai viimeistään 14 päivää ennen opetuksen alkua tai tentin ajankohtaa. Lisätietoa henkilökohtaisista opintojärjestelyistä:
Henkilökohtaiset opintojärjestelyt Avoimessa yliopistossa

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: