Avaruusalukset

Avaruusalukset

Teknologian nopea kehittyminen ja lisääntynyt tietoisuus maailmanlaajuisista haasteista ovat lisänneet tarvetta puhtaille ja joustaville avaruusoperaatioille, joiden suunnittelusta uuden sukupolven insinöörien on vastattava. Anturitekniikan ja elektroniikan miniatyrisoinnin avulla on voitu keventää satelliitteja, ja tämän myötä niiden laukaisuhinnat ovat laskeneet sellaisiksi, että laukaisu on tutkimuslaitosten ja pienempien maiden saavutettavissa.

Yhteystiedot:
Professori Jaan Praks[email protected], puh. +358 50 4205 847
Professori Esa Kallio[email protected], puh. +358 50 4205 857

Aalto University / Spacecraft

Satelliittihanke, jossa kaikilla on selkeä tavoite, on erinomainen motivaation lähde oppimiselle ja yhteistyölle. Monet opiskelijat haluavat osallistua todelliseen avaruushankkeeseen, ja nyt se on mahdollista. Kun motivaatio yhdistetään hankepohjaiseen opetukseen ja laadukkaisiin luentokursseihin, oppimistulokset ovat yleensä kiitettäviä tai erinomaisia.

CubeSat-hanke sopii myös hyvin yhteen sellaisten nykyaikaisten yliopisto-opetuksen suuntausten kanssa, joissa kaikki ammatillisen asiantuntemuksen keskeiset osa-alueet pyritään sisällyttämään kattavaan opintokokemukseen. Satelliitin toteuttaminen on osoitus Aalto-yliopiston tarjoaman opetuksen korkeasta laadusta. Uuden sukupolven nanosatelliitit edistävät teknologista kehitystä, jonka tuloksia voidaan hyödyntää myös muilla aloilla.

Aalto-yliopiston satelliittihankkeilla varmistetaan, että opiskelijat voivat työskennellä jatkossakin oikeiden haasteiden ja viimeisimmän teknologian parissa. Erittäin vaativissa olosuhteissa käytettävien välineiden suunnittelun avulla voimme luoda innovaatioita ja oppia arvostamaan ja kehittämään laadukkaita tuloksia.

Seuraa meitä

Aalto-1: suomalainen opiskelijavoimin rakennettu satelliitti

Aalto-1 on opiskelijavoimin rakennettu, ensimmäinen suomalainen satelliitti.

Aalto-1
Aalto University / Aalto-1

Aalto-2-satelliitti osana QB50-hanketta

Aalto-2-satelliitti on 2U-kokoluokan CubeSat-standardin mukainen satelliitti, joka osallistuu QB50-ilmakehämittaushankkeeseen (qb50.eu).

Aalto-2
Aalto University / Aalto-2

Aalto-3 Open Source CubeSat -projekti

Aalto-3 on Aalto-satelliittiperheen kolmas jäsen. Aalto-3-satelliitti on kooltaan ainoastaan 1U, ja sen tarkoituksena on olla ensimmäinen täysin valmis ja avaruudessa toimiva Open Source -satelliitti, jonka kuka tahansa pystyy lataamaan ja valmistamaan itse.

Aalto-3
Aalto University / Aalto-3
Spacecraft

Laboratoriotilat ja -välineet

Tietoa Aalto-yliopiston avaruuslaitteisiin liittyvistä laboratoriotiloista ja -välineistä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: